Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól, Jelmezek babáknak és kisgyerekeknek, Kiegészítők kisgyerekeknek

Ezt én is megcsinálom!: Könnyen elkészíthető farsangi jelmez gyerekeknek 2.

Most a lányos Anyukáknak szeretnék segíteni egy jelmez-ötlettel, ami igazán látványos és nagyon szívesen viseli még az én másfél éves lányom is! Ehhez szintén nem szükséges elővennetek varrógépet vagy szabászollót, elég néhány nylon zacskót megkeresni, amiben tegnap még a friss kiflik voltak; levágni egy darab sütőpapírt vagy a „Jó lesz még ajándékcsomagolásra!” zacskóból 🙂 kikeresni egy-két színes csomagolópapírt és kezdődhet a jelmezkészítés!

Balerina jelmez kislányoknak

Tütü készítése kislányoknak

 

Hozzávalók:

Tütü készítése kislányoknak

– nylon zacskó (fehér, átlátszó kisebb és nagyobb méretben)

– selyempapír/sütőpapír/csomagolópapír (bármilyen papír alapú otthon található anyag megfelel)

(- színes vetex, amit a virágcsokrok alá szoktak kötni – gyönyörű színekben volt a közeli virágboltban, ezért kértem egy darabot és ez lett a tütü alsó és felső rétege;))

– selyemszalag (kb. 5 cm széles és 1,5 m hosszú a derékrészre, ha a cipőre is szeretnétek szalagot a bokára való rögzítéshez, akkor érdemes kb. 2 cm széles és 1,5 m hosszú szalagot is keresni)

– ragasztószalag (a legjobb a papír alapú és ami legalább 3-4 cm széles)

– tűzőgép

– olló, mérőszalag

Elkészítési idő: a tütü rétegeinek számától függ, de kb. 1 óra (nekem a 8 rétegnyi szoknya tartott ennyi ideig)

Elkészítése:

1. Mérjétek meg a kislány derékbőségét és a szoknya várható hosszát, azaz a derék és a térd közötti távolságot.

Ezután válogassátok össze a nylonokból, selyempapírokból, hogy melyikeket fogjátok használni. Arra figyeljetek, hogy a testtel érintkező legalsó és a legfelső réteg papír vagy textil legyen, mert a nylon rá fog tapadni a gyerekre!

Tütü készítése kislányoknak

TIPP: Ragasszátok le a mérőszalagot az asztal szélére, mert így könnyebb lesz majd mindig a megfelelő szélességű tütü-réteget elkészíteni!

2. Vágjátok föl szélesebb csíkokra a nylonokat, papírokat. (Például: nekem a szükséges szoknyahossz 25 cm volt, a derékbőség pedig 47 cm, így mindig 50 cm széles és 20-25 cm hosszú tütü-rétegeket készítettem, egy réteg általában 4 db nylon vagy vetex csíkból épül fel)

Ragasszátok a vastag ragasztószalagot – ragasztóval fölfelé, a szélein odaragasztva az asztal aljához – a mérőszalag fölé és vágjátok le a megfelelő méretűre!

Tütü készítése kislányoknak

Kezdjétek el a szoknya rétegeinek anyagait fölragasztani – úgy, mintha függönyt csíptetnétek fel, azaz redőket képezve – a ragasztószalag alsó felére. Amint kész, a ragasztószalag felső részét hajtsátok le, így fog rögzülni a szoknyaréteg.

Tütü készítése kislányoknakTütü készítése kislányoknak

3. Ismételjétek meg a 2. pontban leírtakat az összes tütü-réteggel!

Tütü készítése kislányoknak

4. Kezdődhet a tütü összeillesztése:

Tütü készítése kislányoknak

Először az azonos anyagú rétegeket fogjátok össze és kezdjétek el összetűzni pici kapcsot használó tűzőgéppel.

Tütü készítése kislányoknakTütü készítése kislányoknakTütü készítése kislányoknak

Utána a legalsó szoknyaréteget a fölötte levővel, majd a legfelsőt az alatta levővel tűzzétek, végül a két darabot kapcsozzátok össze.

Tütü készítése kislányoknakTütü készítése kislányoknak

FONTOS: a legalsó rétegnél – ami érintkezik a pocakkal – úgy tűzzetek, hogy a kapocs teteje legyen a has felőli oldalon, mert így nem fognak az esetlegesen kiálló alsó szárai szúrni!

5. Amint egyben van a tütü, akkor fogjátok a vastag ragasztószalagot és rövidebb darabokat vágva ragasszátok át a „kapcsozott derékpántot”.

Tütü készítése kislányoknak

6. A selyem szalagot oda lehet ragasztani ragasztópisztollyal is, de akkor a selymen látszódni fognak a ragasztónyomok, ezért én úgy csináltam, hogy a ragasztószalagot kettéhajtottam ragasztós felével kifelé és ezt tettem a derékpántra, majd erre simítottam rá a selyemszalagot. (Lehet dupla oldalú ragasztót is használni, csak nekem nem volt itthon!:))

Tütü készítése kislányoknak

7. Mivel a selyemszalaggal lehet összekötni hátul a tütüt, ezért a ragasztóból készült derékpántok végeit vágjátok le 45 fokban, így nem fognak zavarni a masni megkötésekor.

Tütü készítése kislányoknakTütü készítése kislányoknak

8. Elkészült a tütü, alá lehet harisnyát/cicanadrágot, body-t/pólót vagy dresszt is adni. A cipőbe pedig ha szeretnétek selyemszalagot megkötőnek, akkor mielőtt belelépne a kis balerina, illesszétek a talpa ívéhez a szalagot alulról és kezdjétek el x alakzatokban felhozni a bokáig. Ott pedig két sima boka körüli kör és jöhet egy nagy masni, meg egy piruett! 🙂

Tütü készítése kislányoknak

Tütü készítése kislányoknakTütü készítése kislányoknak

2 című bejegyzés “Ezt én is megcsinálom!: Könnyen elkészíthető farsangi jelmez gyerekeknek 2.” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. ez tényleg nagyon egyszerű kiváló ötlet 😎 nekem n 😳 smaili jelmezt tudtok késziteni ❓

    1. Kedves Mirjam! Köszönöm, pontosan milyen jelmezre gondolsz? Gyerekméretben kellene? Üdv, Kata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*