Ez milyen jó ötlet!, Kiegészítők kisgyerekeknek, Kisgyerekek öltöztetése

Ez milyen jó ötlet!: Heti ruharendszerező gyerekeknek

 

Ha sietősre sikerült a reggeletek: gyorsan kiválasztottátok a gyerkőcnek, hogy milyen ruhában menjen aznap bölcsibe/oviba, viszont ő biztos, hogy nem azt akarja majd fölvenni, elkezd hisztizni, letépkedi magáról az Általatok választott holmikat és indulás előtt 2 perccel még ott áll egyszál semmiben és krokodilkönnyeket hullatva néz Titeket. Ez elkerülhető a következő praktikus ötlettel: heti ruharendszerező.

A OneStepAhead cégnél kapható vászonból készül “szekrény” nagyon egyszerűen használható: vasárnap játsszátok azt a gyerekkel, hogy kiválasztjátok a következő hétre, hogy melyik nap milyen ruhákban szeretne menni – természetesen azért az időjárást vegyétek figyelembe – és azokat a megfelelő nap polcára behajtjátok. Minden kis fakkban van zseb is, amelyekbe kiegészítők kerülhetnek.

Ez azért jó, mert így a gyerek is részt vesz a ruhák kiválasztásában, nem reggel húzza az öltözködési hisztivel az időt és jó kis közös játék is ez hétvégére.

Ezt a rendszerezőt házilag is könnyen el lehet készíteni, vagy a meglévő polcokon, szekrényben csináljatok öt garnitúrányi szabad helyet, ragasszatok rá egyedi készítésű címkéket a hét napjainak neveivel és kész is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*