MammBa PróBa - Terméktesztek

Kipróbáltuk!: Körsál gyerekeknek a Pulyaruhától

Körsál gyerekeknek a PulyaruhátólMár tavaly, amikor a lányom első „igazi” tele volt – azaz már élvezte a havazást és a kinti játékot – azon bosszankodtam, hogy milyen fölösleges a gyereknek a sima/egyszerű sál használata. Vagy nem elég hosszú ahhoz, hogy rendesen meg lehessen kötni, vagy ha elég hosszú, akkor meg egy nagy csomó lesz a nyakán, hogy alig bír tőle mozogni; ha hátul csomózom meg, akkor szétjön… és azt is megfigyeltem, hogy ha nem magas nyakú pulcsi volt a kabát vagy az ovarall alatt, akkor tutira kilátszott a sál alatt a nyaka egy idő után. Mi lehet akkor a jó megoldás?

A csősapka! Vagy ahogy mi neveztük az „Arafat sapka” – emlékeztek még erre?:) -, ami ugye egy nyakrészes sapi. Viszont abban az esetben, amikor a gyereknek már megvásároltuk a hiper-szuper, menő-trendi thermo anyagú, jó meleg sapkákat, akkor azokat rá is kellene adni a csemetére, ezek mellé viszont tényleg kell sál is. De ha nem a sima/egyszerű, akkor mégis milyen?

Körsál a Pulyaruhától

Körsál gyerekeknek a Pulyaruhától

A fent említett probléma foglalkoztatott már egy ideje, amikor rátaláltam erre a gyerekeknek való praktikus megoldásra, a körsálra. Ez tulajdonképpen olyan, mintha a sima sál két vége össze lenne varrva. A lényege ez, de azért ez a kiegészítő többet tud:

– egyik oldala jó meleg thermo anyagból készült, a másik oldala pedig pamutból, ez így télen nagyon kellemes viselet

Körsál gyerekeknek a Pulyaruhától

– egyszerű a felvétele: először a gyerek nyakában lóg, mint egy nyaklánc, aztán tekerni kell egyet és kész is

– a kabáton/overallon kívül lehet hordani és nem lazul meg a „kötés”, nem kell állandóan igazgatni

Körsál gyerekeknek a Pulyaruhától

– a megkötős sapka megkötője nem jön szét, mert a körsál rögzíti

– ha nagyon hűvös szél fúj, picit följebb húzva a gyerek szájára is lehet tenni, így nem szívja be a jéghideg levegőt

És ami nem funkciója, hanem gyönyörű dísze, az a kézzel készített Matyó-hímzés a sál pamut oldalán!

Körsál gyerekeknek a Pulyaruhától

Mivel puha és könnyű az egész körsál, ezért a gyerekek elviselik magukon, még az én két és félévesem is, aki minden újdonságot azonnal leszed magáról. Ezt nem vette le, sőt tetszett neki, hogy a nyakát teljesen körbeveszi.

Nem mellesleg egy jó kis délutáni foglalkozást is nyújtott a körsál felvételének megtanulása, gyakorolhatta a lányom a nagy plüssfiguráin és magán is. 🙂

Nagyobb gyerekeknél torokfájós időszakban is kellemes viselet lehet.

Lehet kapni vékonyabb körsálat a Pulyaruhánál, amelynek mindkét fele pamut anyag, így az ősszel és tavasszal is hordható.

Körsál gyerekeknek a Pulyaruhától

A kétszer megtekerhető körsál ára: 4900 Ft

A Pulyaruha kézzel készített Matyó-hímzéses gyerek és felnőtt ruhákat, kiegészítőket gyárt és nemcsak a webáruházukban lehet vásárolni, hanem Budapesten, a Pozsonyi utca 12. alatt található pArt 12 galériában is megtalálhatók a termékeik.

pArt 12 galéria - Pulyaruha Körsál gyerekeknek a Pulyaruhától

Ez egy plusz élmény volt nekem, hogy végigtapogathattam a ruháikat, megnéztem melyik sál milyen, hányszor lehet megtekerni a nyak körül. Végül azért a thermo-sat választottam, mert kíváncsi voltam, hogy ez végre megoldja-e a gyerekek téli öltöztetésének sál-problémáját. A lányomnál eddig bevált, tavaszra viszont kell majd egy vékonyabbat is szereznem! 😉

(Mivel a MammBa PróBa olyan termékek, szolgáltatások tesztelésére jött létre, amelyek babáknak vagy mamáknak készülnek és a fő szempont, hogy praktikusak legyenek, ezért ez alapján végzem a teszteket. Az általam bemutatott termék vagy szolgáltatás értékelése a saját véleményem, észrevételeim alapján készült!)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*