Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól

Ezt én is megcsinálom!: Számítógép billentyűzetből hűtőmágneses tervező

Egy költözés tényleg sok mindenre jó, többek között arra is, hogy kiderüljön, van itthon három számítógép billentyűzet, amit nem is használunk, ráadásul az egyikről már hiányzik néhány gomb. Ezzel vajon lehet valamit kezdeni? Igen! 🙂 Sokszor vagyok gondban, hogy hiába van fölírva a naptárba, mikor mit kell csinálni, jó lenne azért ha többször látnám magam előtt. Erre tökéletes a billentyűzet, hiszen az egész abc-nk rajta van, vannak rajta számok is, mi kell még? Mágnescsík, és már kész is a rendszerező! Persze lehet használni nagyobb gyerekeknél szókirakós játéknak is, amíg Te főzöl, ő játszhat a hűtőszekrény ajtaján!

Hozzávalók:

– számítógép billentyűzet (lehetőleg ne az, amivel most Apa dolgozik!;))

– csavarhúzó

– mágnescsík (Kreatív boltban kapható méterre, kb. 500 Ft métere, itt most kb. 30

cm szükséges a teljes billentyűzet “bemágnesezéséhez”)

– ragasztópisztoly (érdemes megerősíteni a mágnes fölragasztását)

– olló

– esetleg matricák, fényes alkoholosfilc

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Elkészítés:

1. Pattintsátok ki a billentyűzetből a szükséges betűket számokat. Ezt lehet egy csavarhúzóval is megtenni, de én körömmel is ki tudtam pattintani.

TIPP: Ha hónapokat is szeretnél kirakni, érdemes a “Function”, azaz az F1-F12 billentyűket is kipattintanod, mert azokból pont 12 darab van! 😉

2. Vágjatok le egy pici darabot a mágnescsíkból és ragasszátok föl a billentyű hátuljára. Érdemes egyéb ragasztóval is megerősíteni, mert a mágnescsík ragasztója nem túl erős…

A szélesebb billentyűkre hosszabb mágnescsíkot ragasszatok!

TIPP: nekem le volt kopva már néhány billentyűről a betű, ezért betűs matricákat ragasztottam a tetejükre.

3. Tegyétek ki a hűtőre az elintézendő vagy fontos dolgokat, a dátumot, a bevásárlólistát, születésnapok emlékeztetőjét, vagy csak képeket a billentyűkből! Szárnyalhat a fantáziátok!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*