MammBa PróBa - Terméktesztek

Kipróbáltuk!: Cseppke babasál

Probléma: a fogzó baba nyála, a szája szélén kicsorgó tej, a bukás mindig a nyakába, a ruhájára folyik

Cseppke babasál, nyálfogó kendőAz első gyerekemnél én is ötleteltem, hogyan lehetne megakadályozni azt, hogy állandóan a nyakába folyjon a szája sarkából kicsurgó tej, vagy  hogy fogzáskor ne legyen csupa nyál mindig a ruhája. Mivel nem akartam, hogy állandóan előke legyen rajta, belenyugodtam, hogy marad a textilpelenka és a ruhacsere. A most 5 hónapos kisfiamnál viszont már két hónapja tart a fogzás, ezért most nem elégedtem meg a textilpelenkával, elkezdtem keresgélni és így találtam rá a Cseppke babasálra.

Megoldási lehetőség: Cseppke babasál

A babasál tulajdonképpen az előke és a sál kombinációja és a fő funkciója, hogy megvédje a baba nyakát és ruháját a kifolyó nyáltól, a bukásoktól. Mivel sál, ezért hűvös, szeles időben tökéletesen lehet használni a pici nyakak védelmére is.

Cseppke babasál, nyálfogó kendő

Egy gyakorló Anyuka, Giret Fruzsina fejében született meg a Cseppke babasál ötlete, amikor ő is megoldást keresett kisfia fogzási problémáinak következtében jelentkező nyálmennyiség felitatására.

Anyaga

A Cseppke babasál felső része 100% pamut anyagból készül, a baba felé eső része pedig termo anyag. A pamut része tökéletesen alkalmas arra, hogy megtöröljük a baba száját, az alja pedig arra, hogy védje a nedvességtől a pici nyakat és tokát :)! Mivel az alsó része termo anyag, ezért alkalmas arra, hogy hűvös, szeles időben is használható sima sálként.

Formája

A babasál háromszög formájú és azt nagyon jó ötletnek tartom, hogy van egy csak pamut anyagból álló szegélye, ami által könnyebben illeszkedik a baba nyakához.

Cseppke babasál, nyálfogó kendő Cseppke babasál, nyálfogó kendő

Még egy plusz pont, hogy patenttal záródik, nem pedig megkötős (aminek a csomója nyomja a fekvő baba nyakát), vagy tépőzáras (ami könnyen szétnyílik, ha nem elég erős a tépőzár). Két patent van a végén, így a kis „bikanyakakat” is biztosan körbeéri.

Mintája

Cseppke babasál, nyálfogó kendő

Laár Györgyi jelmeztervező és illusztrátor kedves grafikái díszítik a Cseppke babasálakat, amelyek készülnek kifejezetten kisfiús, kislányos színekkel (tört fehér, fekete, rózsaszín, világoskék), nyomott mintákkal és van unisex kollekció is.

Méretei

Kétféle méretben készül: 0-24 hónapos korig „Mini” méretben és két éves kor felett „Maxi” méretben.

Használata

Alapfunkciója tehát a fogzáskor kifolyó nyálmennyiség és a kicsorgó tej felitatása,

további használati lehetőségek:

– sétánál hűvösebb időben nagyon jó sálként

– fejkendő helyett (ezt ki is próbáltam és azért praktikus, mert a hanyatt fekvő babát melegíti, ha a feje hátsó részén is van valami plusz anyag, a Cseppke babasál viszont pont csak a feje tetejét védi és nem csúszkál, mint általában a sapkák!)

Cseppke babasál, nyálfogó kendő

– előke helyett

– rágcsálnivaló kendőként 🙂

Meleg nyári időben viszont kicsit meleg a baba nyakára a termo réteg miatt, így ilyenkor egyszerűbb csak szájtörlésre vagy előkeként használni vagy Cseppkéék készíthetnének „nyári kiadást” is!

Maximum 30 fokon mosható.

Cseppke babasál, nyálfogó kendő

Ára: 1390 Ft/darab

Értékelés: Praktikusság: 5/5     Kivitelezés: 5/5      Ár-érték arány: 5/5

Probléma megoldva? igen

További információkat és a Cseppke babasálak választékát a www.cseppke.hu oldalon találjátok.

2 című bejegyzés “Kipróbáltuk!: Cseppke babasál” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Nekem is nagy problemat okozott a rengeteg nyal, de en olyan megoldast kerestem, ami nem azik at. Letezik olyan kendo is, amiben ket vekonyka pamut kozott egy vizhatlan anyag van bevarrva, ez sokkal praktikusabb, mint a meleg es vastag polar, ami nalunk percek alatt elazna…

    1. Kedves Virág!
      Nagyon jó ötlet a vízhatlan anyagos betét, én ezzel még nem találkoztam, köszönöm, hogy megosztottad! Üdv, Kata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*