Kisgyerekek öltöztetése

Neked mi volt a jeled az oviban?

Ez is egy olyan kérdés, amit nemcsak gyerekként, hanem felnőttként is megkérdezhetünk egymástól, és a válaszra mindenki emlékszik, ugye Te is? Na és, akkor mi is volt a jeled? Napocska, virág, labda, esernyő, virág, masni, katica…nekem napocska volt. Igazából nem jelent semmit(?), de büszkén emlékszünk vissza és ezzel el is indul a fejünkben a legtöbbünknek kellemes emlékeket idéző ovis filmünk, az, hogy jó volt egy kis közösség része lenni és játszani, rajzolni, kirándulni, naposnak lenni, farsangra jelmezeket készíttetni Anyával…és megtanulni, hogy ahol a napocska van, oda kell a a ruhákat, a cipőt letenni menden reggel! 🙂 Pontosan milyen ruhák, kiegészítők szükségesek a bölcsibe és az oviba?

Bölcsis/ovis jelek választása

A jeleket általában a beiratkozáskor lehet választani, vagy inkább a megmaradt jelekből tudnak választani a szülők és a gyerekek. Ovis korban már gyakori, hogy a kisgyereknek van valami kedvence – valamilyen állat, vagy tárgy -, amit szívesen választana jelének. Érdemes megkérdezni, hátha nyitott rá az óvónő, vagy kreatív Anyukák felajánlhatják, hogy készítenek új jeleket a megfelelő tárgyakra, helyekre. Próba, szerencse! 😉

A jelek azta célt szolgálják, hogy a kisgyerek könnyen megtalálja, megismerje a holmijait, ezért mindenbe, mindenre tegyétek rá a jelét, jól látható helyre és elég nagy méretben.

Bölcsibe szükséges ruhák, kiegészítők

A szükséges kiegészítőkről a gondozónők szoktak tájékoztatni, ha van valamilyen speciális igény, azt pedig úgyis mondani fogják. A bölcsis korú gyerekek még jobban koszolják a ruháikat, ezért célszerű több garnitúrát bevinni. A cipők kiválasztásánál figyeljetek arra, hogy könnyen föl-és levehető cipőt vásároljatok (pl. tépőzárast, patentost), mert a gondozónőknek kell föladni és sokáig el lehet szöszölni a cipőfűzősőkkel.

A legfőbb ruhadarabok a bölcsibe (általában):

– legalább 2 váltás, kényelmes szabadidőruha

– legalább 2 váltás alsónemű (body/póló, trikó, alsónadrág/bugyi, zokni illetve eldobható pelus, ha szükséges)

– 1 pár kinti cipő

– 1 pár benti cipő (szandál)

– Ruhatartó zsák (bölcsifüggő, hogy kell-e)

Ha tél van, akkor az egyberészes overáll a legpraktikusabb, benne a madzagra rögzített kesztyűkkel, sapka, sál és könnyen föl és levehető téli bakancs, alá pedig harisnya, amit bent is hordhat a gyerek.

Oviba szükséges ruhák, kiegészítők

Az oviba több minden szükséges és mivel itt a legtöbb gyerek már sok dologban önálló, ezért olyan kiegészítőket, ruhákat vigyetek be neki, amit könnyen föl tud venni, illetve használni tud.

A legfőbb ruhadarabok az oviba (általában):

– kényelmes szabadidőruha (2 garnitúra)

– váltás alsónemű (póló, trikó, alsónadrág/bugyi; zokni)

– 1 pár kinti cipő

– 1 pár benti cipő (szandál)

– Tornacucc: tornazsák, rövidnadrág, póló vagy lányoknak dressz, tornacipő

– Ágynemű, kéztörlő (ovifüggő, hogy kell-e)

– Ruhatartó zsák (ovifüggő, hogy kell-e)

Mindig kérdezzetek rá a beíratáskor a szükséges ruhákra, kiegészítőkre, hogy még időben be tudjátok szerezni és rávasalni a jeleket! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*