Gyerekruhák a nagyvilágból

Baobab – modern művészet a gyerekruhákon

Képzeld el, hogy egy késő őszi hétvégén – amikor a fákról már lehullottak a levelek és a levegőben is érezni a közelgő tél illatát- elsétálsz egy galériába, ahol a modern művészet remekeit csodálhatod meg: ott lesz Matisse papír kollázsa és Mondrian híres, színes négyzetei vagy a szabad kézzel rajzolt madarak és virágok…

…és mindezek nem a falon egy képként lesznek kiállítva, hanem gyerekruhákon találkozhatsz velük, még pedig az ausztrál Baobab márka legújabb őszi/téli kollekciójának darabjain.

Baobab ausztrál gyerekruhák

A Baobab márkát 2005-ben alapította az ausztrál tervező, Belinda Blooman és a ruhák az újszülött kortól 10 éves korig készülnek.

Baobab ausztrál gyerekruhák Baobab ausztrál gyerekruhák

A kollekcióban megtalálhatóak az alapdarabok: body, nadrág, rugdalózó, szoknya és pulóver, de hogy ne legyen olyan megszokott, ezt a kollekciót a modern művészet inspirálta, ami a felhasznált anyagok mintáiban és színeiben köszön vissza.

Baobab ausztrál gyerekruhák Baobab ausztrál gyerekruhák

Az összes ruha a legszigorúbb GOTS textilminősítési eljáráson átesett, és 100% organikus pamutból készült.

Baobab ausztrál gyerekruhák Baobab ausztrál gyerekruhák

A ruhákra jellemző az asszimetria, a különböző minőségű anyagok kombinálása, érdekes záródások. A ruhák olyan kényelmesek, hogy nemcsak a hétköznapokban, hanem akár a játszótéren is viselhetők.

A Baobab honlapja (egyéb infók, vásárlás Magyarországról is): http://www.baobab.com.au/

(Az ausztráliai évszak különbözőségek miatt a cikkben látható őszi/téli ruhák 2016. februárjától rendelhetők a Baobab honlapjáról.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*