Baba kiegészítők, Baba öltöztetése ősszel, Kisgyerekek öltöztetése

Mibe öltöztessem a babát, kisgyereket ősszel?

Bár az idei szeptember nem a klasszikus őszi időjárást hozta, de most már érkeznek a hűvösebb őszi napok. Mind a kisebb, még kevesebbet mozgó babákra, mind a nagyobb örökmozgókra igaz ebben az évszakban is a réteges öltöztetés. De milyen praktikus ruhadarabokat adjatok rájuk?

Kisbaba öltöztetése ősszel

 

A lakásban:

Amíg nincs fűtésszezon, addig a kevésbé mozgó, még sokat fekvő babákra legcélszerűbb egy hosszú ujjú body-t adni egy kantáros rugdalózóval, vagy egy rövid ujjú body-t egy kezes-lábassal. Aki a nadrágokat kedveli: az is jó megoldás, ha egy nem gumis derekú pamutnadrágot adtok a babára, zoknit, hosszú ujjú body-val. Éjszakára pedig a hosszú ujjú body-hálózsák kombináció a legjobb.

A szabadban:

A hosszú ujjú body-ra, ha rugdalózót adtatok, akkor arra még húzzatok egy vastagabb pulóvert; a kapucnis akkor praktikus, ha a kapucnit össze lehet húzni és meg lehet kötni, mert így a sapkát is helyettesíti. Ha kapucni nélküli pulcsit használtok, akkor a babára adjatok egy, a fülét is védő pamutsapkát és egy vékony takaróval még a lábait betakarhatjátok.

Kisgyerek öltöztetése ősszel

A lakásban:

A kúszó-mászó és már járó kisgyerek hamar kimelegszik a mozgásban, ezért a lakásban a legegyszerűbb összeállítás a hosszú ujjú body-harisnya (akkor, ha a lakásban kövön közlekedik)-játszós nadrág-puhatalpú cipő/benti cipő kombináció. Egy vékony kardigánt, vagy esetleg mellényt adhattok rá, amit bármikor le lehet venni, ha nagyon melege lenne. Nektek is mindig kitakarózik a gyerkőc éjszaka? Akkor az a legegyszerűbb, ha a hűvösebb őszi éjszakákra hosszú-ujjú body-t, vastagabb anyagból készült kezes-lábas (lábfejes) pizsamát adtok rá. A hálózsákok is jó ötlet, csak akkor olyat válasszatok, amelynek alul ki van hagyva a lábak helye, ilyenkor hosszú zoknit érdemes a gyerekre adni, vagy harisnyát.

A szabadban:

Az örökmozgó gyerekekre ősszel érdemes hosszú ujjú body-t adni, vagy trikó-póló kombinációt, erre egy pulóvert. Ha van vastag, esetleg bélelt kardigán, akkor elég az is a body-ra, vagy pólóra, ha nincs, akkor dzsekit vigyetek magatokkal. Kúszó-mászó gyerekre mindenképp adjatok harisnyát a nadrág alá és úgy engedjétek a fűre, vagy a homokozóba. Pamut vagy horgolt/kötött sapka, baseball sapka legyen nálatok, mert ha erősebb szél fúj, akkor kell a gyerkőcre.

Kapucnis pulcsi: babakocsiban ülő gyerekre nem praktikus, mert ahogy nézelődik, mindig leesik a fejéről; szaladgáló gyerekre pedig csak olyan kapucnist adjatok, amit össze lehet húzni az álla alatt, így sapkaként is tud funkcionálni.

Cipő: az olyan gyerekekre, akik még nem mennek biztosan és gyakran visszamennek mászó pózba, mindenképp olyan cipőt adjatok, amit nem sajnáltok, mert a cipő orra bizony le lesz “radírozva”! 😉

Szaladgáló gyerekeknél nagyon praktikus nedvesebb időben a gumicsizma, száraz időben pedig az olyan játszós cipő, ami jó talpkialakítású, de nem sajnáljátok. Lehet kapni egy cipőorra húzható orrvédőt is, a cipő állapotáért aggódó szülőknek ajánlom! 😉

Frida szemeiből olvastam:

“Juhéééj, megyünk sétálni! Anya rám adott egy új kardigánt, milyen viccesek a gombjai! Ki is gombolom mindet, hehe, ez tetszik, bár kicsit meleg. Elindulunk. Mennyi autó! És mi ez a sok kétkerekű? Mennyi van ebből is! Jééé, itt meg hogy susognak a levelek! Ott meg “vavavava”, hehe, ugat egy “kutyu”. És a hajam meg csak úgy lobog! Mi ez? Anya a fejemre teszi a pulcsi egy részét. Hehe, szia Anya! (fölnéz rám a babakocsiban és persze a kapucni leesik a fejéről) De vicces, lejött a fejemről ez a valami. Anya visszateszi és fogja, hogy a fejemen maradjon. (:)) Ott van még egy kutyus! Megint leesett a fejemről, Anya megint úgy tol, hogy fogja a fejemen!” És ez így ment az egész séta alatt a kapucnis kardigánnal…:)

 

1 című bejegyzés “Mibe öltöztessem a babát, kisgyereket ősszel?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Kedves Kata, tudnál segíteni, hogy a mostani időben egy 2,5 hetes babát mibe kell felöltöztezni babakocsis sétához? Köszönettel: Zsuzsi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*