Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól

Ezt én is megcsinálom!: Baba-Mama-Papa egyedi pólók

Már régóta terveztem, hogy megörökítem Frida tenyér és talplenyomatait – tudom, sokan teszik ezt-, de eddig nem került rá sor. Most viszont egy jó családi program keretében megoldottuk ezt is: Frida textilfestékes kezeivel tenyérnyomdázhatott a férjem és az én pólómra is. A gyerek nagyon élvezte a korlátok nélküli „nyomdázást”, mi pedig szülőként azt, hogy nemcsak megörökíteni sikerült a tenyérlenyomatát, de mi is alkothattunk. És ezt a pólót még az Apuka is hajlandó fölvenni! 😉 Nézzétek, így készültek el:

Hozzávalók:

– póló/trikó/nadrág/szoknya a szülőknek  (a textilfesték színéhez illőt válasszatok)

– póló/body/rugdalózó a kisgyereknek

– textilfesték, textilfilc, bármilyen gyöngy, szalag, (Kreatív boltban vásároltam, 550 Ft volt egy tégely)

– szivacs, kis tál a festéknek (esetleg ecset)

– sütőpapír vagy csomagolópapír a vasaláshoz

– 2 szülő 🙂

Elkészítési idő: gyerektől függ :-), de kb. 30 perc

Elkészítése:

1. Tegyetek egy papírt (újságpapír vagy a sütőpapír is használható) a póló belsejébe, mert ahol több festék van a lenyomatban, ott átüt a póló másik oldalára.

Egy kis tálba öntsetek ki a festékből – ami elég sűrű – és egy szivaccsal vigyétek föl a festéket a baba vagy a kisgyerek kezére vastagon úgy, hogy az ujjközökre, ujjbegyekre is jusson. Fogjátok a befestett kezét, mert kisebb gyereknél az lesz az első, hogy meg akarja kóstolni majd a festéket!

TIPP: a még nem beszélő, kisebb gyerekeket fogja az egyik szülő az ölében, és ha nem szeretnétek, hogy az adott póló mindenhol festékes legyen, akkor irányítsátok a kezét a kívánt helyre. A másik szülő a lenyomat készítésekor nyissa szét a gyerek ujjait, mert általában ökölbe szorítva akarja a pólóra nyomni 🙂

2. Nyomjátok oda a kezét, ahova a lenyomatokat szeretnétek vagy nagyobb gyereket megkérhettek, hogy nyomdázzon, ahova szeretne. Először érdemes egy színnel végigmenni minden pólón, majd kezet mosni a gyereknek és jöhet a következő szín. (Ez vízbázisú festék, így vízzel is könnyedén lejön!).

3. Ha szeretnétek szöveget is ráírni, akkor azt ecsettel lehet – bár szöveg írására célszerűbb a textilfilc. Ha ecsettel írtok, akkor a végén egy papírszalvétával itassátok föl óvatosan a fölösleges festéket a szövegről, majd hagyjátok száradni egy pár percet. (Én a saját pólómon nem hagytam megszáradni a feliratot, ezért megfogta a pólóm alját, amit vízzel ki tudtam nagyjából öblíteni, de a felirat ezáltal elfojt :-S)

4. Sütőpapír vagy csomagolópapírt tegyetek a már megszáradt textilfesték-mintákra és a legmagasabb hőfokon vasaljátok át. (Ez rögzíti a festéket, és majd mosni kifordítva kell ezeket a ruhákat!)

5. Ha van kedvetek lehet tovább dekorálni a pólókat textilfilccel rajzolt mintákkal, az Anya pólókat gyöngyökkel, flitterrel, strasszokkal is.

Jó kis családi program a hétvégére, próbáljátok ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*