Kismama bikini, egyberészes, tankini fürdőruhák
Kismama fürdőruhák, Kismama öltözködés

Kipróbáltam!: Kismama fürdőruha az R&D Kismama Divattól

Az első babám júliusban, a második márciusban született – közel két év különbséggel -, és a pocaknövekedésem pont olyan volt, hogy az elsőnél már nem, a másodiknál még nem volt szükségem kényelmes kismama fürdőruhára. Most viszont nyárra esik a várandósságom középső harmada, így elkezdtem keresgélni, hogy milyen fürdőruha lehetőségeink vannak Kismamaként. Érdemes vásárolni direkt Kismamáknak készült fürdőruhát? Vagy jó a meglévő bikini? Egyáltalán, lehet strandolni pocakosan?

Az aranyszabályok

Kismama bikini, egyberészes, tankini fürdőruhák

Pocakosan is lehet strandolni, napozni, fürdeni csak be kell tartani néhány szabályt: – SOHA ne érje tűző nap a hasadat! – Használj fényvédő krémet a hasadra és az egész testedre! – A nőgyógyászod véleményét kérd ki, hogy fürödhetsz-e uszodában, tengerben vagy tóban (meleg vizes fürdőkbe, gyógyvizekbe és a hűvösebb folyóvizekbe amúgy sem ajánlott belemenni kismamaként) – Napi 3-4 liter folyadékot igyál legalább a nagy melegben! – 11-15 óra között ebben az állapotban még jobban kerülni kell a napot (ha muszáj kimenned, akkor naptejezd be magad és széles karimájú kalapot is vegyél fel) – Hordj kényelmes fürdőruhát (a 4-5. hónaptól érdemes a kényelmes kismama fazonokat választanod)

Milyen Kismama fürdőruhát válasszak?

1. Kismama bikini

A saját kétrészesed is hordhatod – ha a melled még belefér a felsőbe és a bugyi sem szoros 🙂 -, de általában az alsó válik hamar kényelmetlenné a növekvő pocak miatt, így érdemes beszerezni egy Kismamáknak készült kétrészest. Az alsó viszont semmiképpen se tanga legyen – a Kismamáknak főleg nem ajánlott a tangabugyi viselése -, hanem csinos bugyi, vagy kisnadrágos fazon. Előnyei: ha jól érzed magad pocakosan a kétrészesben, akkor ez a legkényelmesebb megoldás. A bugyi általában úgy van szabva, hogy a növekvő hassal tágul, a felsők pedig erősek, jól tartják a megnövekedett melleket. Szülés után, a szoptatás ideje alatt még használható a melltartórésze biztosan, a bugyi pedig kényelmes lehet a még vissza nem húzódott pocakkal. Hátrányai: ha nem szeretnéd a pocakodat mutogatni ország-világ előtt, akkor nem ez a Neked megfelelő megoldás. Mivel a hasadat nem érheti a tűző nap, ezért mindig magadra kell venned, terítened egy kendőt, vagy egy ruhát, ha napozol vagy sétálsz a strandon.

2. Kismama egyberészes fürdőruha

Abban különbözik a hagyományos úszódressztől, hogy a Kismama pólókhoz és nadrágok szabásához hasonlóan a hasrészen több anyag van hagyva, így kényelmes és tud még bele nőni a pocak. A klasszikus fürdőruhákhoz képest még rugalmasabb anyagból készül és a mellrésze is erősen tart. Előnyei: védi a hasat a közvetlen naptól és nem kell félni attól, hogy bármelyik megnövekedett testrészünk kibújna belőle. Úszáshoz ez a legkényelmesebb megoldás! Hátránya: amikor vizes lesz a fürdőruha, rátapad a testre. Ez egy ideig kellemes érzés, mert hűsít, de aztán nagyon könnyen megfázhatsz, ha nem tud megszáradni gyorsan vagy nem tudod lecserélni egy száraz ruhára. Terhesség után ezt a fazont már általában nem tudod használni (kivéve, ha terveztek még egy babát).

3. Kismama tankini

Ez tulajdonképpen egy Kismamáknak készült kétrészes, csak a kényelmes bugyi mellé egy trikófazonú felső tartozik. Átmenet a bikini és az egyberészes fürdőruha között. A három megoldás közül erre voltam a legjobban kíváncsi, mert ezt nem ismertem. Így találtam rá az általam kipróbált tankinire, amelyet az R&D Kismama Divat készített. A gyártó egy magyar vállalkozás és nagyon fontos megjegyeznem róluk, hogy a fürdőruhák mellett készítenek Kismama nadrágokat, kabátokat, felsőket, szoknyákat és meglévő modelljeik gyártásán kívül egyedi igények szerint is varrnak, illetve átalakítanak akár meglévő ruhákat kismamássá vagy fordítva.

A Kismama tankini tuajdonságai

Méret

Kismama bikini, egyberészes, tankini fürdőruhák Kismama bikini, egyberészes, tankini fürdőruhák

Én amúgy M-es méretű ruhákat hordok, de ez a fürdőruha L-es és nem bánom, mert a bugyi nagyon kényelmes – nem vág be sehol, nem csúszkál – a felsőrész mellrésze pedig M-esben lehet, hogy kicsi lenne! 🙂  (Az R&D honlapján egy mérettáblázat is segíti a megfelelő ruha kiválasztását).

Fazon

Kismama bikini, egyberészes, tankini fürdőruhák Kismama bikini, egyberészes, tankini fürdőruhák

A felsőrész fazonja nagyon csinos: a 2 mellrészt egy karika fogja össze és nyakba kötős. A megkötő egy picit lehetne hosszabb, hogy szép masni legyen belőle hátul a nyakamon, de ez nem zavaró viselés közben. A hasrész bővebbre van szabva – tehát ez a fazon nem feszül rá a pocakra a kezdetekben – így lesz majd lehetőség még a növekedésre. (Én jelenleg a 20. hétben vagyok, ezek a fotók a mostani hasméretemmel készültek, de majd visszatérek a nyár folyamán „nagyobb hasas – tankinis” képekkel!) Mivel a felsőrész takarja a hasat, ezért ennél a fazonnál sem kell félni, hogy tűző napnak van kitéve a pocak.

Anyag

Kismama bikini, egyberészes, tankini fürdőruhák Kismama bikini, egyberészes, tankini fürdőruhák

Többféle mintával, színben készülnek a fürdőruhák, az anyag vastagabb a megszokott fürdőruci anyagoknál, ez a vizes tankini száradási idejét egy kicsit megnyújtja. A gyerekekkel pancsoltam meglehetősen pici vízben, ami persze nem jelentette azt, hogy nem lettem csurom víz! Kiültem a napra megszáradni, kb. 20 percet vett igénybe a teljes felső megszáradása , ez a hamincvalahány fokban nem volt sok idő, sőt még jól is esett, de ha nincs kánikula, akkor érdemes inkább átvenni egy száraz felsőt/alsót. Ami nagy előnye a tankininek, hogy könnyű levenni, mert kétrészes. Kismama bikini, egyberészes, tankini fürdőruhák

Nemcsak fürdőruha!

Kismama bikini, egyberészes, tankini fürdőruhák Kismama bikini, egyberészes, tankini fürdőruhák

Ez az előny vált a kedvencemmé! A tankini felsője ugyanis nagyon csinos és kényelmes utcai viselet is egy szoknyával, sorttal vagy egy nadrággal is. Egyáltalán nem tűnik fel senkinek, hogy ez tulajdonképpen egy fürdőruha és a z izzadságot is remekül felszívja! 😉 Ebből adódik az utóélete: a tankini felsője szülés után is biztosan hordható nyáron vagy akár tornázáshoz, sportoláshoz.

A kétrészes tankini ára: 6990 Ft

A fürdőruhák megtalálhatók az R&D Kismama Divat webáruházában, vagy személyesen a két budapesti üzlet egyikében:

az Oktogonon (1066 Budapest, Teréz körút 18.) és Újpalotán (1156 Budapest, Páskomliget u. 31.)

(Mivel a MammBa PróBa olyan termékek, szolgáltatások tesztelésére jött létre, amelyek babáknak, mamáknak, kismamáknak készülnek és a fő szempont, hogy praktikusak legyenek, ezért ez alapján végzem a teszteket. Az általam bemutatott termék vagy szolgáltatás értékelése a saját véleményem, észrevételeim alapján készült!)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*