MammBa PróBa - Terméktesztek

Kipróbáltuk!: Maminbaba, azaz táncóra gyerekkel a hátunkon

Szerintem Anyukaként legtöbbször az a kifogásunk, hogy azért nem megyünk el mozogni – a “nincs időm” és a “fáradt vagyok” mellett – mert a gyereket nem tudjuk hová tenni arra az időre. Rossz hírem van: egyre több helyen megoldott a gyerekmegőrzés, sőt, találtam egy olyan mozgásformát, ahová kifejezetten vinni is kell a gyereket!

Maminbaba – hordozós latin fitnesz

Maminbaba hordozós latin fitnesz

Néhány éve már írtam Molnár Enikőről egy cikket, aki a Maminbaba mozgásforma megálmodója, de akkor még nem tudtam kipróbálni az óráit. Most viszont már a népszerűségének köszönhetően számos helyen el lehet menni “maminbabázni” az ország különböző pontjain is.

Mamin a baba

Maminbaba hordozós latin fitnesz

Az órák célja, hogy az Anyukák úgy tudjanak mozogni, kikapcsolódni, hogy közben a babák egy hordozóban rájuk vannak kötve, a baba méretétől függően elől, vagy hátul. A hordozható gyerek korára és súlyára nincsen felső határ, az Anyukától függ, hogy mennyit bír. Vannak olyan gyerekek, akik nem is maradnak meg az Anyán, őket addig lefoglalja az oktató és addig Anyu táncolhat kedvére. Az órákra jöhetnek a nagyobb tesók is, vagy ha valakinek nincs babája illetve még a pocakban van, ő is kipróbálhatja, persze gyerek nélkül!

Jó, de honnan szerezzek hordozót?

Maminbaba hordozós latin fitnesz

Hallom is, ahogy az eddig felsorolt pozitív érvek mellett jön még ez a kifogás! 🙂 Erre is van megoldás: a Maminbaba órákon mindenki kap egy hordozót az óra idejére, szóval aki még nem próbálta, legalább a hordozást is megismerheti.

Kezdődhet a tánc!

Maminbaba hordozós latin fitnesz

Én Dabason próbáltam ki a Maminbabát a kisfiammal, Kánnal. Kovalik Évi az oktató – aki emellett hordozási és szoptatási tanácsadó is – , egy fantasztikus személyiség és nagyon lelkes és segítőkész volt. Rögtön felmérte Kán paramétereit és annak megfelelően adott nekünk egy hordozót, amit persze segített rám kötni. Anyukáknak javaslom, hogy bőven elég egy trikó/póló és egy vékony melegítőnadrág, mert a baba – akár hová van kötve – nagyon melegít! A babákra pedig egy body (időjárásnak megfelelően rövid vagy hosszú ujjú) és egy harisnya elég, magatok közé pedig érdemes egy textilpelenkát betenni nedvszívónak. (Érdemes váltóruhát vinni mindkettőtöknek a hazamenetelhez!)

Maminbaba hordozós latin fitnesz

Tapasztalatok az első óráról

Mikor odaértünk, már az Anyukák babájukkal “felszerelve” beszélgettek, gyakoroltak, aztán Évi mikor befejezte a hordozók felszerelését, mondta, hogy hozott új zenéket, új koreográfiákkal. “Jó – gondoltam – ez úgyis gyerekjáték lesz nekem, hiszen több mint 10 évig táncoltam!”, aztán felcsendültek az ismerős latinos slágerek és mindenki arcára mosoly került. Volt olyan baba, aki sírdogált, volt aki nézelődött és volt aki aludt :). A különböző számokra más-más izomcsoportokat megmozgató egyszerű, de hatékony koreográfiák vannak szerkesztve, csak számolnunk kell a plusz kilókkal a hátunkra kötve.

Maminbaba hordozós latin fitnesz

Ami miatt én is kezdtem levenni  a “nagy mellényem”-et és minden tiszteletem az Anyukáké lett, akik már hónapok óta kitartóan járnak Maminbabázni és van aki még láb vagy karsúlyt is felvesz a baba mellett magára. Kán nagyon élvezte, ő nézelődött, nevetgélt, majd a vége előtt egy kicsivel elaludt, de nagyon jó és megnyugtató érzés, ahogy rám van kötve és közben fogja a hátam a kis kezecskéivel.

Maminbaba hordozós latin fitnesz

Maminbaba hordozós latin fitnesz

Elfáradtam ám rendesen, de nagyon jól esett! Ebéd után én is lepihentem a fiammal együtt. Viszont nagyon feltöltött az, hogy ilyen sok, nemcsak helybéli Anyuka van, aki szeretne javítani a közérzetén, szeretne mozogni és tudja, hogy ennek már pici babával sincs akadálya!

A következő óra

Maminbaba hordozós latin fitnesz

A második órán már jobban tudtam figyelni és tanulni a koreográfiákat, megszoktam Kán plusz 10 kilóját a hátamon és ő már az óra első felében elaludt! 🙂 Ez az óra még a farsangi időszakban volt, ezért jelmezben kellett mennünk, babának és mamának is egyaránt. Kán egy muffin volt – a feje a koktélcseresznye – én pedig a cukrász. Itt aztán meg is hatódtam, mert az Anyukák rengeteg energiát fektettek a jobbnál jobb jelmezek elkészítésébe, és olyan jó volt látni, hogy egy mozgásformának micsoda közösségformáló ereje is van!

Ezt ki kell próbálnotok!

Maminbaba hordozós latin fitnesz

Minden kisbabás Anyukának ajánlom, hogy keresse meg a hozzá legközelebb eső Maminbaba órát, mert ehhez nem kell táncos múlt, nem kell tökéletesen edzettnek lenni, viszont a mozgásra meg mindenkinek szüksége van (főleg a szülés utáni regenerálódás miatt), és az, hogy a babával magunkon végezhetjük, bulizós zenékre szerintem hatalmas élmény, és igenis kell heti 1-2 alkalommal ennyi feltöltődés!!!

(Javaslom, hogy az oktatókkal viszont egyeztessetek az órák előtt, ha bármilyen betegségetek, mozgásszervi problémátok van, ő majd segít, hogy mit lehet csinálni és mit nem.)

A Maminbaba órák árai 800-1400 Ft között vannak.

Maminbaba helyszínek az országban: http://maminbaba.hu/helyszinek_idopontok.php

(Mivel a MammBa PróBa olyan termékek, szolgáltatások tesztelésére jött létre, amelyek babáknak vagy mamáknak készülnek és a fő szempont, hogy praktikusak legyenek, ezért ez alapján végzem a teszteket. Az általam bemutatott termék vagy szolgáltatás értékelése a saját véleményem, észrevételeim alapján készült!)