MeseVeled könyvek
Ajándékok a babának, Ajándékok kisgyerekeknek, Ez milyen jó ötlet!, MammBa PróBa - Terméktesztek

Szeretnél maradandó és névre szóló ajándékot venni a gyermekednek karácsonyra?

Egyre többen érezzük azt szülőként, hogy inkább egy közös élményt ajándékozunk a gyermekeinknek az ünnepekkor, mert ez maradandóbb, mint a tárgyi ajándékok. A nyugodt, meghitt közös olvasás öröme felejthetetlen élmény marad a kisgyerekben és a szülőben is egyaránt, főleg, ha olyan könyvből történik, amiben a gyermek a főhős…

A mai modern világban előtérbe kerültek a közös meseolvasások helyett az internetről történő mesenézések, a rövidített mesék olvasása, vagy a mesélés teljes hiánya a kisgyereknek.

Pedig ha szerencsések vagyunk és gyermekkorunkban hallgathattunk mesét, akkor most emlékezzünk vissza egy kicsit! Gondoljunk arra, aki mesélt nekünk, amit mesélt nekünk és ahol voltunk!

Jönnek elő az érzések, igaz? A mesélő hangja, előadásmódja, a szoba berendezése, a mesélő illata, a történet vagy bármilyen érzés, ami ehhez köthető – felejthetetlen emlék marad. De arra biztos nem emlékszünk olyan jól, hogy 5 évesen karácsonykor milyen játékot kaptunk…mert az élmények a maradandók és nem a tárgyak. Akkor mi miért ne adnánk ilyen élményeket a gyerekeinknek?

Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy egy ilyen meghitt pillanat – mint a mesélés a kisgyereknek – szinte kötelező legyen. Aki rendszeresen mesél szülőként, az rájön egy idő után, hogy olyan jól esik lelassítani arra a kis időre és kihasználni a „most”-ot a kicsikkel. A gyerekek fejlődésére pedig nagyon pozitív hatással van az élő szóval történő mese, de ezt már számos kutatás is bizonyítja.

Mesélni menő!

Nemrég elkezdtünk rendszeresen könyvtárba járni a 4 gyerekemmel (jelenleg 7; 5,5; 4 és 1,5 évesek) és csodálatos látni azt, hogy az általuk választott könyveket „falják”, nézegetik, olvassa a sulis a tesóknak és cserélgetik, ha már megnézték. El sem tudják képzelni az estéiket – és már én sem -, hogy ne hallgassanak esti mesét! Tudom, sokszor nagyon fárasztó szülőként ezt betartani, de az a tapasztalatom, hogy a rendszeresség elve alapján könnyen beépíthető az estékbe.

Mesélni olyan történetet, amiben a gyerek a főszereplő – az pedig szuper!

A gyerekek imádják az olyan történeteket, melyeknek ők a főszereplői. Ha csak arra van időnk esténként, hogy a nap eseményeit elmondjuk a gyermekünk szemszögéből, őt főhőssé téve ezzel, már azzal nagyon sokat segítettünk neki feldolgozni a napját, esetleges feszültségeit.

Ha pedig olyan történetet olvasunk, amelyben a gyerek a főszereplő és a neve bele van nyomtatva a könyvbe és a könyv címébe, azt bizony imádni fogja!

MeseVeled könyvek

MeseVeled könyvek

Erről szólnak a MeseVeled könyvek! Kiválaszthatjuk a gyermekünk neméhez és korához megfelelő történetet, és még a gyerek hajszínét is és a könyv úgy fog elkészülni, hogy a gyerek neve kerül bele.

Ha az általunk választott történet olyan, hogy van benne még egy főszereplő, akkor akár testvért is hozzá lehet adni a történethez.

MeseVeled könyvek

Azért pedig, hogy még személyesebbé tehessük ezt az egyedi ajándékot, a könyv elejébe lehetőség van a gyerekről fényképet tenni és hozzá egy személyes üzenetet megadni.

Jelenleg 14 féle könyvből választhatunk a MeseVeled oldalán.

MeseVeled könyvek

A MeseVeled könyvek megrendelése nagyon gördülékenyen megy, az adott történethez megfelelő adatokat kell kitölteni és már úton is van a nyomdába a gyermekünk saját mesekönyve, amelyben ő a főszereplő!

A MeseVeled könyvek visszajelzései

Szülői és szerzői szemmel azért jók a MeseVeled könyvek, mert “a gyermek saját magáról hall legszívesebben mesét. Könyveinkben olvashatja saját nevét, láthatja saját fényképét, a történetnek ő a főhőse. Hőstetteket visz véghez.
Igényes meséink fordulatos, izgalmas, kalandos, tanulságos, varázslatos mesék. Kézzel rajzolt, gyönyörű, színes, nagy képekkel illusztráltuk a történetet minden oldalpáron, melyek lekötik a kisebbek és nagyobbak figyelmét is a mese felolvasása közben.” (forrás: Meseveled.hu)

És mit mondanak a főhősök? 🙂

Amikor a gyerekeim meglátták a könyveket – a nevüket felismerték a címekben -, nem akarták elhinni, hogy ezek tényleg olyan történetek, melyekben ők a főhősök! Nagyon örültek neki, főleg, mikor el is olvastuk őket.

Még az óvodába is elvitték megmutatni és az óvó nénik ezeket a történeteket olvasták a délutáni alvás előtt. A gyerekeim nagyon büszkék voltak rá, hogy róluk olvastak. 🙂

De azt hiszem a saját szavaikkal megfogalmazva is érdemes megnézni őket:

MeseVeled könyvek a főhősök szemszögéből

(kattints a linkre a videó megtekintéséhez)

 

Még nem késő, érdemes felejthetetlenné tenni az idei karácsonyt és egy névre szóló MeseVeled könyvvel meglepni a gyerekeket, hogy a közös mesélés során átéljék azt, milyen, ha tényleg róluk szól egy mese!

MeseVeled könyvek

(Mivel a MammBa PróBa olyan termékek, szolgáltatások tesztelésére jött létre, amelyek babáknak vagy mamáknak készülnek és a fő szempont, hogy praktikusak legyenek, ezért ez alapján végzem a teszteket. Az általam bemutatott termék vagy szolgáltatás értékelése a saját véleményem, észrevételeim alapján készült!)

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*