MammBa PróBa - Terméktesztek

Kipróbáltuk!: Párnalapok orrdugulás ellen

Ahogy elkezdődik a kissé hűvösebb őszi idő, elindul a szezon is, azaz az orrfújás/szívás/törlés időszaka. Egy gyereknél még egész gyorsan megvoltunk a napi rutinnal, de amikor egyszerre kell mindháromnál alkalmazni a rokonaink által még mindig – 5 év után is  – kínzásnak vélt orrszívást, akkor már az én fejem is zsong és a halláskárosodás tüneteit is kezdem megtapasztalni. 🙂 De mégis, milyen módszerrel lehet felgyorsítani a gyógyulást?

Életkép lefekvés előtt: Gyere kiszívjuk az orrodat!

Gyerek: Neeeeem! – és kezdődik a kergetőzés a lakásban. Aztán elcsípem a gyereket, beültetem az ölembe és győzködöm, hogy egy utolsót szívok és kész is van. OK, orrszívás pipa, el is alszik aztán az orra kb. 10 perc múlva megint tele: hortyog, köhécsel, kínlódik, míg végül megébred és jöhet egy újabb orrszi. 

Orrdugulás elleni párnalap tesztje
Náthás időszak: légzés a szájon át és orrfolyás, orrszörcsögés

És ez háromszor, mert általában mindhárom gyerekem egyszerre taknyos! (az orrfújás is tök jól megy, de azzal nem tud távozni a rostasejtek, üregek legmélyén lévő váladék, csak hogy az anatómián tanultakat is beidézzem :))

Keresgéltem valami nem túl hangos és leégett motorszagú megoldást és így bukkantam rá az orrdugulás elleni párnalapokra.

Orrdugulás elleni párnalap tesztje

Szeretem az alternatív megoldásokat, ezért az Orrdugulás ellen nevű Facebook oldalon olvasottak alapján úgy éreztem, ezt ki kell próbálnom és a gyerekeimnek is.

A Herbafill Légzéskönnyítő Párnalap egy gyógynövényekkel (borsmenta, ánizs és kakukkfű) megtöltött vékony poliészter párnácska, amit a párnahuzat alá kell tenni (vagy a lepedő alá, ha a gyerek éjszaka ide-oda mozog).

Orrdugulás elleni párnalap tesztje

A hatása szinte percek múlva tapasztalható és látható, mert az orron történő légzés újra sima ügy lesz és a gyerek nyugodtan tud aludni a náthás időszakban.

Ez nem helyettesíti az orrfújást!

A Légzéskönnyítő Párnalap egy magyar szabadalommal védett termék és a gyártó nagyon készségesen válaszol minden kérdésre a Facebook oldalukon, és ez a kérdés többször is felvetődött, hogy hova tűnik a váladék az orrból, ha a párna segítségének köszönhetően újra könnyű lesz az orrlégzés? A váladék persze nem szívódik fel, nem tűnik el és ugyanúgy szükség van az orrtisztításra, viszont nem kell orrspray vagy orrcsepp a párna használata után és sokkal gyorsabban és könnyebben kitisztíthatóvá válik a nózi.

Orrdugulás elleni párnalap tesztje

A legkisebbemen teszteltem először a párnát, aki a kiságya minden csücskében alszik, ezért a szerintem fejrészhez, a lepedője alá tettem a párnalapot a délutáni alvása előtt. Az illata nagyon kellemes a párnának és ez az egész gyerekszobát belengte. Dante el is aludt egy pillanat alatt, én halkan azért behallgattam, hogy szörcsög-e az orra, és nem!!!

Estére a két nagyobb gyerek párnahuzatja alá is tettem párnalapokat, és a lányom közölte, hogy imádja ezt az illatot!

Az éjszaka nyűszöges és felsírás mentesen zajlott, a reggeli orrszik pedig gyorsabbak voltak.

Meddig tart a párnalap hatása?

7 napig őrzi meg intenzíven az illatát és érdemes az alvások előtt felrázni a “varázspárnát”.

Miért az alvásnál kell használni?

Mert a gyógynővények illatanyag kibocsátása a testhőmérsékletünk hatására kezdődik meg és mert az orrdugulás az alváskor a legbosszantóbb.

Orrdugulás elleni párnalap tesztje

Én is kipróbáltam!

A három gyerek náthájából általában én is kapok valamilyen formában, idén ez egy néhány napig tartó  – napközben is  – orrdugulás formájában jelentkezett, abban a kifújhatatlan típusúban. Betettem a huzat alá a lapot és tényleg nagyon gyorsan szabad lett az orrom, nem is keltem fel éjszaka, reggel pedig arra ébredtem, hogy a férjem is az én párnámon alszik!:)))

Nagyon kellemes és nyugtató hatású ez a gyógynövény-kombináció, ami a párnalapban van.

Érdekesség:

A gyerekeket is teszteltem és reggel mindegyik ott ébredt, ahol a párnalap volt az ágyukban. Olvastam a hozzászólások között, hogy a gyerekek “odamásznak” alvás közben az Orrdugulás Elleni párnalapra, mert érezhetik, hogy ez segít rajtuk. És tényleg, A legkisebbem is így ébredt (ráfordult rögtön a párnalapra, pont a feje alatt van):

Orrdugulás elleni párnalap tesztje

Az Orrdugulás Elleni Légzéskönnyítő párnalap ára: 3450 Ft/5 db

Használhatják kismamák, pici babák (6 hónapos kortól), asztmások és allergiások is!

Nálunk nagyon bevált, csak egyszerre legalább két csomagot érdemes rendelni, hogy folyamatosan ott lehessen a párnahuzatok alatt.

(Mivel a MammBa PróBa olyan termékek, szolgáltatások tesztelésére jött létre, amelyek babáknak, mamáknak, kismamáknak készülnek és a fő szempont, hogy praktikusak legyenek, ezért ez alapján végzem a teszteket. Az általam bemutatott termék vagy szolgáltatás értékelése a saját véleményem, észrevételeim alapján készült!)

4 című bejegyzés “Kipróbáltuk!: Párnalapok orrdugulás ellen” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. A borsmenta miatt aggódok egy kicsit. Borsmenta illóolajat pl. kifejezetten tilos 6 éves kor alatt alkalmazni. Az illóolajok nem veszélytelenek. Én ezt akkor tudtam meg, amikor olyan illóolajat kerestem volna arcüreggyulladásra, ami alkalmazható szoptatás alatt. Hát…amit olvastam róluk, inkább nem használtam semmit.

    1. Kedves Réka! A három gyógynövény együtt kifejezetten kellemes illatú, én eddig nem tapasztaltam negatív hatást, de szerintem kérdezd meg Tündét, az Orrdugulás ellen oldal tulajdonosát (https://www.facebook.com/orrdugulasellen.hu/) és ő biztos tud megoldást javasolni a problémádra.
      Szép napot Neked, Kata

  2. Szeretném meg kérdezni ,hogy felnőtt aszmásoknak is hatásos e ,és hol lehet megvásárolni.

  3. Vigyázzatok a kakukkfűvel is! Nagyon sokan allergiások rá, a közvetlen családomban felnőtt kapott tőle olyan allergiás rohamot és anafilaxiás sokkot, hogy halálra rémültem! A kakukkfű kivonatot (elix. thymi …) sem lehet gyereknek adni – egyrészt, mert alkoholt is tartalmaz, másrészt mert a kakukkfű náluk is allergizálhat. A menta és az eukaliptusz is tényleg csak nagyobb gyerekeknek jó, viszont az erdeifenyő-olaj a kicsiknél is segíthet. Mi egy tepsi meleg vízbe cseppentjük, és a szobában párolog.Az arcukhoz közel nem teszek semmilyen illóolajat, mert a bőr és a szem érzékeny lehet a nagy töménységre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*