Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól

Szilveszteri bulifelső gyerekeknek

Közeledik az év vége, de bevallom így három gyerekkel a szilveszteri buli gondolata az utolsó, ami most foglalkoztat. Viszont a két nagyobb gyerekem már várja a konfettiszórást, a trombitálást és szerpentin dobálást. Lehet, hogy átmegyünk a kisgyerekes ismerőseinkhez egy koccintásra, meg a gyerekek legalább játszhatnak egy jót, ezért úgy gondoltam, hogy készítek nekik egy tesós egyenpólót így az év utolsó napjára.

Ehhez is az új, kedvenc technikámat használtam, a textilfesték és a freezer paper kombinációját.

Bulipóló gyerekeknek6

 

Hozzávalók:

– a gyerekek számának megfelelő body vagy póló

– egy általatok kiválasztott minta (kinyomtatva vagy átrajzolva a freezer paper-re)

– freezer paper

– textilfesték

– ecsetek

– sütőpapír, vasaló

Elkészítési idő (egyszerű mintánál): 40 perc + a festék száradási ideje

Elkészítése:

1. Először a freezer paper-re átrajzolt vagy kinyomtatott mintát rávasaljuk a pólóra. (2 pöttyös fokozaton:))

Freezer paper és textilfesték

Freezer paper és textilfesték

TIPP: Figyeljetek arra, hogy a minta széleit jól nyomjátok oda a vasalóval, érdemes 5 mp-eket rajta hagyni a minta részletein a vasalót.

HASZNÁLHATÓ MINTA KERESÉSE-TIPP: a keresőbe írjátok be angolul a minta nevét pl. bagoly-owl és azt hogy “stencil” és kattintsatok a képkereső funkcióra. Így már eleve olyan mintákat dob ki a kereső, amelyek általában egy színűek, tehát sokkal könnyebb velük dolgozni.

2. Következhet a textilfestés: a textilfestékeken lévő használati utasítást követve vigyétek föl a festéket! (ne felejtsetek el egy karton vagy vastagabb papírt tenni a pólóba, hogy ne üssön át a festék a túloldalra!)

Freezer paper és textilfesték

Freezer paper és textilfesték

3. A festék megszáradása után (érdemes akár 1-2 órát is hagyni) húzzátok le a freezer papert a pólóról. Ha rövid a körmötök, akkor egy hegyes végű késsel is alá lehet nyúlni, úgy könnyebben lejön a textilről.

TIPP: Tapasztalatom szerint még akár 3szor is fel lehet használni egy mintát, csak akkor még tovább kell a vasalót rajta tartani, mert már nem tapad olyan erősen, de még használható.

4. A textilfestéket rögzítsétek vasaló segítségével (itt is elég a 2-es fokozat) úgy, hogy sütőpapírt tesztek a festett felületre és azon keresztül vasaljátok át.

Mosni kifordítva és 40 fokon érdemes a textilfestett pólókat.

Freezer paper és textilfesték

Bulipóló gyerekeknek6

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*