Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól

Ezt én is megcsinálom!: Bélelt derékmelegítő gyerekeknek

A derékmelegítőt mi Anyukák már előszeretettel használjuk, praktikus kiegészítő, nem is értettem, hogy gyerekméretben miért olyan nehéz hozzájutni. Pedig ebben az átmeneti időjárásban, vagy a hideg padlón kúszó-mászó babáknak is már nagyon hasznos ruhadarab. Így hát gyorsan elővettem a varrógépet és elkészítettem ezt a bélelt derékmelegítőt a kisfiamnak, nem több mint 30 perc alatt!

Hozzávalók a bélelt derékmelegítőhöz:

Bélelt derékmelegítő gyerekeknek

– rugalmas anyag (én kívülre thermo-t, belülre pólóanyagot használtam)

– vatelin (ha bélést is szeretnétek bele)

– cérna, mérőszalag, varrógép

Elkészítése:

Bélelt derékmelegítő gyerekeknek

1. Mérjétek meg a gyerkőc derékbőségét, majd a csípőcsont-alsó bordák távolságot. Nekem Kán derékbősége 49 cm, a távolság pedig 15 cm (ez kb. az 1 éveseknek megfelelő méret). Ez alapján szabjátok ki a csíkokat, a derékbőséghez érdemes max. 2 cm-t hozzáadni, a derékmelegítő magasságához pedig csak az 1-1 cm varrásráhagyást.

2. Varrjátok össze színt színére fordítva a két anyagot a szélességeiknél és az egyik hosszanti oldaluknál, aztán fordítsátok ki. Én a vatelint ez után tettem bele és a derékmelegítő macis feléről varrtam csíkokat, ezzel rögzítve a vatelint is.

Bélelt derékmelegítő gyerekeknek

3. A nyitott hosszanti oldal anyagszéleit fordítsátok az anyagok fonákoldalai felé, tűzzétek le és varrjátok végig.

Ekkor el lehet dönteni, hogy tépőzár, patent vagy gomb kerüljön a derékmelegítőre záródásként, de a tapasztalatom az, hogy a legjobb összevarrni, mert a tépőzárba – ha nem pontosan záródik – beleragad a ruha és a szőnyeg (ha kúszó-mászó baba hordja), a patentnél meg nehéz eltalálni, hogy pontosan hova kerüljön, hogy a teli és az üres pocakra is jó legyen. 

Ne aggódjatok, ha kicsit szoros a derékmelegítő az első felvételkor, az anyag rugalmassága miatt még tágulni fog, viszont nem fog csúszkálni a gyereken a viselés közben.

Bélelt derékmelegítő gyerekeknek

Kán kisfiam nagyon sokat kúszik, és már nem tudtam a szőnyeges szobában tartani, ezért volt szükség egy bélelt “valamire”, ami a kövön való hasaláskor is melegíti a pocakját. Hát ezt hoztam össze, nagyon jól bevált és tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*