Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól

Ezt én is megcsinálom!: Babazokniból ujjbábok

A babaruhák újrahasznosításán gondolkodtam, amikor eszembe jutott, hogy a ruhákon kívül van egy nagy zacskó babazokni is, azokkal vajon mit lehetne kezdeni? Nemrég kaptam egy babazokniból készített pénztartót, sokan használják mobiltelefontartónak is, én viszont arra gondoltam, hogy a gyereknek készítek valami ötleteset a már nem használatos zoknikból.

Néhány napja öltöztettem Fridát és mivel már nagyon nehezen marad meg a pelenkázón, eltereltem a figyelmét az épp a kezemben lévő pici zoknijával: beledugtam az ujjaim és elkezdtem így beszélgetni a gyerekhez. Nagyon tetszett neki, jókat kacagott, innen jött hát az ötlet: ujjra húzható bábokat fogok készíteni.

Hozzávalók: 

– rövid babazokni (lehet egyszínű vagy mintás)

– gombok/flitterek/mozgó szem/fonal/cipőfűző

– bármilyen textil a különböző állatok testrészeihez

– olló, ragasztó (pillanat vagy meleg)

Elkészítési idő: kb. 30 perc/ujjbáb

Elkészítése:

Attól függően csináljatok bábot, hogy milyen színű és mintájú baba zoknit találtok. A bábok arcát lehet rajzolni is – alkoholos filctollal – vagy rávarrni az egyes részleteket, én a ragasztópisztolyos megoldást választottam. Egy a lényeg, szárnyalhat a fantáziátok, bármit föl lehet használni és akármilyen ujjbáb- figura készíthető.

Nyuszi

Amit én használtam: fehér baba zokni, fehér boa, 2 db rózsaszín anyag a fülekhez, piros flitterek a szemeknek, rózsaszín anyag az orrnak, fehér cipőfűző a bajusznak. A fülek készülhetnek sima, fehér anyagból is.

1. A zokni talprészére rajzoljátok be, hogy hova kerülnek a szemek, a bajusz és az orr, majd ragasszátok fel őket.

2. A fülek helyének berajzolásához bújjatok bele a bábba és jelöljétek be.

. A fülekre ragasszátok rá a rózsaszín részeket, majd vágjatok ki két kis téglalapot bármilyen anyagból.

Ezeket ragasszátok a fülek aljára hátulról, majd a téglalapokat beragasztózva a zoknira a füleket. Kész is a nyuszibáb!

Kutyus

Amit én használtam: világosbarna baba zokni, barna kordbársony a füleknek, fekete flitterek a szemeknek, fekete műbőr az orrnak, fekete cipőfűző a bajusznak és a szájnak, piros anyagból nyelv

1. A bejelölés után ragasszátok föl a szemeket, majd a nyelvet, a száj és az orr alatti rész csíkját, a bajuszokat és végül az orrot.

2. A füleket hajtsátok ketté és ragasszátok össze a töveinél – így fog majd ilyen kajlán állni -, majd ragasszátok föl a fejre.

Készen van a kutya is!

Egér

Amit én használtam: szürke baba zokni, szürke és rózsaszín anyag a füleknek, fehér anyag a fogaknak, mozgó szemek, fekete műbőr az orrnak, fekete cipőfűző a bajusznak és a szájnak

1. Elsőként a szemeket ragasszátok föl, ezután következhetnek a fogak, a száj, az orr alatti rész, a bajusz és erre az orr.

2. A szürke füldarabkákra ragasszátok föl a rózsaszíneket, majd a két kis téglalapot a fülek aljára hátul és végül ragasszátok a füleket – a téglalapokat beragasztózva – a fejre. Készen van a kisegér-báb is!

A férjem kérésére 🙂 elkészült a „Kalóz-egér” verzió is:

Jó mókázást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*