Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól

Ezt én is megcsinálom!: Apa hátán autópálya

Kinek ismerős a helyzet? Minden kisgyereknél a nap egyik fénypontja, amikor Apa hazajön a munkából! Hatalmas az öröm és a nagyobb gyerek ezt úgy fejezi ki, hogy rögtön Apukával szeretne játszani, aki persze elég fáradt. Kompromisszumos megoldást szokott jelenteni, ha a családfő végigdől a kanapén és onnan “beszélget” a gyerekkel, akinek ez általában nem szokott elég lenni. Ilyenkor jön az, hogy a pihenni vágyó Apa lesz a mászóka, a bordásfal, a hintaló…és az autópálya is!

Egyedi póló készítése Apukáknak

Mivel az én lányom is a játékautók (és az Apja) szerelmese, ezért gondoltam összekötöm a kellemest a hasznossal: készítek egy pólót a férjemnek, amelynek a hátán van egy komplett autópálya! Mivel ő rendszeresen hason pihen, Frida lányom pedig általában rajta játszik, ezért még egy “autós-hátmasszázsnak” is felérhet ez a móka! (ráadásul a hátfájás jellemző pontjaira direkt stop-táblákat tettem!;)

Hozzávalók:

Egyedi póló készítése Apukáknak

– nagy méretű fehér póló

– színes textilfilctollak

– sütőpapír vagy zsírpapír

– vasaló (ha rögzíteni kell a filctollas rajzot)

– játékautók (az út mérete miatt)

+ egy pihenni vágyó, lehetőleg minél szélesebb hátú Apuka! 🙂 🙂

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Elkészítése:

1. Simítsátok ki a pólót úgy, hogy a hátrésze legyen fölül. Tegyetek bele egy nagyobb darab sütőpapírt vagy zsírpapírt, mert a textil filctoll e nélkül átüt a póló másik oldalára!

Egyedi póló készítése Apukáknak

Érdemes előbb megtervezni, vagy akár le is rajzolni külön, hogy hogyan kanyarogjon az út, mert a textilfilcet nem lehet kiradírozni és átsatírozni is csak, ha világos színre feketét teszünk.

Egyedi póló készítése Apukáknak

2. Kezdődhet a minél kanyargósabb autóút felrajzolása: használjatok erre fekete textil filctollat és először a pálya egyik oldalát rajzoljátok föl,

Egyedi póló készítése Apukáknak

majd egy játékautót odatéve a vonal mellé a megfelelő szélességben a másik felét is.

Egyedi póló készítése Apukáknak

TIPP: könnyebb a vonalakat megrajzolni úgy, ha a két ujjatokkal mindig szétfeszítitek az anyagot, hogy jól kisimuljon!

Egyedi póló készítése Apukáknak

3. Ha elkészült a kanyargós autópálya, fel lehet díszíteni, hogy még hangulatosabb legyen! Én olyan épületeket, járműveket “mórickarajzoltam” még föl, amelyeket a lányom ismer és gyakran emleget.

Egyedi póló készítése ApukáknakEgyedi póló készítése Apukáknak

4. Miután befejeztétek a rajzolást, tegyétek rá a sütő vagy zsírpapírt a kész mintára és vasaljátok át kb. 2-es fokozaton. (Én olyan textilfilcet is használtam, amire rá volt írva, hogy nem kell hővel rögzíteni, de én átvasaltam az egészet, biztos ami biztos!)

5. Elkészült a póló, már csak Apát kell megvárni, hogy hazaérjen, jól elaludjon és indulhat a móka!:)

Egyedi póló készítése ApukáknakEgyedi póló készítése Apukáknak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*