Kisgyerekek öltöztetése, Programok a babával és a kisgyerekkel

Útmutató a gyerek öltöztetéséhez – Csak Apukáknak!

Apák napja

Előfordul, hogy amikor Anya elfoglalt, akkor Apát kéri meg, hogy öltöztesse föl a gyereket, vagy ha Apa egyedül marad a kisgyerekkel, általában egyszer tuti biztos, hogy át kell öltöztetnie. Ilyenkor mi Anyukák jókat nevetünk, de közben meg értékeljük Apa igyekezetét. Gyakran egy „igazi gyerekstílus-tanácsadó” veszik el Apában! Ilyenkor születnek olyan ruha összeállítások a gyereken, mint harisnyára a nadrág nyári alváshoz, kifordított zokni a lábakon, fordítva föladott body, kacsalábas cipő, a pöttyös felső a kockás alsóval, a paradicsomszósszal lekajált felső még ma jó lesz…persze vannak remek kollekciók is, valószínűleg ezek akkor születnek, amikor Apa nem agyal öltöztetés közben máson. Itt van 4 jótanács a baba és kisgyerek öltöztetéséhez, Apa-nyelven!


 
 
 
 
 

1. Eldobható pelenka: ahol egy csíknyi színes minta van, vagy másképpen jellemezve nem a ragasztós tépőzár van, az a pelus eleje! A háttal látszódó állatfigurák, farzseb-forma, vagy búcsút intő figurák jelzik a pelenka hátulját! 😉

Apák napja

2. A body az az a trikószerű dolog, aminek patentos az alja. Namost azt úgy kell föladni a gyerekre, hogy a címkés fele legyen a gyerek hátánál. Ilyenkor jön a csendes szitkozódás, mert a legtöbb Anya kivágja a címkéket, vagy a body oldalában van bevarrva. Semmi baj, a body alján lévő patentos rész a biztos pont, amelyik oldaláról hosszabb a patentos rész, az lesz a hátulja!

Ha patentos a body a nyakrészen, ne felejtsétek el először kipatentolni, mielőtt a gyerek fejére húzzátok! 😉

Apák napja

3. Harisnya vagy zokni: egyet figyeljetek Szuperapuk, a harisnyának az a hátulja, ahol a fenékrészen két csík van és az az eleje, ahol egy csík fut a pocakon. Ha nincs csík, akkor érdemes a lábfejrészt megnézni, hogy be van-e állva már a gyerek lábformájára, és aszerint föladni. Ha sehogy sem jöttök rá, hogy most hogyan is van, adjátok föl, ahogy gondoljátok és a gyerek úgyis ficánkolni fog, ha valami nem stimmel!

A zoknik állását általában a nagylábujj kialakítja:), így aszerint próbálkozzatok. Egy kis apróság: először tekerjétek föl a kezeteken a zoknit és az orrába bújtassátok a gyerek lábfejét, így egy picit könnyebb!

Apák napja

4. A kacsaláb jól mutat, de ha nincs a gyereknek lábfejproblémája, ne erőltessétek! 🙂 Ne hagyjátok magatokat bedőlni a tépőzárak, zipzárak, különleges fazonok csapdájának, a cipő talpát figyeljétek. Ha alulról nézve a jobb oldal az íveltebb, akkor az a jobb lábas és a másik a bal!

Apák napja

+ 1 tipp Kislányos Apukáknak:

Ha már hosszú haja van a kislánynak és fésülni is kell az öltöztetésen kívül, itt egy szuper ötlet erre egy kreatív Apukától!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*