Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól

Ezt én is megcsinálom!: Fagyis játék a színekkel

Ahhoz, hogy a gyerekek könnyebben megjegyezzenek dolgokat, érdekesen kell szemléltetni. Így van ez a színek megismerésénél is. Jó módszer, ha a színekre rámutatva kötünk hozzájuk tárgyakat, vagy esetleg mutatunk is. Itt van egy könnyen elkészíthető eszköz a színek megtanulására: színes pálcikás jégkrémek papírból, ami később egyszerű memória játékként is használható. Figyelem! Ne dobjátok ki ezentúl a WC-papír gurigákat és a fagyis pálcikákat! 😉

Hozzávalók:

– 6 db WC-papír guriga (a memóriajáték miatt páros számú legyen)

– ugyanannyi színű színespapír

– ugyanannyi megmaradt jégkrém pálcika (ilyenkor nyáron nem gond beszerezni:))

– egyéb mintás papír/csomagolópapír/textil/karton stb. a fagyik hátujára

– ragasztóstift, ragasztópisztoly, olló

– lyukasztó

– szalag/kulcskarika/cipőfűző az összekötéshez

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Elkészítés:

1. Nyomjátok össze a WC-papír gurigát laposra és ragasztózzátok be a stifttel mindkét oldalát. Ezután ragasszatok rá bármilyen színű színes papírt.

Ezt ismételjétek meg az összes gurigával. Lehet textillel is bevonni, vagy érdekes mintájú papírokkal, engedjétek el nyugodtan a fantáziátokat.

2. Most az itt található sablon alapján rajzoljátok ki és vágjátok körbe a fagyikat. Minden színből 1-1 legyen és minden “hátuljból” 2-2 db.

Sablon letöltéséhez klikk IDE! (Mentéshez jobb egérgomb-> Mentés másként)

3. Rendezzétek párokba a kivágott papírokat, majd ragasztózzátok be a fagyik belsejét ragasztóstifttel. A pálcika végét ragasztópisztollyal kenjetek ragasztót, hogy jobban tartson, majd nyomjátok össze a lapokat.

4. Így néz ki a pálcikák két oldala:

5. A WC-papír gurigák aljára csináljatok 2 lyukat, majd fűzzétek őket össze. Lehet karikával is rögzíteni, vagy szalaggal.

6. Készen is van: kisebb gyerekeknél úgy játsszatok vele, hogy elmondjátok a színek nevét, akár ízhez kötitek – mintha fagyiznátok – később pedig fordítsátok lefelé a mintás felüket és jöhet a memóriajáték.

Lehet folytatni ezt a sorozatot további színekkel, formák bemutatásával, számokkal, vagy akár betűkkel is.

Jó játékot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*