Baba kiegészítők, Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól

Ezt én is megcsinálom!: Hordozható etetőszék textilből

Végre jön a várva várt nyaralás! Már be van pakolva a babának, magatoknak is és elkezditek kivinni az autóba a további kellékeket: babakocsi, utazóágy, hordozó…mi kell még? Bár már semmi nem fér be.  Etetőszék! Az nincs a Nagyinak! De ez az itthoni túl nagy ahhoz, hogy beférjen. Majd eszik az autósülésben a gyerek, bár azt macerás mindenhova vinni. Kellene egy hordozható etetőszék, de reggel indulás van és már nincs időtök beszerezni. Semmi baj, a következő megoldás gyorsan elkészíthető és elfér akár a pelenkázó táskában is! Íme:

Hozzávalók: 

-kétféle színű vagy mintájú anyag (lepedő, már nem használt babatakaró, pléd)

-tépőzár (14 cm hosszú) vagy patent

-tű, cérna, olló, varrógép (de kézzel is össze lehet varrni!)

-ceruza, vonalzó

-vasaló

(-vékony bélés ha van: pl. vatelin -> én itt nem használtam)

Elkészítési idő: kb. 1 óra (kézzel kb. 2 óra)

Elkészítés:

1. Az alábbi rajz alapján szabjátok ki a három téglalapot, mindegyikből 2 db kell (azaz a mindkét típusú anyagból ki kell szabni az elemeket!) A varrásráhagyás mindenhol 1 cm legyen.

2. Kiszabás után hat darab téglalapot kaptok, az azonos méretűeket rakjátok egybe úgy, hogy a színoldal a színoldalon legyen (nekem az A) több darabból van, ezért láthattok több mintázatot).

3. Az A) és C) elemeket hajtsátok félbe és jelöljétek be rajtuk a középvonalakat, majd a B) elem méreteit jelöljétek be rajtuk:

4. Tűzzétek össze (ugye színt színnel összefordítva van!?!) és varrjátok végig a B) elem két hosszanti oldalát, majd fordítsátok ki az anyagot és vasaljátok le:

5. Most következik a C) elem: tűzzétek össze az anyagokat (színt színnel összefordítva), vágjátok íveltre a négy csücsköt és a már berajzolt B) elem egyik jelölésvonalától indulva varrjátok körbe az anyagokat a B) elem másik jelöléséig:

Összevarrás után az anyagtöbbletet kb. 5-6 mm-esre vágjátok le, az íveknél ez lehet 2-3 mm, hogy szépen álljon:

6. Fordítsátok ki és vasaljátok le a C) elemet. A kifordításnál óvatosan, nehogy megrepedjen a varrás.

7. Jöhet az A) elem: Tűzzétek össze a csíkokat – színt színnel fordítva -, vágjátok íveltre a csücsköket, és a berajzolt B) elem jelöléstől indulva varrjátok körbe az A)-t:

Ha kész, óvatosan fordítsátok ki ezt is:

8. A B)-n varrjátok végig a két hosszanti oldalt így kívülről is, majd illesszétek C)-be – a kihagyott résbe-, tűzzétek oda és varrjátok végig kívülről az egész C)-t:

9. Most az összevart B)-C)-t illesszétek az A)-ba és azt is varrjátok végig kívülről:

Készen is van:

10. A bezáráshoz használjatok tépőzárat, melynek végeit vágjátok íveltre – így nem szúr – és az A) elem belsejére, az egyik „kar” közepére, a szélétől kb. 3 cm-re helyezzétek el a tépőzár puhább részét; az A) elem külső oldalára, a másik „kar” közepére, a szélétől kb. 3 cm-re pedig a tépőzár durvább részét varrjátok:

Lehet használni patentot is, abból érdemes 2-2 db-ot fölvarrni, vagy rányomni az A) végeire.

11. Utolsó lépésként pedig érdemes kézi varrással is megerősíteni az A)B) és az B)C) elemek illeszkedését, hogy még erősebben tartson.

 

Ez nem egy 100% biztonságosan rögzítő megoldás, viszont arra kiváló, hogy evés közben a széken maradjon, és ne mozogjon a baba, de soha ne hagyjátok felügyelet nélkül!

Jó utazást és evést a babának!

2 című bejegyzés “Ezt én is megcsinálom!: Hordozható etetőszék textilből” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*