MammBa PróBa - Terméktesztek, Ovisok öltöztetése

Milyen a tényleg vízálló gyerekcipő?

A hűvösebb őszi és a hideg téli időben a legfontosabb elvárások a gyerekcipőknél, hogy melegen tartsák a picik lábait és ne ázzanak be. Ezért fejlesztenek a gyártók mindenféle szuperül hangzó fantázianévvel ellátott, „vízállónak” minősített téli csizmákat, amelyek azonban a legtöbb esetben inkább „álló vizet” engednek kialakulni a cipő belsejében…Pedig az, hogy ne legyen csurom vizes a gyerek lába az nagyon fontos a hidegben, de az is, hogy a láb közben ne izzadjon bele a cipőbe. Akkor mire figyeljünk egy jó, téli gyerekcipő vásárlásakor?

1. A jó fazon

Érdemes odafigyelni arra, hogy ne csak divatos és kényelmes legyen egy téli gyerekcipő, hanem praktikus is, főleg ha a gyereknek egyedül kell felvennie. Olyan téli cipőt válasszatok, ami magas szárú, mindenképpen van rajta cipzár kívül vagy belül és a talpa nem csúszik. Mindenképpen bélelt legyen, de nem kell azért 3-4 csm vastag bélésűt választani.

Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők

 

Azt is érdemes átgondolni, hogy milyen célra kell a téli cipő:

  • csak a szabadba, kinti játékhoz -> ilyenkor nem a divatosság a legfőbb szempont, hanem, hogy jó minőségű, vízálló cipőt válasszatok.
  • az utcára gyalogláshoz és szabadtéri játékokhoz is egyaránt -> ilyenkor érdemes nagyon jó minőségű, bélelt vízálló csizmát vagy bokacipőt választani, ami a kényelem mellett még trendi is lehet. Ez az a kategória, ami például az ovis, iskolás gyerekeket érinti, ez utóbbi korosztály ráadásul nem is hord külön kinti vagy benti cipőt, ezért náluk nagyon fontos a jó választás!
  • csak a hóba (ha lesz:) -> ilyenkor érdemes egy jó masszív hótaposót vásárolni, szintén a vízálló kategóriából

2. A jó anyag

Various 3011

A legtöbb téli csizma vagy gyerekcipő a címkéjük szerint vízálló réteggel bevont textil elemekből készül, gyakori a gumi használata főleg az orr-részeknél, de lehet találni bőrből készült téli csizmákat is. A legtöbb esetben az a baj, hogy lehet, hogy a víz nem jut be a cipőbe, de a láb által termelt hő sem tud távozni. Mindenképpen olyan anyagból készüljön a téli csizma, hogy ne engedje be a nedvességet, de engedje távozni a láb által termelt hőt.

3. Vízálló, víz ellenálló vagy víztaszító?

Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők

Erről már írtam korábban egy cikket, hogy melyik pontosan micsoda, de ha tényleg szeretnétek azt, hogy ne ázzon be a cipő semmilyen formában, akkor mindenképp a VÍZÁLLÓ (azaz Waterproof) termékeket keressétek.

És ami egyesíti ezt a 3 szempontot:

Primigi, az olasz vezető márka az egészséges és trendi gyerekcipők gyártásában

Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők

Amikor Olaszországban éltem, akkor nagyon sokszor láttam gyerekeken a „P”-betűs cipőket, amelyek a Primigi márka jelzései. Akkor utána is néztem, hogy miért olyan népszerűek ezek a dizájnos lábbelik és kiderült, hogy a legtöbb – főleg őszi és téli modelljük – a Gore-Tex jelzést is viselik, amely a vízálló ruházatról és cipőkről ismert.

Kiderült, hogy a Primigi gyártja a legtöbb Gore-Tex-es cipőt és csizmát az európai gyártók közül, de vajon ez miért is érdekes nekünk, Anyukáknak?

Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők

Azért, mert a Gore-Tex egy olyan speciális bevonatot fejlesztett ki – ez a Gore-Tex membrán – ami a cipők anyagára (akár textil, akár bőr) rádolgoznak és az a célja, hogy nem engedi bejutni a vizet a cipő belsejébe, viszont a lábfej mozgása által termelt hő távozni tud.

Tehát, ha a szaladgáló, izgő-mozgó gyerekünk beletoccsan a pocsolyába (mint az én ovis lányom) a Gore-Tex-es cipőjében, akkor

  • biztos, hogy nem ázik be a csizma és
  • a nap végére nem izzad bele a gyerek lába sem

És végülis ez a két dolog ami nagyon fontos egy őszi/téli cipő esetében.

Mi ezt a Gore-Tex-es Primigi csizmát próbáltuk ki:

Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők

Frida választotta, mert azt mondta ez „vagány” és mikor megkapta, rögtön fel is vette (úgy látszik, ez nálunk családi hagyomány:)).

Ami nagyon tetszik a csizmában, hogy bőrből készült a felsőrésze és amellett, hogy trendi, nagyon könnyű és tényleg jó meleg is a puha bélés miatt.

Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők

A praktikusság egy fontos szempont volt, hiszen az oviban már egyedül kell föl és levenniük a cipőt, ezért a fűzős részt nem használja, csak a cipzárosat.

Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők

A Primigi cipőket nemcsak a jó stílus jellemzi, hanem az is, hogy megfelelnek a gyereklábak anatómiájának.

Széles az orr-részük, a kéreg meg van erősítve és tartják a bokát is, valamint a talp a könnyű járás érdekében légpárnás és pont jó keménységű.

Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők

És a kedvencem: baba mérettől a felnőttig kapható modellek!

Sokszor mi is felvennénk felnőtt méretben a vagány gyerekcipőket, ez a Primigi legtöbb modelljénél meg is valósítható! A méretskála 18-as babamérettől indul (az első lépés cipőkkel) és jópár tipegő vagy tini modellből kapható egészen a 40-es méretig!

Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők

Frida Primigi csizmája például 27-40-es méretig kapható.

Primigi és a minőség

1901252_825812244117227_5941529375270929387_n

 

Természetesen tüzetesen átnéztem ezt a csizmát is, de nem találtam kifogásolnivalót az elkészítésénél. Az biztos, hogy hűvös őszre, a télre és majd a hűvösebb kora tavaszra tökéletes viselet lesz Fridának. Az általam felsorolt típusok közül, azaz, hogy gondoljuk végig milyen célra kell a gyerekcipő, ez a Primigi csizma a 2.-ba tartozik, azaz utcai viselésre és szabadtéri játékra is hordható.

Pocsolya, bicikli és napsütéses nap-tesztek

Frida azt imádja, hogy amikor megy a bicajával, akkor a cipő orrát letéve fékez…(no komment:)). Ez azonban a csizmáját nem nagyon viseli meg, mert az orr gumirészét érinti le.

Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők

A pocsolyába szintén a bicajjal hajtott bele – ami ugye pedál nélküli -, így kénytelen volt letenni a lábait benne és nagyon érdekes volt látni, hogy a víz lepergett a cipőjéről. Amint hazaértünk megnéztem a bélést, teljesen száraz volt és már csak foltokban látszódott a víz a cipőn kívülről is.

Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők

Egyik nap elég meleg volt  – még a kellemes őszi időben – és gondoltam, hogy ez a Primigi csizma meleg lesz, de Frida ragaszkodott hozzá, ezért ebben ment oviba. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mennyire lesz megizzadva benne a sok szaladgálás után az amúgy is „izzadékony” lábfeje és semmi nedvesség nem volt benne, sőt a zoknijával sem nyomdázott a járólapon!

Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők Primigi Gore-Tex lélegző gyerekcipők

 

Gore-Tex garancia

A Gore-Tex garantálja, hogy a logójukkal ellátott cipők, csizmák 100%-ban vízállóak és lélegzőek (azaz engedik lélegezni a lábat). Ha ez valakinél nem működik, akkor visszaküldheti a terméket, ők megjavítják, vagy végső esetben visszakapja a termék árát.

A Gore-Tex-es cipők tisztítása

A szennyeződéseket nedves ruhával kell letörölni és a bőrcipőket a bőrtípushoz megfelelően lehet ápolni. Nem ajánlatos viszont vízálló spray-vel vagy ehhez hasonló termékekkel kezelni a cipőt, mert a lélegző tulajdonság megszűnik (eltömíti a Gore-Tex membrán kis pórusait és a levegő nem tud majd kijutni).

Egy jó hír az Egészségpénztár-tag Anyukáknak!

Primig gyerekcipők Egészségpénztárra elszámolhatók

A Primigi cipők (bármelyik modell) elszámolhatók Egészségpénztári költségként! A Primigi cipőket forgalmazó boltok listáját itt találjátok: http://www.gyermekcipok.hu/uzletlista.html

Illetve a márkakereskedés a MOM Parkban van, ahol a cipők mellett Primigi ruhák is kaphatók:

Primigi Store MOM Park Budapest: https://www.facebook.com/primigistoremompark

Telefonszám: +36 1 872 83 55

 

Az általunk tesztelt Primigi Gore-Tex csizma ára: 25490 Ft

 

Az ovis és iskolás gyerekeknek kifejezetten ajánlom a Primigi Gore-Tex-es modelljeit az őszi és téli időszakra, mert a jó minőség, a gyerekláb-barát kialakítás és a jó dizájn mellett nagyon fontos, hogy tényleg 100%-osan vízálló és lélegző cipőkről, csizmákról van szó és erre garancia is van!

(Mivel a MammBa PróBa olyan termékek, szolgáltatások tesztelésére jött létre, amelyek babáknak, mamáknak, kismamáknak készülnek és a fő szempont, hogy praktikusak legyenek, ezért ez alapján végzem a teszteket. Az általam bemutatott termék vagy szolgáltatás értékelése a saját véleményem, észrevételeim alapján készült!)

2 című bejegyzés “Milyen a tényleg vízálló gyerekcipő?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Megint egy elsőosztályù cikk, csupa hasznos&szuper informáciòval!! Köszönjük&kellemes ünnepeket ötösben! 🙂

  2. Kedves Júlia, köszönöm szépen! 🙂
    Boldog új évet kívánok Neked is! Kata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*