Babaruhák mosása, Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól

Ezt én is megcsinálom!: Foltos babaruhák még foltosabban

Vannak olyan babaruhák, amelyeket nagyon szerettek látni a gyerekeken, de bizony az “étlap” is meglátszik még rajtuk, mert nem szedte ki a foltokat egyik tisztítószer sem, vagy már nem volt kedvetek tovább próbálgatni a folttisztítók erejét. Ilyenkor vagy kukába kerülnek, vagy a zsákba, vagy a “majd jó lesz portörlőnek!” sors vár rájuk. Ezekre azonban nincs szükség! A következő egyszerű és humoros ötlettel még előnyt is élvezhetnek a foltos babaruhák és tovább hordhatja őket a gyerkőc. Nézzétek, hogy hogyan:

Hozzávalók:

– világos színű, lehetőleg foltos babaruha:)

– textilfesték, textilfilc (papír írószer boltban kapható, kb. 450 Ft/db)

– ecset, parafadugó a pecsételéshez, körforma (üvegszáj) a körberajzoláshoz

– sütőpapír vagy háztartási papír a festékek rávasalásához

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Elkészítés:

1. Tegyetek egy papírt a babaruhába, mert a textilfilc és a textilfesték is könnyen átüthet a ruha hátoldalára. Utána textilfilccel rajzoljátok meg a köröket, amelybe majd a gyümölcsöket, zöldségeket rajzoljátok.

TIPP: lehet azonos színű gyümölcsöket-zöldségeket rajzolni (ahogy én csináltam, hogy csak lilák vannak a body-n, azaz szilva, szőlő és áfonya), de jól mutat, ha több színt használtok. Például: narancssárga foltos póló, rajta répa, sütőtök, mandarin; zöld foltos ruha, rajta borsó, brokkoli, cukkini

2. Rajzoljátok meg a kívánt gyümölcsöket, zöldségeket a megfelelő színű textilfilccel. Ha nem tudtok szabad kézzel rajzolni, akkor töltsetek le internetről rajzokat, vagy vegyetek elő egy “Első mesekönyvem – gyümölcsök típusú lapozgatót, abból rajzoljátok át a kívánt ábrát papírra, azt vágjátok körbe és ezt rajzoljátok körbe a babaruhán.

3. A textilfestékből pacsmagoljatok szabálytalan foltokat a ruhára – főleg a tényleges foltokra. (Nekem nem nagyon látszik, de elöl, a nyakrész alatt van valami sárgás folt:)) Hol nyomjátok rá az ecsetet, hol lehet halványabb. Használhattok parafadugót is – az egyik végét befestékezve – nyomdázáshoz, vagy ujjal is csinálhattok foltokat.

4. Száradás után a sütőpapírt rátéve vasaljátok meg a mintát a legmagasabb hőfokon.

Készen is van a direkt-foltos babaruha!:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*