Baba kiegészítők, Így szeretem magam Anyaként...

Kipróbáltuk!: Horgooka kreatív mamalánc

Horgooka kreatív mamaláncNem kell lemondani kisbabás Anyukaként sem a divatos öltözködésről, csak meg kell találni azokat a ruhákat, amelyek kényelmesek és divatosak. Ilyen összeállítás lehet például a hosszított fazonú felső egy leggingssel vagy egy kényelmes kötött ruha. Még a mintákkal sem kell foglalkoznotok, mert az egyszínű ruhákat szuperül fel lehet dobni mutatós – és praktikus (!) – Anya-kiegészítőkkel.

Tudjuk, hogy a néhány hónapos babákat nagyon érdekli minden, és az általunk hordott ékszerek kiemelkedő figyelmet kapnak. Már a kislányomnál kiderült, hogy kiváló autós utazásos unaloműző, amikor odahajoltam az üléséhez és a fülbevalómmal játszott vagy a nyakláncaimat csörgette. A medálos, csillivillis karkötők pedig egyenesen főnyereménynek bizonyultak, vagy legalábbis egy jó félórás unaloműző programnak. Csak mindig úgy voltam vele, hogy nem biztos, hogy a bizsurágás olyan jó ötlet, meg hát azért voltak ékszer-káreseményeim is bőven! 🙂

A kisfiamnál – akit szintén lázba hoz az összes ékszer, amit viselek – viszont rátaláltam egy olyan ékszerre, ami:

–          színes

–          fa és pamut felhasználásával készül

–          és még jót is tesz neki, ha rágcsálja vagy játszik vele!

Ez pedig a Horgooka, a kreatív mamaékszer, és én a Türk-íz nevű láncot próbáltam ki a jelenleg 7 hónapos kisfiammal, Kánnal.

Első benyomások a Horgookáról

Horgooka kreatív mamalánc

Nekem mindig fontos, hogy milyen formában jut el hozzám egy termék. A Horgooka kreatív mamaláncot egy kis pamutzacskóban kaptam, így a szállítása is könnyen megoldható, ha éppen nem a nyakamban van, és legalább nem akad fönt rajta a táskámban egy kóbor ballerinás hajcsat vagy egy golyóstoll. 🙂 Aztán rögtön meg is mutattam Kánnak, aki „rábukott” a karikára, majd a pici ujjaival elkezdte tapogatni a horgolt golyócskákat.

Mert miből is áll egy ilyen Horgooka nyaklánc?

Horgooka kreatív mamalánc

Minden modell 100%-os pamutból készül, ami nagyon magas minőségű, a festékanyaga nem fog és ami fontos, nem lesz tele a gyerek szája szösszel tőle! Maga a lánc egy horgolt csík és erre vannak felfűzve pici fagolyók, fakarika és a színes, horgolással bevont nagyobb fagolyók.

Horgooka kreatív mamalánc

A karika kivételével minden golyó mozog a nyakláncon, ez azért tetszik, mert így mindig más elrendezésű nyakláncot tudok viselni.

Horgooka kreatív mamalánc

És még azért is nagyon jó, mert amikor a baba nekem háttal ül az ölemben, akkor a rajtam lévő nyaklánc golyói nyomnák a hátát, ha éppen nem játszik vele. A mozgatható golyóknak köszönhetően viszont csak egy oldalra rendezem őket és így már nem is zavarja (ha lusta vagyok levenni a nyakamból a Horgookát). A nyaklánc két vége pedig pici golyógombbal záródik, így könnyen szét is lehet nyitni, ha bármi történne.

A Horgooka végülis kinek készül?

Az Anyukáknak és a Babáknak együttesen. Az Anyukák nyakába kell akasztani és amikor a gyereket fogjátok az öletekben, vagy mellettetek ül, akkor tud vele játszani. A színek, formák jó hatással vannak a fejlődésére, a rághatóság pedig a fogzáskor is nagy segítség. A babának viszont nem szabad odaadni! Persze az én fiamat ez nem hatotta meg, mert az első adandó alkalommal megkaparintotta a nyakláncot és azt élvezte, hogy csapkod vele, meg a golyókat tudja ide-oda tologatni rajta.

Horgooka kreatív mamalánc

Nagyon jó unaloműző játék, amikor várakozni kell valahol a babával vagy éppen jön a foga és nincs nálatok rágcsálnivaló játék. Föl lehet akasztani a babakocsira, babahordozóra is vagy én karkötőnek is föltekertem a kezemre, bár a Horgookák között kapható karkötő, ami azért jobban néz ki, mint a nyaklánc összetekerve.

Egyedi igények szerint is kialakítható a Horgooka!

Ez a lehetőség nagyon tetszik, mert a jelenlegi nyaklánc és karkötő kínálat mellett kérhető egyedi igények alapján is összerakott modell.

Én ezt kihasználva utánakérdeztem egy megoldási lehetőségnek egy ötletemre, ami már rég foglalkoztat: a gyerekek imádják rágcsálni a cipzárt a kabáton, pulóveren és arra gondoltam, hogy milyen jó lenne egy rágóka, amit a cipzár húzókájára lehet szerelni. Nagyon gyors választ kaptam a Horgookát forgalmazó Babahami Kft-től, hogy készült egy Horgooka, amit szerintük kipróbálhatnék erre a célra. Így teszteltem az általam

Cipzárra szerelhető Horgooka-rágóka

Horgooka kreatív mamalánc

névre keresztelt terméket. Ez egy színes golyót, egy karikát és pici fagolyókat tartalmaz és a két végét kötöttem rá a cipzárra. Mivel ez nagyon könnyű „rágóka”, ezért nem nehéz ahhoz, hogy a gyerek nyakában legyen. Egyetlen hátránya, hogy nem minden cipzár húzókáján van lyuk, amibe belefűzhető, de a többség azért ilyen. Föl is szereltem Kán mellényére, majd kabátjára. Kíváncsi voltam, hogy a séta közben lesz-e ideje ezzel is foglalkozni, és volt! 🙂

Horgooka kreatív mamalánc

Rá is jött gyorsan, hogy ha megfogja és picit rángatja, akkor le tudja húzni a kabát cipzárját. Na ekkor inkább leszereltem és szomorúan állapítottam meg, hogy az ötletemre lett volna végre egy tök jó megoldás, de mégsem sikerült. 🙁 1-2 nappal később viszont a másik kabátra is rátettem, mert csak nem hagyott nyugodni a dolog és azon már nem rángatta a cipzárt – és azóta sem csinálta – csak rágcsálja a rászerelt Horgookát. Így most állandóra rá van kötve neki a kabátja cipzár-húzókájára ez, ami amúgy levéve szuper rágóka és csörgő helyett kopogtatós játék!

Horgooka kreatív mamalánc

A Horgooka kreatív mamalánc mellett tehát rátaláltam egy ötletem megvalósítási lehetőségére is, aminek nagyon örülök! 🙂 🙂

Összességében a Horgooka nyaklánc tetszik, szívesen hordom is, egy „baja” van, jó sok színből kellene, hogy minden ruhához legyen egy összeállítás! 😉

Amit még ötletként javasolnék a Horgooka készítőinek, hogy lehessen vásárolni színes golyóból álló, bedugós (!) fülbevalót is, hogy teljes legyen az ékszer-szett!

A termék értékelése:

Praktikus és divatos is Babának, Mamának egyaránt

Nagyon szép, igényes a termék kivitelezése

Az Anyukák kiélhetik a kreativitásukat, ha új ékszert akarnak készíteni

Keresztelőre, babalátogatóba is kiváló ajándékötlet a Horgooka

A gyártó/forgalmazó cég értékelése:

Nagyon segítőkész, azonnal reagáló, gyors kiszolgálás, tényleg szívesen ajánlom mindenkinek!

(Mivel a MammBa PróBa olyan termékek, szolgáltatások tesztelésére jött létre, amelyek babáknak vagy mamáknak készülnek és a fő szempont, hogy praktikusak legyenek, ezért ez alapján végzem a teszteket. Az általam bemutatott termék vagy szolgáltatás értékelése a saját véleményem, észrevételeim alapján készült!)