Jelmezek babáknak és kisgyerekeknek, Nem tudok varrni!

Így készíts kisfiú-jelmezeket, ha nem tudsz varrni!

A varrás nélkül elkészíthető jelmezek cikksorozat utolsó részéhez érkeztünk: eddig válogathattál a Jégvarázs, a Star Wars és kislányoknak való jelmezek (balerina, tündér, muffin, fánk, Minnie egér) közül, most pedig a fiúk által kedvelt karakterek jelmezeit valósíthatod meg a közelgő farsangi ünnepségre, méghozzá úgy, hogy varrnod sem kell! Gyere, nézd meg ezeket:

5 kisfiú jelmez készítése varrás nélkül

1.Szuperhős jelmezek készítése

Ezekhez a jelmezekhez filc anyagokra, ragasztóra és ollóra lesz szükséged. Ha kiválasztotta a kisfiad, hogy melyik szuperhős szeretne lenni, akkor annak megfelelő színű filc anyagot vásárolj és a leírás alapján vágd ki a “törzset”. 

Egyszerű jelmezek készítése otthon, varrás nélkül

Ötlet és leírás: Twin dragonfly design 

A szuperhős maszkokhoz itt találod a mintákat: https://drive.google.com/folderview?id=0B8w-5XfHwA3tQmVybnU2cFpISjA&usp=sharing

és a hogyant: Cutesy crafts (ahol varrást látsz, ott lehet ragasztani is)

2.Nindzsa jelmez készítése

Egyszerű jelmezek készítése otthon, varrás nélkül

Fekete vagy fehér nindzsa, az mindegy, mert az adott színben szerezz be egy felsőt és egy nadrágot, a gyerek fejére pedig az alábbi képek alapján köthetsz Nindzsa csuklyát, egy felnőtt pulóverből:

Egyszerű jelmezek készítése otthon, varrás nélkül

Ötlet és leírás: Andreas notebook

3.Dinoszaurusz jelmez készítése

A dinó jelmeznél tudom, hogy nagyok az igények a fiúk körében: Tyrannosaurus rex, Velociraptor és még sorolhatnám 🙂 De ha a gyerkőc beéri egy egyszerű dinó jelmezzel, akkor itt van két kivitelezési ötlet hozzá:

Egyszerű jelmezek készítése otthon, varrás nélkül

Itt egy fekete kapucnis pulóverre lesz szükség és sok színes filc-lapra, amelyeket háromszög formára kell kivágni és ráragasztani a pulcsi hátuljára.

Ötlet és leírás: Ginger Snap Crafts

Ennél a másik dinó jelmeznél szintén egy kapucnis pulóverre van szükség, csak a “dinótüskék” itt szivacs darabokból készülnek.

Egyszerű jelmezek készítése otthon, varrás nélkül

Ötlet és leírás: Simmworks family

4.Cápa jelmez készítése

Az otthon, varrás nélkül is elkészíthető fiújelmezeknél nagyon jó szolgálatot tesz a kapucnis pulóver, ennél a cápa jelmeznél is ezt használd:

Egyszerű jelmezek készítése otthon, varrás nélkül

Szürke kapucnis pulóverre ragassz rá filc anyagból fogakat, szemeket és a mellkasrészre egy “hasat”. Hátulról ne felejtsd le az uszonyát is!

Ötlet és leírás: Atkinson drive

5.Lovag jelmez készítése

Ez is egy méltán népszerű jelmez a fiúk körében. A ruharészhez találtam egy egyszerű elkészítési módot (a szuperhőshöz hasonlóan):

Egyszerű jelmezek készítése otthon, varrás nélkül

Ötlet és leírás: Chicken babies

A lovag sisakjára pedig egy egyszerűen nagyszerű megoldást kerestem:

Egyszerű jelmezek készítése otthon, varrás nélkül

Ugye, milyen szuper? És ez tudod, hogy miből készül? 

Popcorn-os dobozból!!! Szükséged lesz még ezüst festék spray-re, sniccerre, kartonra (a rostélyhoz – így hívják, ugye?!?:)) és két darab Jancsiszegre. 

Itt találsz sablont a rostélyhoz: http://meaningfulmama.com/wp-content/uploads/2014/07/Knight-Helmet-Outline.pdf

Ötlet és fényképes leírás: Meaningful mama

Remélem, hogy találtál olyan jelmezt a varrás nélkül elkészíthető sorozatomból, amelyet Te is kipróbálsz és a gyermeked pedig büszkén viseli majd, hogy ezt “Anyukám készítette!”! Jó munkát!;)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*