Kiegészítők kisgyerekeknek, Programok a babával és a kisgyerekkel

Hogyan lehet a mesékkel gyógyítani?

Egyre többet lehet hallani a mesék gyógyító erejéről, amely nemcsak a gyerekekre, de a felnőttekre is hatással lehet. Az biztos, hogy Ti is emlékeztek a kedvenc mesétekre – melyik is volt az? -, tudtok belőle felidézni egy-két képet, esetleg mondatot és akkor, gyerekként még lehet, hogy nem is tudtátok mekkora hatással van az adott mese az érzelmi intelligenciátok, a vágyaitok kialakításában. De most lehetőség nyílik ezek felfedésére:

 

A mesélés nagyon fontos, erre már számos mozgalom is elindult és az a nagy szerencsénk nekünk szülőknek, hogy a mesélés során a gyerekkel sokkal szorosabb kapcsolatot alakíthatunk ki – amit a gyerek felnőttként is “meghálál” majd – és megismerhetjük az általa kiválasztott és rendszeresen elolvastatott esti mesék által az őt foglalkoztató aktuális problémákat, félelmeket.

Jó hírem van, erre Ti is képesek vagytok, minden szülő képes rá, hogy a meséken keresztül kommunikáljon, jobban megismerje a saját gyerekét!

Ehhez a képességhez nem kell tanfolyamokat, egyetemet végezni, ugyanis megjelent egy könyv, amely végigvezet a gyerekek gondolatvilágától, a képalkotásukon át egészen addig, hogy milyen meséket mikor jó olvasni a piciknek, ez pedig:

Kádár Annamária: Mesepszichológia

A könyveben feldolgozott témákból:

– Az óvodás korú gyermek világlátásának, gondolkodásának sajátosságai

– Képzeletbeli barátok a gyermek életében

– Hogyan meséljünk?

– A mesehősökkel való azonosulás és ellenazonosulás kisiskolás korban

Gyakorlatok az érzelmi intelligencia fejlesztésére

– 10 db EQ (érzelmi intelligencia) – fejlesztő mese a könyv végén színes illusztrációval

“A mesemondás megköveteli a mesélőtől a gyermekvilág ismeretét és tiszteletét, ahogy a gyermekkel szembeni felelősségérzetet is. Aki mesél, annak tudnia kell, hogy a gyermeki lélek legmélyebb rétegeibe hatol.” (részlet a könyvből)

Van ám még egy jó hírem! Ezt a könyvet most meg tudjátok nyerni partnerünk, a Babahami Webáruház felajánlásával, ha helyesen válaszoltok az alábbi linken található 3 kérdésre 2012. október 7. éjfélig: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dC12OEVfT1B6REIzdUVDdW5kYlFHb3c6MQ#gid=0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*