Egyéb

Szülinapi ovarall kislányoknak

Alkalmi ruha kislányoknakMúlt héten volt a kislányom 2 éves – mindig megdöbbentek, milyen gyorsan telik az idő!!! -, és még az 1 éves szülinapján megfogadtam, hogy minden évben varrok neki egy ünnepi ruhát. Persze már jó előre kitaláltam, hogy milyen anyagból lesz és milyen fazonú, de a megvalósításra a szülinap előtti éjjel került sor…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tavaly egy 2az1-ben Muffin-ruhát kapott, ami hordható nadrágos és szoknyás változatban is, az elején lévő Muffin díszítése pedig cserélhető: vagy egy 1-es gyertya vagy egy cseresznye patentolható rá! Készítettem hozzá egy a muffin-ban megtalálható csíkos anyagból hajpántot is.

Alkalmi ruha kislányoknak

Idén egy virágos anyagot választottam, ami anyagában gyűrt és vékony, lenge pamut anyag. A fazon pedig a párnahuzat ruha (pillowcase dress), ami overallá van alakítva: így lett belőle buggyos fazonú overall. Nem véletlenül hívják ezt párnahuzat ruhának, hiszen eredetileg abból készült és ezáltal nem kellett végigvarrni az egyik oldalát, hiszen az a huzat teteje (ha felülről nézünk egy párnát:)).

Alkalmi ruha kislányoknak

Az elkészítése nagyon egyszerű: a gyerek méreteinek levétele után össze kell hajtani az anyagot, vágni két nyílást a vállaknak, visszahajtani a tetejét a felső szalag helyének kialakításához, összevarrni oldalt, vágni egy kis “szivárvány-ívet” az ruha közepére, azt összevarrni és kész is! Találtam egy nagyon szemléletes és alapos leírást itt: http://www.aestheticnest.com/2010/06/sewing-patriotic-pillowcase-dresses.html

Én annyit változtattam az alján, hogy nem gumiszalagot vezettem a lábszárakba, hanem oda is szalagot tettem, ami két gomblyukon bújik ki az anyagból.

Alkalmi ruha kislányoknak

TIPP, azoknak, akik szeretnék elkészíteni: figyeljetek arra, hogy úgy vágjátok ki a karkivágásokat, hogy kb. 5 cm-rel lejjebb legyen a kivágás alja, mert még vissza kell majd hajtani kb. 5 cm-t a felső szalag helye miatt!

Idén is szerettem volna jelezni valahogy Frida korát, így most nem szám került a ruhára, hanem a virágos anyagból készítettem egy megkötős hajpántot és arra varrtam két darab filcből és tüllből készült virágot. (Aki nézte a Topmodell leszek! című műsort, ott csinálta mindig az egyik zsűritag, hogy annyi virág volt rátűzve a ruhájára, ahány lány volt még versenyben!:) Én azt hiszem elég lesz, ha 10-ig megyek majd! ;))

Alkalmi ruha kislányoknak

Ha tetszik a ruha és szeretnétek vásárolni, akkor itt a Hozzászólásokban kérlek jelezzétek az igényt a kislányotok korával együtt, mert akkor a hamarosan nyíló MammBa Webáruházban ez is kapható lesz! Köszönöm!

Kisfiús Anyukák! A kisfiamnak is lesz majd szülinapja;) – igaz még több, mint fél év múlva -, de addig is készülőben vannak fiús alkalmi öltözetek is!

1 című bejegyzés “Szülinapi ovarall kislányoknak” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*