Kismama

Milyen nyári cipőket hordjunk Kismamaként?

Kismama lábfejA babavárás ideje alatt sem kell lemondanunk a csinos és kényelmes ruhákról. Manapság a divat is kedvez nekünk Kismamáknak, mert sok olyan hosszú ruhát, rugalmas anyagból készült tunikát lehet találni a boltokban, amelyek pocakkal is hordhatók. De mi a helyzet a papucsokkal, szandálokkal, magassarkú cipőkkel? Milyen a Kismamáknak leginkább ajánlott fazonú nyári cipő?

Változó test-változó lábak

Már a babavárás első időszakában tapasztalunk változásokat a testünkben: fáradékonyság, fokozottabb izzadás, szédülés, émelygés-hányinger, a csípőnk kiszélesedése, aztán jön a pocaknövekedés és a lábdagadás. Próbálunk a számunkra legkényelmesebb pózokba helyezkedni, a legjobb émelygéscsökkentő ételt/italt megtalálni, a legkényelmesebb ruhákat megvásárolni, viszont hajlamosak vagyunk a meglévő cipőinkbe, szandikba belepréselni a megduzzadt, esetleg hosszban és szélességben is megnőtt lábfejeinket.

Kifejezetten Kismamáknak sajnos nagyon kevés cipő készül manapság, pedig a 9 hónap alatt a nem megfelelő cipő használatával maradandó károsodásokat is szenvedhetnek a lábfejek (ha még eddig nem voltak ilyenjeitek):

-bőrkeményedések

-tyúkszemek

-bütykök

-talpboltozat süllyedése

Ezek mind a pocaknövekedés, illetve ennek következtében a lábainkra nehezedő nagyobb súly miatt alakulhatnak ki, amit pedig a helyesen megválasztott cipők használatával tudnánk enyhíteni.

Magassarkú cipő és papucs?

Mivel a hormonszint emelkedése miatt végbenő számos változás következménye az is, hogy az ínszalagok lazábbak lesznek, megnyúlnak, ezért a magassarkú, bokátnemtartó cipőkben könnyebben kifordulhat a boka. A lapos, saroknélküli cipők – hiába kényelmesnek tűnnek – pedig hozzásegítenek a hát és derékfájás kialakulásához.

Nem véletlenül készültek annak idején a Kismama cipők, emlékeztek ezekre?

Kismama cipő - Tisza

Igen, a Konyhásnéniknek is ilyen volt! 🙂 És ez tudjátok miért praktikus?

Mert megemeli a sarkat, a hagyományos cipőkkel ellentétben a magasszárú, fűzős megoldás tartja is a bokát és a láb tud benne szellőzni. A fűzős rész miatt szabályozható, hogy mekkora legyen a felsőrész, így a puffadt, kiszélesedett láb is elfér benne.

 

 

 

Találtam olyan cipészt, aki a lábunk méretei alapján is készít Kismama cipőket bőrből, szerintem nyárra nagyon kényelmes lehet, választható piros, fehér, drapp, fekete, barna színekben is:

Kismama cipő készítése

És ráleltem még egy érdekes megoldásra – ami a Kismama cipők között újdonság – a jóga inspirálta „negatív sarkú” Kalso Earth Shoes cipőkre, szandikra, papucsokra,

Kalso Earth Shoes cipő Kalso Earth Shoes papucs

melyeknek az a lényege, hogy az orr-rész magasabban van a sarokrésznél, így a súlypont is a helyére kerül, főleg a terhesség alatt:

Negatív sarkú cipő Kismamáknak

(bal oldalon látható a hagyományos magasabb sarkú cipőben a Kismama, jobb oldalon pedig az „Earth Shoes”-ban)

Ha nem tudsz beszerezni és kipróbálni “negatív sarkú cipőt”, akkor a megemelt sarkú, hagyományos cipőket válaszd, semmiképpen sem a tűsarkút, vagy a lapos papucsot, szandit!

Milyen fazonú, anyagú és méretű Kismama cipőt válasszunk? Alkalmi öltözékhez milyen fazon illik? Ezekre a kérdésekre is válaszokat kaptok a cikk folytatásában, melyet ide kattintva találtok->->->

 

Képek forrása: Kismama öltözködés (MammBa Pinterest)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*