Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól, Programok a babával és a kisgyerekkel

Ezt én is megcsinálom!: Egyedi meghívó készítése a baba keresztelőjére, névadójára

A meghívó is lehet egy emlék, vagy akár egy köszönőajándék, ha egyedi és személyre szabott. A baba érkezésének, keresztelőjének vagy névadójának ünneplése olyan esemény, amelyre szükséges meghívót küldeni vagy személyesen átadni. Egyre gyakoribb az online meghívóküldés, de ez olyan személytelen, nem? Szerintem Ti is jobban örültök, ha egy kézzel készített, egyedi meghívót kaptok egy eseményre, amelyet akár könyvjelzőnek is lehet majd használni.;) Engem megihletett a mesevilág és készítettem egy egyedi meghívót a Magyar Népmesék motívumával. Íme:

Hozzávalók: 

– vastagabb, akár magában mintás papír a meghívónak

– színes papírok a mintának

– olló, ragasztó, szalagok, filctollak, esetleg sniccer vagy hegyes kisolló (az apróbb részletek kivágásához)

VAGY nyomtató

Elkészítési idő: kb. 25 perc/meghívó (nyomtató nélkül); kb. 10 perc/meghívó (nyomtatóval)

A minták letöltése:

(Jobb egér gomb klikk->Mentés másként)

Motívum pdf-ben; Motívum psd-ben (ha szeretnétek szerkesztgetni Photoshopban); Madár pdf-ben; Madár jpg-ben

Elkészítése:

1. Vágjatok ki egy 22×11 cm-es  – francia borítékba is beleillő –  téglalapot a meghívó vastagabb papírjából.

Ha nyomtatót használtok, akkor akár a vastag papírra is nyomtathattok színes mintát, vagy valamilyen szép színű vagy fényes papírra nyomtathatjátok a mintát és azt kell kivágni és fölragasztani.

Ha nem használtok nyomtatót, akkor rajzoljátok át a mintát a kívánt színes papírra, én a monitoromon rajzoltam át, de nem nyomtam rá!;)) .

2. Vágjátok körbe a mintát, de óvatosan, nehogy a vékonyabb részeknél elvágjátok. A virágok és a madár belső elemeit sniccer vagy kis, hegyes végű manikűr ollóval lehet szépen kivágni.

3. Ragasztózzátok be a minta hátulját és illesszétek a meghívólap közepére. A ragasztó megszáradása után radírozzátok ki a mintán még látható ceruzavonalakat.

4. A minta színétől eltérő színű filctollal rajzoljátok körbe a díszt és általános iskola 1. osztályában tanult szépírással J írjátok rá a gyerek nevét és akár azt, hogy meghívó. (Ez a Magyar Népmese motívumos téma azért jó, mert illik hozzá a kézírás!)

A hátuljára írjátok rá kézírással a Meghívó szövegét.

4. Rajzoljátok át a madarat is színes papírra vagy színes filctollal és ragasszátok rá a meghívópapír minőségű kartonra, majd fúrjatok rá egy lyukat.

A madáron és a meghívón található lyukakba tegyetek egy szalagot, vagy farkasfogat. Ezzel díszíthetitek a meghívó elejét is.

5. A későbbiekben egy kedves emlék marad a meghívó, hiszen könyvjelzőként is lehet használni.

Itt van fiús és lányos változatban is:

2 című bejegyzés “Ezt én is megcsinálom!: Egyedi meghívó készítése a baba keresztelőjére, névadójára” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. szerintem ez az oldal kulonleges,es nagyon otletes . neztem mar sok ilyen oldalt de ennel jobbat ,erdekesebbet.
    koszonom ! ,hogy ilyen jo ez az oldal……………puszi 😀

    1. Kedves Bea! Köszönöm szépen a kedves soraidat, remélem a jövőben is sok hasznos információval tudok Neked szolgálni a baba és kisgyerek-öltöztetés témakörében! Üdv, Kata 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*