MammBa PróBa - Terméktesztek

Megérkeztek a mosógépben mosható, bőr gyerekcipők!

Anyaként örülünk minden olyan praktikus dolognak, ami megkönnyíti az életünket a gyerekruhákkal vagy cipőkkel kapcsolatosan.  A gyerekcipők egyik jellemzője, hogy nagyon gyorsan kinövik a kicsik – ez ellen nem tudunk mit tenni -, a másik pedig, hogy nagyon hamar piszkosak lesznek és elhasználódnak. Az elhasználódás ellen azt tudjuk tenni, hogy megkérjük a gyereket, hogy vigyázzon rá (bár ez valószínűleg esélytelen); ha a cipő orra kopik el, arra én is tudok egy megoldási lehetőséget mutatni; ha pedig állandóan piszkos a használat miatt, akkor érdemes megnézned a cikk további részét, hogy milyen cipőt találtam!

Mosható gyerekcipők

Oké, ez legtöbb esetben igaz, mert nemcsak a textilből készült cipőket, hanem általában a műbőrt vagy a bőrt is letisztítjuk egy szivaccsal, viszont ilyenkor elég merev lesz a cipő a száradás után.

Spanyolországban viszont készítenek egy olyan gyerekcipő-termékcsaládot, amelyek külseje és a belső talpbélése is puha bőr és lehet mosni őket MOSÓGÉPBEN!!!!

Titanitos Lavables gyerekcipők

Ezt a céget pedig Titanitos-nak hívják, a cipők pedig Magyarországon is kaphatók már a sziababa.hu oldal forgalmazásában.

Titanitos Lavables gyerekcipők

Trendi és egészséges gyerekcipők

Én is azt tapasztaltam a firenzei gyerekruhás expón – amin a nyáron vettem részt -, hogy egyre többen keresik a gyerekek számára egészséges (megerősített sarok és orr-rész, puha talp) és stílusos cipőket, ezért a gyártók abba az irányba nyitottak, hogy meglegyenek az egészséges  gyerekcipőknél szükséges követelmények, viszont legyenek divatosak is. A Titanitos cipők ezeket abszolút teljesítik:

Titanitos cipők és csizmák

– megerősített orr és sarokrész (így tartja a bokát és védi a lábujjakat)

– széles orrész (így kényelmesen elférnek a lábujjak)

– puha, hajlékony és csúszásmentes talp (hogy a járás könnyen menjen, légbuborékos rendszerrel készült)

Titanitos Lavables gyerekcipők– a talpbélés bőr és kivehető (így az is könnyen tisztítható, szárítható)

Titanitos Lavables gyerekcipők

– a bőrből készült modellek egy része mosógépben mosható (egy vízálló réteggel van lekezelve a bőr felülete, így 30 fokon, kímélő programon moshatók gépben is a Lavables logóval ellátott modellek)

Ha pedig megnézitek a cipőkínálatot, trendi és vagány téli, nyári vagy átmeneti cipőket találtok a kis és nagy „titánoknak” itt 17-38-as méretekben : http://www.sziababa.hu/index.php?mod=se

Titanitos Lavables gyerekcipők

Az összes Titanitos cipő mosható?

Nem, csak azok, amelyeken a Lavables logót találjátok. Ez az a technológia, ami lehetővé teszi, hogy a bőr vízálló és kopásálló maradjon és mosás után nemcsak tiszta lesz a cipő, hanem visszanyeri az eredeti puhaságát.

Titanitos Lavables gyerekcipők

És amit kipróbáltunk…

…az egy csizma, amit Kán fiam tesztelt (és hord azóta is folyamatosan). Nagyon örültem, hogy találtam kiscsizma fazont fiúknak, mert szerettem volna olyan téli cipőt neki, ami nem hótaposó vagy bakancs, hanem vagány gyerekcsizma.

Titanitos Lavables gyerekcipők

Ráadásul ez a Lavables logóval ellátott modellek közül való, azaz mosógépben is tudom mosni, ami bizony nagyon jó ötletnek tűnt a sáros, latyakos idő miatt.

Titanitos Lavables gyerekcipők

Akkor nézzük a tapasztalataimat:

A csizma nagyon szépen kivitelezett, igazi igényes gyerekcipő, bőr külső résszel, bőr – kivehető – talpbetéttel és nagyon puha textilbéléssel.

Titanitos Lavables gyerekcipők

A cipzár széthúzása után látható, hogy praktikusan gumit is varrtak a nyíláshoz, így könnyebben föl lehet adni a gyerekre. Persze az én fiam csakazértis lefeszíti a lábfejét és azt élvezi, ha rákalapálom a cipőt.
Titanitos Lavables gyerekcipők

Mivel az ő vádlija elég vastag, ezért túl vastag harisnyával vagy leggings-szel nem éri össze teljesen a csizma a lábszárát, de nem csúszik le neki a cipzár még így sem.

Titanitos Lavables gyerekcipők

A minőségi munkát én fontosnak tartom a szakmai múltam miatt, de még fontosabb, hogy a gyerek hogy érzi magát az általam jónak tartott cipőben. A Titanitos csizma esetében úgy látom, hogy egyáltalán nem akadályozza a járásban vagy szaladgálásban, mivel a talp elég hajlékony, ezért mindenféle talajon könnyen megy benne.

Titanitos Lavables gyerekcipők

Pocsolyapróba is volt és nem ázott be a csizma, a sarazást sem lehetett kihagyni természetesen:), de ezt vártam a legjobban, hogy piszkos legyen végre és kipróbálhassam a mosógépben mosást.

Titanitos Lavables gyerekcipők

30 fokon, a 15 perces kímélő programon mostam ki őket, folyékony mosószert és öblítőt használtam.

A mosás utáni fotón jól látható, hogy a víz azonnal elkezd felszáradni a bőrön és  – bár ezt inkább tapintani lehet – a bőr puhasága megegyezik az eredeti állapotával.

Titanitos Lavables gyerekcipők

Szóval a mosási próbán abszolút átment a kiscsizma, alig várom a jóidőt, hogy egy világosabb, mosható Titanitos modellt is kipróbáljunk, hogy a mosógép mennyire hatékony majd a kosz ellen.

A Titanitos csizmákat lányoknak és fiúknak az alábbi linken találjátok (oldalt válasszátok ki a Típusnál „csizmát”): http://www.sziababa.hu/index.php?mod=se

Titanitos Lavables gyerekcipők

Az általunk tesztelt Titanitos csizma ára: 14520 Ft (most akciósan megvásárolható 11615 Ft-ért a Sziababa webshopjában) http://www.sziababa.hu/index.php?mod=acr&t_id=67

(Mivel a MammBa PróBa olyan termékek, szolgáltatások tesztelésére jött létre, amelyek babáknak, mamáknak, kismamáknak készülnek és a fő szempont, hogy praktikusak legyenek, ezért ez alapján végzem a teszteket. Az általam bemutatott termék vagy szolgáltatás értékelése a saját véleményem, észrevételeim alapján készült!)

 

 

1 című bejegyzés “Megérkeztek a mosógépben mosható, bőr gyerekcipők!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Köszönjük a tippet, ezek tényleg nagyon jó cipők. Nem hallottam még róluk, de a teszt nyomán rendeltünk, és nagyon-nagyon bevált. Igaz, nem csizmát, hanem egy csinos balerinát. De biztos, hogy csizmát is ilyet választunk. Kár, hogy nem tudtam előbb a titanitosról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*