Kisfiúk

Kisfiúk őszi ruhatára

Kisfiúk őszi öltöztetéseSok „fiús-Anyuka” keres meg öltöztetési tippek kapcsán, és a legtöbb kérdés arra vonatkozik, hogy hogyan lehet a kisfiúkat praktikusan, de mégis divatosan öltöztetni. Körülnéztem boltokban, webáruházakban és bizony a fiúgyerekeknek jóval kevesebb ötletes ruhát lehet találni. Azért akadnak kényelmes és könnyen kezelhető darabok is, most ezek segítségével bemutatom Nektek, hogy milyen ruhákra van szüksége egy kisfiúnak ősszel.

Keveset mozgó pici fiúknak

Nappal

A babakorban a legpraktikusabb összeállítás a body-rugdalózó kombináció. Ilyenkor a hűvösebb őszi napokon a hosszú ujjú body-ra érdemes egy hosszú ujjú rugdalózót adni. Olyan rugdalózót célszerű venni, ami patentos a lábrészen, hogy a pelenkacsere gyorsan menjen. Ha lábfej nélküli a rugi, akkor még egy zoknira szükség van. Az a zokni kényelemes a gyerekeknek, amelyiknek a bokarészén nem sűrű a gumírozás, így nem fogja megszorítani a húsos bokácskákat. Ha a baba meg van fázva vagy a lakás kicsit kihűlt, akkor érdemes egy kardigánt is ráadni a fiúcskára.

Kisfiúk őszi öltöztetése Kisfiúk őszi öltöztetése

A babakocsis sétához az előbb említett összeállításra még adjatok egy vastag, bélelt pulóvert vagy egy kiskabátot, a baba fejére egy fülvédős sapkát (a kötött/horgolt azért jobb, mint a pamut, mert könnyebben idomul a baba fejformájához, és amikor mozgatja a fejét a babakocsiban, kisebb az esély arra, hogy a szemébe csússzon a sapka). A pulóver vagy kabát ne legyen kapucnis, mert a sapka+kapucni kombináció még túl meleg az őszi időben. Ha nagyon fúj a szél, akkor viszont a sapka mellé érdemes egy kendőt is a baba nyakába tenni.

Kisfiúk őszi öltöztetése

A babakocsiba érdemes egy plédet tenni és arra a babát, akit ha betakartok, akkor nem szükséges a lábára más a rugin kívül, ha nem takarjátok be, akkor pedig a rugdalózóra húzzatok egy bővebb szárú pamutnadrágot és egy melegebb zoknit a lábfejére.

Éjjel

A 0-6 hónapos fiúcskáknál is – akik ugyan még nem a kitakarózás bajnokai – a legpraktikusabb éjszakai viselet ősszel a hálózsák. Egy hosszú ujjú body-ra adjátok a bélelt hálózsákot (lehet ujjatlan vagy hosszú ujjú is), ilyenkor nem kell a gyerek lábára más és takaróból is maximum csak egy vékonyabb szükséges a hálózsákos bébire.

A praktikus hálózsák olyan, hogy alul körben szétcipzárazható, így akinek még éjjel is szükséges pelenkáznia a kisfiát, csak szétnyitja a zsákot (így olyan lesz, mint egy takaró) és a gyereket akár álmában is át lehet pelusozni, hiszen nem kell róla levenni a jó, meleg hálózsákot.

Kúszó-mászó fiúknak

Nappal

A földön mozgó kissrácoknál arra kell figyelni, hogy a hosszú ujjú body-harisnya kombináció csak a meleg, emeleti, meleg, szőnyeges lakásokban elég rájuk. Akinek hűvösebb a háza vagy járólap van a földön, akkor ott még szükséges a babára egy vastagabb nadrág és egy kardigán vagy mellény. Ami még egy plusz melegítőréteg lehet az ebben a korban sokat igénybe vett lábacskákra, az a lábszármelegítő.

Kisfiúk őszi öltöztetése Kisfiúk őszi öltöztetése

Főleg a mászásnál nagyon praktikus darab a térdrésznél szivaccsal bélelt nadrág és a „könyöklős” pulóver.

Kúszó-mászó-felállással próbálkozó kisfiúkra még nem kell cipő, elég egy vastagabb zokni – itt már van értelme a csúszásgátlós talpnak -, egy mamusz vagy egy puhatalpú bőrcipő.

Kisfiúk őszi öltöztetése

Babakocsis sétához ugyanazok a ruhák szükségesek, mint a pici fiúknak.

Éjjel

Éjszakára még mindig legjobb megoldás a hálózsák. Ebben biztosan nem takarózik ki a már pörgő-forgó kisfiú. A hálózsák alá ugyanúgy elég a hosszú ujjú body, más nem szükséges a lábra. A plusz takaró ebben a korban már szinte biztos, hogy értelmét veszti, mert a gyerekek nagy része már addig pörög-forog álmában is, hogy pillanatok alatt lerúgják magukról.

Örökmozgó nagyfiúknak

Nappal

Ez a már a járó-szaladgáló-mindenhová fölmászó kisfiúk csoportja, így nekik otthonra vagy a bölcsibe/családi napközibe elég egy hosszú ujjú body/trikó pulóverrel és ehhez egy harisnya-rövidnadrág kombináció vagy egy kényelmes nadrág. Aki már nappali szobatiszta, őt érdemes body helyett trikóba és pólóba, valamint puha derekú nadrágba öltöztetni. Felülre lehet még egy könnyen nyitódó, záródó kardigánt, pulóvert vagy mellényt ráadni a kisfiúkra, de ezek általában lekerültnek róluk, mivel a sok mozgástól kimelegednek. Gyakran elfeledkezünk a fiú kisingről, pedig amellett, hogy csinos, egy trikóra vagy body-ra fölvéve kényelmes viselet is.

Kisfiúk őszi öltöztetése

A szabadban történő játékhoz az örökmozgó nagyfiúknak nagyon praktikus a kantáros nadrág, vagy a kertésznadrág. Ez alá elég egy hosszú ujjú body vagy trikó-vékony pulcsi, rá pedig egy kardigán és arra egy bélelt „pufi” mellény. Ebben az összeállításban az a jó, hogy ha nagyon kimelegednének, akkor elég csak a kardigánt levenni, mert a mellény továbbra is védi a felsőtestüket.

A kantáros vagy a kertésznadrág vásárlásánál arra figyeljetek, hogy lehetőleg alul, a lábrésznél szétpatentolhatót válasszatok, hogy a pisilés gyorsan megoldható legyen. Ha nagyobb méretben ilyen már nem kapható, akkor viszont érdemes a magas, puha derekú farmer vagy kordbársony anyagú nadrágot választani, mert így a dereka sem lóg ki és könnyen le is lehet venni róla.

Nagyfiúknak is praktikus – és most divat is – a fület melegítő sapka, kötött vagy varrott formában.

A cipő legyen kényelmes, zárt és lehetőleg tépőzáras vagy cipzáras, hogy könnyebb legyen fel és levenni. Érdemes olyan cipőt vásárolni, aminek az orrán van egy gumiréteg, így nyugodtan „radírozhatja” a gyerkőc. Praktikus még a sarazós, nedves őszi időben a gumicsizma is.

Kisfiúk őszi öltöztetése Kisfiúk őszi öltöztetése

Éjjel

Ilyenkor már a takaró alvós kellék, vagy fölösleges alvótárs! 🙂 Ezért még mindig a legpraktikusabb pizsama a hűvös őszi estékre is a hálózsák. Lehet kapni lábkidugós változatban is, így nyugodtan tud jönni-menni is benne a nagyfiú. Ez alá viszont kell egy harisnya vagy egy cicanadrág-zokni páros, hogy reggelre ne fázzon meg egy body-ban, hiszen ebben a korban már pillanatok alatt rájönnek a furfangos fiúk, hogyan kell magukról levenni a cipzáras ruhákat.

Kisfiúk őszi öltöztetése

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*