Kismama fehérneműk, Kismama öltözködés

Mikor és milyen kismama fehérneműket érdemes vásárolnunk?

A Kismamák életében az első testi változásokat már akár a terhesség elejétől is lehet érezni, ez teljesen személyfüggő. A leggyakoribb tünetek –amelyek minden várandóst érintenek – a mellek (sok esetben egész korai) megnövekedése, és majd a pocak gömbölyödése. Ha nem először vársz babát, már biztosan sejted, hogy a testedet érintő változások mivel járnak, de mivel minden terhesség más, érdemes Neked is körülnézned, hogy milyen alsóruházattal segíthetsz a testednek. Ha viszont először vagy Kismama, akkor időben kezd el felmérni a terepet Kismama-fehérnemű fronton. Ezért szeretnék egy kis útmutatót nyújtani a “mikor vegyük meg, mekkorát és milyen méretben” kérdésekre válaszolva! Az viszont nem kérdés, hogy a Kismamáknak készült fehérneműkre szükség van, hiszen a megnövekedett mell és hasméret miatt az izmainkra és ízületeinkre, kötőszöveteinkre hatalmas teher nehezedik. Ezért mindent meg kell tennünk, hogy minél jobban tehermentesítsük a szervezetünket, ezt segítik a speciális Kismama fehérneműk is! (Ezt tapasztalatból is mondom, így a 3. terhességemet vége felé közeledve;)) E mellett érdemes még több „tehermentesítő” lehetőséget is kipróbálnod: –          járj el Kismamáknak szóló mozgás órákra (vagy csináld otthon) –          hordj megfelelő cipőt már a babavárás kezdeti szakaszától (itt tudod megnézni, hogy milyen cipőt hordj Kismamaként) –          aludj kényelmesen Kismama párnával És vásárolj magadnak speciális fehérneműt, már a babavárás idejére is!

Milyen fehérneműkre és kiegészítőkre lehet szükséged a babaváráskor és majd a szülés után?

Egy nagyon fontos dolog: A meggyengült hasizmokat meg lehet erősíteni újra a szülés után, a mellek szülés előtti állapotát viszont nem lehet visszaállítani edzéssel. Ezért nagyon fontos a speciális Kismama és Szoptatós melltartók használata, melyekkel csökkenthetjük a mellek feszességéért felelős kötőszövetekre nehezedő terhet. Akkor tisztázzuk gyorsan: lehet kapni melltartókat, bugyikat és kiegészítőket kifejezetten a várandósság idejére (Kismama fehérneműk és kiegészítők) és lehet vásárolni a szülés utánra is (Szoptatós fehérneműk és kiegészítők). A kínálat hatalmas, én viszont az eddigi tapasztalataim alapján azt mondom, hogy sokkal egyszerűbb olyan dolgokat beszerezni, amelyeket lehet használni a 9 hónap során és aztán majd a szülés után is! Ezekre fogok példákat mutatni itt a cikk további részében.

1.Melltartók

A kínálat olyan széles, mint a hagyományos melltartók körében, ezek viselését azonban nem javaslom a mell látványos megnövekedésétől kezdve, mert a „teherbírásuk” nem a Kismamák mellméretére van kitalálva. Már lehet kapni merevítős, merevítő nélküli, varrás nélküli, elegáns, egyszerű, színes Kismamáknak készült darabokat; azt javaslom, hogy a saját igényeidhez mérten vásárolj! Azaz ha például sokat jársz blúzban vagy csinosabb ruhákban, akkor érdemes a kényelmes, ám csinosabb fazonú melltartókat megnézned, ha pedig sokat vagy otthon vagy lazább ruhákat szeretsz hordani, Neked valószínűleg a trikó-fazonú darabok lesznek jók.

Kismama melltartó

A tényleg szükséges Kismama fehérneműk A tényleg szükséges Kismama fehérneműk A terhesség alatt ajánlott „Kismama melltartók” általában a sportmelltartókhoz hasonlítanak, széles pánttal rendelkeznek, többsoros kapcsokkal vagy trikófazonnal a hátukon. Ezeknek a pántját nem lehet lecsatolni, mint a szoptatós melltartókét.

Mikor vásárold meg?

Ha szeretnéd kényelmesen érezni magad otthon, vagy éjszaka alvásnál is, vagy ha nem alkalmi ruha alá kell felvenned, ha sportolsz Kismamaként; akkor érdemes beszerezned egy-két darabot ebből a fazonból, általában már a terhesség második hónapjától. (Szülés után pedig használhatod majd sportmelltartónak vagy otthonra!:)

Milyen anyagból készüljön?

Mindenképpen rugalmas anyagot javaslok – ami nem 100% pamut, hanem a rugalmasságért és a tartásért felelős elasztánnal kevert -, mert ennél nem gond a mellméret változása sem, tud alakulni hozzá az anyag. Mindenképpen a varrás nélküli kialakítást javaslom ennél a fazonnál (is), mert az tényleg nem irritálja az érzékeny melleket sehol.

Kismama trikó

A tényleg szükséges Kismama fehérneműk Készülnek kifejezetten a babavárás idejére topok is, ezek a hűvösebb időben lehetnek kényelmesek vagy ha szereted az egyrészes fehérneműket. Hordhatók terhesség alatt és szülés után is és kaphatók kosaras vagy kosár nélküli kivitelben. Ezeket nemcsak fehérneműként, hanem akár pizsamaként vagy topként is hordhatod.

Mikor vásárold meg?

A Kismama melltartóhoz hasonlóan már akár a babavárás elején.

Milyen anyagból készüljön?

Szintén a rugalmas, mikroszálas anyagot javaslom, amiben a pocaknak és a melleknek is lesz helyük a növekedésre.

Szoptatós melltartó

A tényleg szükséges Kismama fehérneműk Ez az a fehérnemű, amit mindenképp be kell szerezned a szülés utánra biztosan! És azt javaslom, hogy ezen ne spórolj, vegyél minőségi és tényleg kényelmes darabot, ami nem irritál sehol, nem nyom, szúr vagy bevág. Minimum 2 darabra lesz szükséged – nappalra és éjszaka is hordanod kell majd -, de ajánlom, hogy inkább szerezz be 3-4 darabot, mert a szülés után lesz elég mosnivalód a picire amúgy is.;) Színválasztékban most már széles a paletta: a fehér és a fekete szinte minden márkánál megtalálható, de szerintem a testszínű is nagyon jól kihasználható! Ezeknek a melltartóknak a lényege, hogy a vállpántjaik vastagok, állíthatók és elől egy-egy kapoccsal rögzülnek a melltartó kosárrészéhez, így egy pillanat alatt le-és visszakapcsolhatók a szoptatáskor. A tényleg szükséges Kismama fehérneműk TIPP: ha boltban vásárolod a melltartót, akkor próbáld ki, hogy tényleg 1 kézzel le tudod-e kapcsolni a kosárrészt a pántról, mert szoptatáskor, a babával a kezedben ennek mennie kell! Létezik olyan is, amelyiknél nem a vállpántról nyílik le a kosárrész, hanem a két kosár között elől kapcsolódik, ez annyira nem praktikus, mert szoptatáskor így mindkét mellről lekerül a melltartó és nem marad bent az éppen nem szoptató mellnél a melltartóbetét, ami pedig melltartóelázáshoz vezethet…:) Maga a kosárrész készülhet merevítővel vagy anélkül, lehet szivacsbetétes (ami ki és betehető) vagy anélküli.

Mikor vásárold meg?

Mivel a melleid általában a 8. hónaptól akkorák már, mint a szülés utáni hetekben, így a szoptatós melltartót ekörül érdemes beszerezned és hordanod is akár. Én ezt a Cantaloop varrás nélküli, kivehető szivacsbetétes szoptatós melltartót próbáltam ki – így még a 8. hónap előtt, hiszen a gyártó ajánlása alapján Kismama melltartónak is hordható akár a terhesség első hónapjától is– nagyon kényelmes már most! A tényleg szükséges Kismama fehérneműk Mikroszálas az anyaga – nem izzadok bele és nagyon gyorsan megszárad mosás után! – és TÉNYLEG olyan érzés, mintha nem lenne rajtam semmi! A szivacsbetétnek köszönhetően pedig nem látszódik a ruhákon keresztül, hogyha esetleg nagyon hideg van… (gondolom értitek mire gondolok ;)) A tényleg szükséges Kismama fehérneműk  A tényleg szükséges Kismama fehérneműk A tényleg szükséges Kismama fehérneműk Az eddigi terhességeim során a saját melltartóim jók voltak egy ideig, aztán meg inkább sportmelltartót hordtam, de most ez a szoptatós melltartó teljesen elbűvölt (miért is nem próbáltam már ki korábban?!?)! Az, hogy varrás nélküli, azt jelenti, hogy nincsen sehol benne varratsor, hanem az anyag rugalmassága a saját fazonunkhoz igazodik. A tényleg szükséges Kismama fehérneműk Mivel az anyag elasztikus, ezért a kosárméret változás sem probléma, mert el tud férni még benne egy kis plusz. 🙂 Ezt nagyon ajánlom mindenkinek, abszolút „must-have” darab és lehet kapni belőle betét nélküli, beépített betétes és kivehető betétes változatokat fehér, fekete, halvány rózsaszín és testszínűben is. Ára: 9490 Ft

Milyen anyagból készüljön?

Készülhet pamutból és mikroszálas anyagból is, viszont azt javaslom, hogy a 100% pamut melltartókat kerüld, mert lassan száradnak és hamar kitágulnak (így aztán pont a legfontosabb funkciót, az erős tartást nem biztosítják). Érdemes pamut+lycra keverékeset, vagy a polyamid+ elasztán keverékes modelleket vásárolni, ezek jóval tartósabbak. A tényleg szükséges Kismama fehérneműk Ez a szürke pamut+lycra keverékes melltartó az Io Mamma Kismama Divat saját gyártású terméke, kényelmes viselet. Elvileg szoptatós melltartónak készült, de én nagyon szeretem hordani már most is. A kosárrésze varrás nélküli, az alsó gumicsík nagyon jó tartást biztosít. Ára: 3990 Ft

A tényleg szükséges Kismama fehérneműk A tényleg szükséges Kismama fehérneműk A tényleg szükséges Kismama fehérneműk

Az egyik leggyakoribb kérdés: mekkora melltartót vásároljak?

Minden márkának megvan a saját mérettáblázata, ezért ha online vásárolsz, mindenképp nézd meg a mérettáblázatot! Ha boltban vásárolsz, ott könnyebb dolgod van, mert fel tudsz próbálni több méretet is. Az általánosságban elmondható, hogy a melltartó vásárláskor két méretre van szükséged: –          a mellek alatti körméretedre –          a mellek legkiemelkedőbb pontjain mért körméretedre Ezek különbsége besorolható az adott márka által meghatározott „kosárméret” táblázatba, ami segítségével könnyen megismerheted az aktuális melltartó méreted. (A Cantaloop termékekét például itt találod: http://www.cantaloop.com/en/bra-guide/) A Kismama melltartó méretét célszerű úgy választani, hogy ha kapcsos, akkor a középső vagy a legbelső kapocsnál hordjad, így tudod állítani még később; ha pedig trikó fazonú, akkor be lehessen nyúlni a hátsó pánt alatt kényelmesen. Általános szabály a Szoptatós melltartó vásárlásnál, hogy a kosarai legalább egy mérettel nagyobbak legyenek, mint a saját méreteid; a körméret pedig a középső kapocsállásban legyen kényelmes.

2. Kismama alsók

Kismama bugyi

A különlegessége abban rejlik, hogy a felső részén nem egy vékony gumicsík van bevarrva, hanem széles, rugalmas anyag. Így nem nyomja majd a növekvő pocak alját, mert a fazonja pedig olyan, hogy a hasra nem ér fel. Általában nadrágos fazonban, vagy szélesebb fenékrésszel készülnek. (A tangákat most tedd félre egy jó darabig, mert a terhesség alatt és a szülés utáni időkben sem praktikus a viseletük! ) A tényleg szükséges Kismama fehérneműk A tényleg szükséges Kismama fehérneműk Az Io Mamma Kismama Divat szintén saját készítésű termékét, ezt a Kismama bugyit is kipróbáltam. Nagyon tetszik a fazonja, ahogy a hasrésznél ki van alakítva, nem szorítja a pocakom alját. Ára: 1990 Ft

Mikor vásárold meg?

Már a babavárás elejétől hordhatod, de a 3. hónaptól mindenképpen és nagyon jól ki lehet használni szülés után is.

Milyen anyagból készüljön?

A pamutos kombinációt vagy ezt a mikroszálas változatot javaslom:A tényleg szükséges Kismama fehérneműk

Bugyi hastartóval

A tényleg szükséges Kismama fehérneműk A tényleg szükséges Kismama fehérneműk Ez a hastartó öv és a kismama bugyi kombinációja, szerintem személyfüggő, hogy ki érzi magát kényelmesen ebben vagy sem. Mindenképp érdemes felpróbálni vásárlás előtt!

Mikor vásárold meg?

Már a 3. hónaptól érdemes beszerezni.

Milyen anyagból készüljön?

Ezek mindegyike rugalmas anyagból készül, hiszen fontos feladata a has megtartása, a derék tehermentesítésének segítése.

3. Kiegészítők Kismamáknak

Kismama hastartó öv

A tényleg szükséges Kismama fehérneműk Sokan nem használnak ilyet, valaki pedig esküszik a jótékony hatására. Ezeknek az öveknek a célja, hogy megtámasszák a derekat, a hátat és tartást adjanak a hasnak. Tévhit, hogy ennek hiányában majd lógni fog a has szülés után, inkább a pocakos időkben nyújthat nagy segítséget. Én az első terhességem vége felé kipróbáltam egy hastartó övet, ami tépőzárral záródott, de annyira nyomott a tépőzárak érintkezése, hogy inkább nem erőltettem. A második babavárásomnál megint elővettem, de akkor meg melegem volt benne és túl szorosnak éreztem, meg csúszkált is. Most, a 3. babánál viszont muszáj voltam valami alternatívát találni a pocak megtartásra, mert jelenleg még csak a 28. hétben vagyok, de a hasam olyan szinten húzódik már néhány hete, mint az előző terhességeim utolsó heteiben. Szerencsére a Cantaloop termékek között találtam hastartó övet is, melyre ugyanaz jellemző, mint a szoptatós melltartóra: varrás nélküli, nem kell tépőzárazgatni, rugalmas az anyaga, mikroszálas (nem izzadok bele, viszont kellemes meleget tart, ami által a gyakori hasi bekeményedések is enyhültek!) és megint elmondhatom, hogy olyan, mintha rajtam sem lenne! A tényleg szükséges Kismama fehérneműk A tényleg szükséges Kismama fehérneműk Tényleg nagyon kényelmes és a hasam húzódó érzése megszűnik benne! Egész nap hordható, én még éjjelre is kipróbáltam és nagyon jó érzés volt, hogy oldalfekvésben is tartotta a hasamat!

Mekkora méretet válassz?

A hastartó övet a csípőbőséghez kell választani, de mivel rugalmas anyagból készül, ezért könnyen igazodik a testünkhöz. A tényleg szükséges Kismama fehérneműk Ára: 5500 Ft

Hasleszorító szülés utánra

A tényleg szükséges Kismama fehérneműk   Az eddigi tapasztalataim alapján azt javaslom, mindenki szerezzen be szülés utánra egy ilyen övet! A szülés után  – főleg a többedik szülésnél – ugyanis a szerveinknek vissza kell rendeződniük az eredeti állapotukba és a méhünknek is. Ez pedig magától nagyon nehezen megy, ezért érdemes ezt a tépőzáras vagy bugyival egybekötött kiegészítőt beszerezni. Régen a szülés után homokzsákot tettek az Anyuka hasára, ma azért könnyebb a helyzet, hogy létezik a hasleszorító. A szülés után már a kórházban felveheted és minimum 1 hétig kell hordani napközben (én aludtam is benne, bár az én meglévő hasleszorítóm erre kényelmetlen volt:) és az első hónapban ajánlott a viselete (többedik szülés után mindenképp!), utána pedig jöhetnek a gyógytornászok által javasolt hasizom-gyakorlatok.

Mekkora méretet válassz?

Általában 3-4 féle méretben kaphatók a hasleszorítók és ha pocakosan szeretnéd megvásárolni, akkor a terhességed 7. hónapja körül mért haskörfogatodat vedd alapul a mérettáblázatoknál. Összefoglalva tehát nagyon szerencsések vagyunk, hogy már ennyi féle fehérnemű és kiegészítő áll rendelkezésünkre a babavárás alatt, sok olyan is kapható, amire persze igazán nincs szükség. Én ebben a cikkben azokról írtam, amiket eddigi két babavárásom során kipróbáltam, vagy most, a 3.-nál próbálom és beváltak. Amit mindenképp javaslok, az legalább egy nagyon jó minőségű és kényelmes szoptatós melltartó beszerzése, mert erre biztosan szükséged lesz! A cikkben szereplő dán Cantaloop fehérneműk kizárólagos magyarországi forgalmazója az Io Mamma Kismama Divat üzlet. Az általam kipróbált Cantaloop varrás nélküli szoptatós melltartó, Cantaloop hastartó öv, valamint a hazai gyártású szürke szoptatós melltartó és a fekete kismama bugyi, illetve a cikkben szereplő képeken látható termékek mindegyike megvásárolható az Io Mamma Kismama Divat üzleteiben, az országban két helyen: Budapesten: Király Udvar (Mini-Manó Babacentrum bejáratával szemben) 1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 112. Tel: 220-06-93 Nyitva: H-Sz. 10-18 óráig, Vasárnap 10-16 óráig Kecskeméten: Alföld Áruház (első emeletén) 6000 Kecskemét , Deák Ferenc tér 6. Tel:( 76)-483-711 / 169 Nyitva: H-P 10-18 óráig, Szombat 10-14 óráig vagy a webáruházukban: http://www.kismamadivat.hu/kismamadivat_fehernemuk_59 Facebook oldal: https://www.facebook.com/Kismama.Divat.io.mamma (Mivel a MammBa PróBa olyan termékek, szolgáltatások tesztelésére jött létre, amelyek babáknak, mamáknak, kismamáknak készülnek és a fő szempont, hogy praktikusak legyenek, ezért ez alapján végzem a teszteket. Az általam bemutatott termék vagy szolgáltatás értékelése a saját véleményem, észrevételeim alapján készült!)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*