Baba és gyerekcipők, Baba kiegészítők, Baba öltöztetése nyáron, Babaruha típusok

Milyen ruhát adjak a babára, ha esküvőre megyünk?

Alkalmi ruha babáknak, kisgyerekeknekMár javában tart az esküvői szezon és sorra érkeznek az esküvői meghívások. Baba nélkül is gondolkodunk eleget – mi nők:) -, hogy mit vegyünk fel, de most már a bébi alkalomhoz illő öltöztetésén is ötletelhetünk. Bár a babák mindenben szépek, de azért az alkalmi babaruhákból is hatalmas kínálat van, viszont itt is elsődleges szempont a kényelem és a jó minőségű anyag. Ezután jöhet a csipke, a fodor vagy a nyakkendő kis zakóval, de természetesen vannak egyszerűbb és mégis csinos megoldások is.

Néhány hasznos tipp az alkalmi babaruha választáshoz

Azt érdemes már az elején eldönteni, hogy akartok-e külön költeni az alkalmi babaruha vásárlására, mert azt is nagyon hamar kinövi a baba. Ennek megfelelően vannak a néhány ezer forintostól az akár tízezrekbe kerülő megoldások is, de lehet kölcsönözni is. A meglévő babaruhákból – néhány kiegészítővel – is lehet csinos és kényelmes alkalmi ruhát varázsolni.

Amire még nagyon fontos odafigyelni, az az időjárás. Télen természetesen harisnyával, fiúknál hosszú nadrággal, hosszú ujjú inggel is kell számolni, nyáron viszont arra kell odafigyelni, hogy ha például templomi szertartásra is elviszitek a babát, akkor feltétlenül legyen neki kardigán, vagy takaró, mert a melegből hidegbe, aztán megint melegbe történő séta miatt nagyon könnyen megfázhatnak.

Mivel még a legtöbb kisbaba nem tudja elmondani, hogy kényelmes-e neki az adott ruha, ezért mindig olyat válasszatok, amit Ti is szívesen viselnétek (ne szúrjon, birizgáljon az anyag).

Előkét, váltóruhát, ha túl ünnepi a cipő – főleg fiúknál – akkor váltócipőt ne felejtsetek el magatokkal vinni a babának!

Még nem járó kisbabát babakocsiban vigyetek, az a legpraktikusabb.

Alkalmi, ünneplő babaruha lányoknak

Vannak a fényes-fodros és az egyszerű lányka ruhák, de mindkét típusnál fontos, hogy a bébinek kényelmes legyen, és jól érezze magát benne. Kúszó-mászó, ülő, járó kislánynak praktikus a ruha alá a pelenkára húzható bugyi, vagy a nagyon rövid szoknyácska alá lehet rá térdig érő leggings-et is adni (ez főleg nyáron, a hűvös helyeken jó megoldás).

Kiegészítők: nyári kalap/kendő, masnis csat a hajába, kardigán vagy kiskabát

Cipő: álló, járó babának nyáron szandál, (télen zárt orrú félcipő harisnyával); fekvő, ülő babának csinos zokni vagy textilből készült illetve kötött/horgolt „kocsicipő”, lábfejdísz 

Összeállítások:

1. Egyszerűen nagyszerű: világos színű rövid ujjú vagy ujjatlan body, erre egy színes, fodros kisszoknya. Ha elviseli, akkor tehettek a baba hajába hajpántot vagy csatot, de egy kalap is jó kiegészítő lehet. A lábra pedig szandál/kocsicipő vagy zokni mehet.

Lehet kapni olyan body-t, amire rá van varrva egy szoknya, de ezt Ti is elkészíthetitek így.

2. Nagylányosabb: egybe részes kisruha, vagy kisruha egy ugyanolyan anyagból készült bugyival. Ehhez jól mutat egy ugyanolyan anyagú kalap, vagy egy hajpánt.

3. Klasszikus: fodros, csipkés, masnis hosszabb kisruha, ehhez már csak egy pici csat illik, vagy ha van fülbevalója a kislánynak az is elég. Szandál vagy kocsicipő/zokni a lábbeli.

Ha koszorúslány a kislány

Valószínűleg a harmadik „klasszikus” verzió szerint lesz fölöltöztetve. Arra figyeljetek, hogy vigyetek neki váltóruhát a szertartás utánra, mert nem biztos, hogy jól mutatna a szaténfodron a paradicsomszósz, főleg, ha kölcsönzős a ruha. Még a 2-es, „nagylányosabb” verzióban említett kisruhában is csinos koszorúslány lesz a bébi.

Alkalmi babaruha fiúknak

Fiúknál is hatalmas kínálat van, de talán nekik egyszerűbb kiválasztani a megfelelő összeállítást és nem kell még a kiegészítőkön is gondolkodni!

1. Egyszerűen nagyszerű: rövid ujjú body, póló vagy kising, kantáros nadrág vagy egy alkalmi egyberészes, szandál

Jó megoldás lehet a nyakkendő mintájú body vagy a szmoking mintájú napozó!:)

2. Nagyfiúsabb: rövid ujjú ing vagy póló, vászon rövidnadrág, nyakkendő, esetleg mellény/kalap, szandál.

3. Klasszikus: rövid ujjú ing, hosszúnadrág, mellény, csokor vagy sima nyakkendő, zakó, zárt cipő (valószínűleg ez lehet a legkényelmetlenebb viselet, főleg nyáron!) Ha “koszorúsfiú” lesz a kisfiú, akkor ez a klasszikus kombináció a leggyakoribb.

Kislányoknál és kisfiúknál is könnyen eldönthetitek, hogy mi a legmegfelelőbb összeállítás, de azt vegyétek figyelembe, hogy nekik legyen kényelmes és az időjárásnak megfelelő az alkalmi babaruha-öltözet.

Alkalmi, ünneplő babaruhákat Magyarországon, az alábbi helyeken találtok:

Brendon, Bon Prix, Debenhams (Westend City Center, Budapest), Next (Westend City Center; Párizsi utca, Budapest), Mamas and Papas, Webáruházak (használt és új ruhák)

Frida szemeiből olvastam:

„Szia Anya! Tá-tá!(integetés) Dejó, ilyen gyorsan kiveszel a kiságyból és mehetek játszani. Nane, ve-veee! Ezt a pelenkázót már nem viselem! He-he,„Harap utca három alatt…” – mondja Anya, ezt a mondókát nagyon szeretem, mert „Va-va-va”-król szól (kutyákról). Anya valami hosszú csíkot rámtesz és aztán számokat mond. Mi lehet ez? (mérőszalagJ). Ez vicces, tekeredik ide-oda. De miért kell ezt rámtenni? Most meg valami színes ruhadarabokat próbál rám! Na, ezt elkaptam! He-he, sikerült ledobnom. Vajon mi lesz ebből?”

A hétvégén egy esküvőre vagyunk hivatalosak és arra készítem Fridus ruháját. „Nagyon” élvezte a ruhapróbát, de én kitartó voltam! Az eredményt szombaton a MammBa Facebook oldalán láthatjátok, várom a hozzászólásokat!

(Ha még nem LIKE-oltátok a Facebook oldalt, akkor klikk ide: www.facebook.com/mammba.hu)

1 című bejegyzés “Milyen ruhát adjak a babára, ha esküvőre megyünk?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*