Kisgyerekek öltöztetése

Milyen ruhák, cipők szükségesek a bölcsibe és az oviba?

Bölcsis, ovis ruhák, kiegészítőkMindjárt kezdődik a bölcsi vagy az ovi és ilyenkor kezdünk el azon gondolkodni, mi Anyukák, hogy milyen és mennyi ruhát, cipőt, kiegészítőt szükséges majd beszerezni szeptemberre. A bölcsiben és az oviban is érdemes a beszoktatás előtt megkérdezni, hogy pontosan mire lesz szükség, így a vásárlás is egyszerűbb lesz. A következő ruhák, kiegészítők biztosan kelleni fognak:

Oviszsák

A gyerek ruháinak tárolására az oviszsák használata a legelterjedtebb módszer. A legjobb, ha egy vállfa van a tetejébe bújtatva és az anyag elöl cipzáras. Ebbe minden belefér, érdemes zsebes változatot vásárolni.

 

Pici hátizsák

Bölcsis, ovis ruhák, kiegészítők

Erre azért van szükség, mert a gyerekek szeretnek magukkal vinni játékokat és akkor biztos nem tűnnek majd el, ha ebben tartják.

Tornazsák

Bölcsis, ovis ruhák, kiegészítők

Az óvodában kell majd; szükség lesz még trikóra, rövidnadrágra és tornacipőre, lányoknak általában a dressz is elegendő, erről is egyeztetni szükséges majd az óvónőkkel.

Váltóruha

Legyen egy-két rövid vagy hosszú ujjú póló (a pólóval könnyebb bánni, mint a body-val), benti nadrág, lányoknak kisszoknya vagy ruha. A szabadtéri játék miatt érdemes beszerezni leggings-et vagy harisnyát a gyerekeknek, mert erre már könnyű „ráöltözni”. Hűvösebb időben a lányok lehetnek bent harisnya-szoknya kombinációban, a fiúk harisnya-rövidnadrág viseletben. Váltózokniból érdemes betenni 3-4 párat.

Váltócipő

Benti cipőnek a legjobb választás a bokát tartó, bőrből készült, tépőzáras vagy csatos, hajlékony talpú szandál. A szabadtéri játékokra érdemes szintén a bokát tartó, zárt orrú félcipőt vásárolni. Van olyan modell, aminek az orrán van egy plusz gumierősítés, ez nagyon praktikus az udvarra. Igaz, hogy nagyon gyorsan elhasználódik egy gyerekcipő, de mindenképp érdemes költeni a jó minőségűre, mert ez tartósabb és nem károsítja a puha gyerektalpakat a rossz kialakítása miatt.

Bölcsis, ovis ruhák, kiegészítőkBölcsis, ovis ruhák, kiegészítők

Hűvös esős időben a legpraktikusabb a gumicsizma használata, amiből van bélelt változat is, pont a téli időjárás miatt.

Bölcsis, ovis ruhák, kiegészítők

Meleg ruha az udvarra

Szükség van vastagabb kinti nadrágra, melegítőre vagy farmerra. A legjobb, ha kantáros nadrágot vásároltok farmer, vagy kordbársony anyagból, mert ebből nem lóg ki a gyerek dereka a játék közben. Tegyetek be 1-2 darab vastagabb pulóvert is és nagyon fontos a megkötős sapka, a sállal, és havas időben már a kesztyű is (a kabát ujjába téve egy zsinóron).

Hideg téli napokon az egyberészes, elől cipzáras overall vagy a kantáros nadrág-télikabát kombináció a legpraktikusabb.

Esős időre pedig érdemes beszerezni egy esőkabátot, vagy esőkabát poncho-t.

Bölcsis, ovis ruhák, kiegészítők

Ágynemű

Gumis szélű lepedőt, takarót, a párnát huzattal a legtöbb helyen a szülőknek kell vinni. Az ágyneműből is érdemes két váltással beszerezni, főleg a bölcsiseknél, ahol előfordulhatnak még balesetek.

Természetesen, ha a gyerek még pelenkát hord, akkor azt is és popsitörlőt is a szülőknek kell bevinniük.

A ruhák minősége

Arra készüljetek, hogy el fognak használódni a ruhák a bölcsiben és az oviban is, de fontos, hogy jól szellőző, légáteresztő anyagból készült ruhákat vásároljatok, hogy ne melegedjen bele majd a gyerek. Ajánlom az organikus pamutból, bambuszból készült gyerekruhákat, amelyeknek sokkal nagyobb a légáteresztő képességük, mint a 100% pamutból készült társaiknak.

Nyugodtan lehet csinosan öltöztetni a bölcsiben/oviban is a gyerekeket, csak inkább a kényelmes, nem szűk fazonú, jó minőségű, érdekes mintájú, színű ruhákat érdemes megvenni és azokat kombinálni egymással.

Ne felejtsétek el a ruhákba, cipőkbe, zsákokra rátenni a gyerek jelét/nevét, egy egyszerű és szép megoldás a jelek transzfer-papírra történő kinyomtatása, majd felvasalása.

képek forrása: http://pinterest.com/mammba/preschool/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*