Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól, Régiből újat sorozat

Kopott mintájú gyerekpóló felújítása

A nyomott minták egy gyerekpólón nagyon jól mutatnak, de a gyakori mosástól (folttisztítástól) és használattól gyorsan elkezdenek kopni. Persze a gyerekek szeretnék viszontlátni a régi mintákat, így most mutatok egy módszert a feljavításukra!

A fogyasztóvédelmi vizsgálatok során a legtöbbször a strasszok és csillámok nem megfelelő rögzítése miatt buknak meg az adott gyerekruhák és ezeket be is szokták vonni. A lányom csillogó-cicás párizsi pólójával is ez történt: még az első használat előtt, az átmosásnál lejött a macskáról egy adag csillám, majd a 2. mosásnál már inkább lekapartam a maradékot, mert borzasztóan mutatott. Mivel azóta is hallgattam az “Én a cicás pólót akarom felvenni!” felkiáltásokat, életre keltettem a macskát. 🙂

Gyerekpólók felújítása

Ennél a pólónál az volt a jó, hogy az arany csillámok egy fehér textil-alapra voltak festve, így arra tudtam dolgozni nem mással, mint…

… textilfestékkel!

A folt- és csillámeltávolítás után következett az “újramintásítás”!

Gyerekpólók felújítása Gyerekpólók felújítása

(A strasszokat, flittereket és csillámokat – sajnos a legtöbb esetben a silány ragasztási minőség miatt- elég könnyen le lehet kaparni a pólókról körömmel is, ha maguktól nem jönnének le!)

Lehet kapni csillámos textilfestéket is, ha nagyon szeretnétek.

Frida lila színt választott a macsek új árnyalatának, amit ecsettel vittem fel a fehér textil-alapra, száradás után pedig egy sütőpapírt rátéve vasalóval rögzítettem.

Gyerekpólók felújítása

Ez után fekete textilfilccel körberajzoltam a cicát és textilragasztó segítségével visszaillesztettem a szemeit (mert persze azok is lejöttek…). Az orra helyén lévő szívecskét már nem találtam, így azt is textilfestékkel színeztem feketére.

Íme a végeredmény:

Gyerekpólók felújítása

Gyerekpólók felújítása

Ha nem strasszok vagy kövek koptak le a mintáról

Ha olyan mintát szeretnétek helyreállítani, amelyikről nem lehet ilyen szépen leszedni a díszeket vagy a nyomat darabjait, akkor érdemes Pufy-textilfestéket vásárolnotok és azzal átmenni a teljes mintán, amit a felvitel és száradás után a vasaló hőjével (sütőpapír használata nélkül érintsétek oda a vasaló talpát a festett részhez, le lehet majd kaparni a vasalóról a ráragadt festéket!) tudtok “pufisítani”.

Jó felújítást!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*