Rólam

Kislánykoromban az Anyukám által megőrzött babaruháimat Lina babámra adtam és nagyon büszke voltam rá, hogy az én régi ruháimban díszeleg a játékbabám. Fodros ruha, vagány kantáros nadrágok, egy bordó rugdalózó, gyümölcsmintás kezeslábas, az első babacipőm, pici hajcsatok, kiegészítők – ezek mind megmaradtak az én babaruha készletemből. És most, közel harminc év után újra előkerültek, csak most a jelenleg hét hónapos kislányomon, Fridán látom őket viszont. Nagyon jó érzés.

Aztán jöttek a kérdések, amelyekre a játékbabánál nem kellett válaszokat keresnem: Hogyan adjam rá ezeket a ruhákat egy élő babára? Hogyan öltöztessem különböző időjárási viszonyokban? Mikor nem fázik és mikor van melege? És ha leette a vadonatúj ruháját paradicsomos hallal, hogyan fogom kimosni? Ez a sok kérdés vezetett oda, hogy készítek egy oldalt, ahol minden információ megtalálható, ami a babaruhákról, babaöltöztetésről, babacipőkről, kiegészítőkről, babaruha divatról, a babaruhák mosásáról, babaruhák méreteiről, praktikus babaruhákról, babaruha boltokról és még számos hasznos témáról.

Miért olvassátok a blogomat?

Mert négy-gyerekes Édesanya vagyok, aki próbálja a legjobbat megadni a csemetéjinek. Számos könyvet és internetes anyagot elolvastam és olvasok folyamatosan a babaöltöztetésről, kipróbálok minden régi és új módszert, praktikát a babaruhákkal kapcsolatban és megosztom ezeket Veletek kedves Anyatársaim, remélve, hogy segítségetekre lehetek ezekkel az információkkal.

Baba és kisgyerek-öltöztetési tanácsadó
Kata és Frida

Célom, hogy megkönnyítsem a baba és kisgyerek-öltöztetést praktikus, kényelmes és könnyen föl-levehető ruhák, kiegészítők bemutatásával, elkészítésével. Könnyen, otthon is megvalósítható kreatív ötletekkel – babaruhák, kiegészítők –  szeretnék segíteni Nektek, hogy ne kelljen mindent megvásárolni, hanem Ti magatok is elkészíthessetek szükséges dolgokat (ezeket a cikkeket az “Ezt én is megcsinálom!” rovatban találjátok.)

Néhány szakmai információ rólam:

Cipőtervező és készítő szakon diplomáztam – ezért van a gyerekcipők iránti szakmai és személyes vonzalmam is – , majd Olaszországban tanultam egy Iparművészeti Főiskolán, később a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szereztem művészeti menedzser végzettséget.

Gyerekkorom óta foglalkozom kreatív tevékenységekkel: hímzés, horgolás, varrás, rajzolás, agyagozás, ékszerkészítés. Mindig érdekelt, hogy a nem megszokott dolgokból hogyan lehet egyedi és viselhető dolgokat varázsolni, ezt próbálom az általam készített babás dolgoknál is visszaadni.

Figyeltétek már babátok tekintetét?

A szem a lélek tükre. Ez a kisbabáknál különösen igaz. Én nagyon sokszor próbálom kiolvasni Frida hatalmas szemeiből a gondolatait. Mivel a blogbejegyzéseim tartalmához a lányom még nem tud hozzászólni – pedig ő a főszereplője a legtöbbnek -, ezért a “Frida szemeiből olvastam” részben az általam “kiolvasott” gondolatokat írom le az adott témáról.

Üdvözöllek Titeket a babaruhák mesés világában, jó időtöltést kívánok Nektek!

Szilvási Kata

baba és kisgyerek-öltöztetési tanácsadó

(2012. február)

Kata, Frida és Kán

2013.03.06-án megszületett Kán, a kisfiam is, akinek segítségével a fiús baba és gyerekruhák, kiegészítők is helyet fognak kapni az oldalamon és megpróbálok minél több kreatív ötletet gyűjteni a fiús anyukáknak is!

(2013. március)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*