Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól, Kiegészítők kisgyerekeknek

Ezt én is megcsinálom!: Farmer zsebéből táska

A napokban már sokadszorra akadt a kezembe egy levágott farmernadrág felső része, amit régebben tettem el, hogy egyszer majd jó lesz még valamire. 🙂 A szárait már felhasználtam a Mei-Tai hordozó készítéséhez, gondoltam a farzsebekkel is hátha tudok kezdeni valamit. Eszembe jutott, hogy óvodában vagy kisiskolásként nagyon szerettem a kistáskákat, amelyekbe bele tudtam pakolni az apró játékaimat, ceruzákat, figurákat. Ideje tehát  felhasználni a farmerzsebeket és egy egyedi kistáskát készíteni fiúknak, kislányoknak egyaránt!

Hozzávalók:

– elszakadt, nem használt farmernadrág, amelynek a farzsebei még épek

– ragasztópisztoly 

– tű,cérna

– díszítéshez:szalagok/masnik/zsinórok/gombok/rávasalható matrica/strassz

– vállpánthoz:zsinór/szalag/pólóból font pánt

– záródáshoz(ha szükséges): gomb és hozzá gumiakasztó/patent/tépőzár

Elkészítési idő: díszítéstől függően kb. 30-50 perc

Elkészítése:

1. Vágjátok ki mindkét farzsebet a farmernadrágról úgy, hogy a zsebek szélei mellett hagyjatok legalább másfél-két cm ráhagyást.

2. Fordítsátok meg a zsebet és hajtsátok vissza ezeket a ráhagyásokat. Érdemes letűzni is, hogy szépen illeszkedjenek majd.

3. Jöhet a forró ragasztó: először a zsebek alsó részén lévő hajtást ragasszátok le, majd az oldalait,

és a tetejéhez érve – hogy ne legyen sok anyag majd egymáson – vágjatok ki egy kis négyzet alakzatot az oldalsó visszahajtásból, utána pedig hajtsátok le a tetejét is, mint egy ajándékcsomagolásnál.

4. Ismételjétek ezt meg a másik zsebbel is!

5. Ragasszátok oda a választott vállpántot az egyik zseb tetejének belsejére, bőven használjatok ragasztót, hogy jól megtartsa!

FONTOS! Ha szeretnétek záró elemet  – gomb/patent/tépőzár – a táska tetejére, akkor azt most készítsétek el a két zseb felső részénél.

6. Ezután ragasszátok össze a két zsebet úgy, hogy előtte próbáljátok meg, hogy illeszkednek.

Nekem nem voltak szimmetrikusak a zsebek, ezért én a tetejükön illesztettem őket és így alul egy kicsit el vannak mozdulva.

7. Díszítésnek én készítettem egy masnit és csomózott zsinórokat ragasztottam a táska elejére, amolyan „hajózás, tenger” téma színeit felhasználva.

Elkészült a táska, most már magával vihet a gyerek minden apróságot bárhová! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*