MammBa PróBa - Terméktesztek

Hogyan vágjuk le otthon a gyerek haját?

Egyszer csak elérkezik az az idő, amikor muszáj lesz a gyerek haját levágni, mert a szemébe lóg, vagy – szerintünk – zavarja, vagy csak azért, hogy „erősödjön neki”. A kislányoknál ki lehet tolni akár évekig is az első hajvágás idejét, a kisfiúknál viszont van az a hossz, amikor már lánynak nézik és náluk a hajcsatok sem jöhetnek szóba, így talán célszerűbb levágatni nekik. Vagy otthon levágni? De hogyan? És milyen fazonra?

Én szerencsés helyzetben vagyok Frida részéről, mert ő nyáron lesz 4 éves, és még nem vágtunk a hajából. Egyelőre még nem zavarják a popsijáig érő göndör tincsei és a frizurakészítést is egészen jól tűri, főleg, ha közben nézhet mesét.

Kán már nem olyan egyszerű eset, mert neki nagyon dús haja van és gyorsan megnő neki. Először úgy gondoltam, hogy itthon simán levágom a túl hosszú részeket és kész is van. Ezt közel 1 évesen szuperül tűrte, ült a babaülésben, nézte a mesét én meg magamat mesterfodrásznak érezve csapkodtam a haját és a „lájzaminellis” pajeszát a fodrászmodelles múltamból ismert hajvágási technikákkal. 🙂 Hát először olyan lett, mint Jim Carrey haja a Dumb és Dumberből, de gondoltam úgyis gyorsan megnő, aranyos így is.

A következő alkalommal már a hajvágó gépet kaptam elő és beizzítottam a telefont is, hogy fölveszem videóra és megmutatom Nektek, milyen gyorsan lehet kisfiúhajat vágni hajvágógéppel…de még a telefonomból is kitöröltem a videót, mert az látszódott, hogy a gyerek torkaszakadtából üvölt, tiszta hajdarabka az egész arca, majd a férjem (aki fogta a kamerát) tartotta aztán a gyerek fejét, így a padlót vette föl makró üzemmódban. Ja és a hajvágógépet rossz hosszúságúra állítottuk először, így lett egy kis csíkja a 2mm-es üzemmódban…

Amikor újra hajvágásra került a sor, már előre aggódtam, hogy mit találjak ki, mert a gyerek hajával együtt az akaratereje is egyre nagyobb lett, így már végképp nem tudtam, hogyan tartsam egy helyben, persze úgy, hogy én még viszonylag vállalható frizurát is vágjak neki.

Ekkor találtam rá egy fodrászatra, ami kifejezetten gyerekek hajvágásával foglalkozik, ez pedig a Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat Budapesten.

Elsősorban Kán hajvágása miatt jelentkeztem be, de amikor Frida meglátta a honlapon, hogy autókban lehet ülni és úgy történik a fodrászkodás, egyértelmű volt, hogy ő is szeretne jönni.

Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat

A szalon igazi gyerekbarát fodrászat: az autó formájú fodrász székekben ülve a gyerekek az általuk választott meséket nézhetik,

Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat

vagy ha nem akarnak ott ülni, akkor a játszósarokban, játék közben is élvezhetik a hajvágás örömeit!

Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat

Ami nagyon tetszett, hogy a hajmosó-rész úgy van kialakítva, hogy hanyatt fekvő pozícióban kell a fejüket a hajmosóba tenniük, nem pedig ülés közben hátrahajtva (ezzel kímélik a még nem kellően erős gyereknyakat és így biztosan nem folyik majd a szemükbe a sampon sem).

Kán azonnal kiválasztotta a sárga autót, rábökött a Thomas DVD-re és megtörtént a csoda: egy hang nélkül végigülte a kb. negyed órás hajvágást úgy, hogy nem nézett ide-oda, nem forgolódott és nem akart az ollóval játszani.

Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat

Néha tekergette közben a kormányt és nyomogatta a pedálokat, de ennyi volt a reakciója.

Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat

Mikor a nagyon profi és nagyon kedves fodrász Móni végzett a hajával, ő még mindig ott ült az autóban és nézte a mesét.

Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat

Persze, a mesenézős trükköt be tudom vetni otthon én is, meg még az egyik játékautót is fölrakhatom az asztalra, hogy beleüljön, de be kellett látnom, hogy én bizony nem tudom ilyen kisfiús fazonúra levágni a haját, győzött tehát a Tincses-Sziget profizmusa!

Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat

Ez idő alatt Frida a piros autóban ülve várakozott, az ő haját Móni befonta és egy pisszenést sem hallottam tőle, hogy „Húúúúz!” vagy „Ez fáááj!”, mint ahogy otthon nap mint nap hallgatom.

Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat

A ferdén leválasztott három copfos fonás is gyorsan elkészült és Frida boldogan nézegette magát.

Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat

Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat

Néhány fontos tudnivaló a kisgyerekek hajápolásáról:

  • legalább hetente kétszer érdemes megmosni a hajukat, kifejezetten gyerekeknek készült samponnal
  • ugyanúgy mint a felnőtt, a gyerekhaj is ápolásra szorul (ezt már több fodrásztól is hallottam), szükség van a balzsamozásra, főleg a hosszú hajú kislányoknak speciális gyerek-hajbalzsammal
  • a gyerekeknek használt fésűk és hajkefék mindig legyenek tiszták
  • hosszú hajú kislányoknak érdemes beszerezni ilyen hajkefét:

Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat

A hosszabb, műanyag tüskék alatt szőrök is találhatók, így nemcsak húzás nélkül fésül, hanem fényesít is!

  • a göndör hajú gyerekeknek is érdemes vágatni a haját és nagyon fontos ápolni is

A Tincses-Szigetben kaphatók kifejezetten a gyerekek számára fejlesztett „mindenmentes” samponok, balzsamok, hajformázók málna, csoki, ananász és még számos illatban.

Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat

És hogy hogyan vágjuk le otthon a gyerek haját?

Sehogy! Bízzátok rá a Tincses-Sziget gyerekekkel régóta foglalkozó, extra türelemmel megáldott szakembereire! Nagyon jó családi program, hiszen a Tincses-Sziget hétvégén is nyitva tart, így a vidékről érkezők is könnyen eljuthatnak ide és elindult a felnőtt fodrászat is: amíg Anya vagy Apa haját készítik, addig a gyerek nyugodtan el tud játszani a játszósarokban, aztán csere!

És még egy szívmelengető kezdeményezés a Tincses-Sziget részéről:

3 éve elindították a „Neked egy tincs, neki nagy kincs!” elnevezésű programot, ami abból áll, hogy a legalább 30 cm-es hajhosszát levágató kislányok felajánlhatják tincseiket a rákos gyermekek részére, akiknek paróka készülhet a puha gyerekhajakból.

A Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat egy szuper ötlet, nagyon profi a megvalósítása és nem is kell jobb visszajelzés egy gyerek fodrászatról, mint amit egy kisgyerek adhat a fodrászatból elindulás után fél órával:

„Anya, holnap is megyünk a fodrásznénihez? Úgy látom a Kánnak már meg is nőtt a haja!” 🙂

A Tincses-Sziget elérhetőségei:

Tincses-Sziget Gyermek Élményfodrászat

http://www.tincses-sziget.hu

Facebook: https://www.facebook.com/tincses.sziget

Budapest II. kerület, Rózsakert Bevásárló központ, Gábor Áron utca 74-78/a

Bejelentkezés: +36 20 332 2333

(Mivel a MammBa PróBa olyan termékek, szolgáltatások tesztelésére jött létre, amelyek babáknak, mamáknak, kismamáknak készülnek és a fő szempont, hogy praktikusak legyenek, ezért ez alapján végzem a teszteket. Az általam bemutatott termék vagy szolgáltatás értékelése a saját véleményem, észrevételeim alapján készült!)

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*