Baba kiegészítők, Babaruha típusok, Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól

Ezt én is megcsinálom!: Rövid ujjú body-ból babakocsi táska

Nyár van, meleg van és már nem szükséges a váltóruhával, pulóverrel, másik nadrággal telerakott pelenkázótáskát vinni magunkkal a sétához, a boltba, vagy a játszótérre. Elég egy kistáska, amit a babakocsira, bevásárlókocsira könnyen rá lehet rögzíteni, elfér benne egy-két pelus, a popsitörlő, az innivaló és még a telefonunknak és a lakáskulcsnak is jut benne hely. Erre a praktikus kiegészítőre nem kell vagyonokat költenetek, kapóra jön egy rövid ujjú body, egy fél óra és már kész is a babakocsira, vagy akár bevásárlókocsira rögzíthető kistáska. (Ha pedig már nem kell táskának, vissza lehet alakítani body-nak!;)

Hozzávalók:

– rövid ujjú, anyagában mintás body (ne használjatok nyomott mintásat, mert a minta úgy fejjel lefelé lesz)

– tű, cérna

– befőttes gumi vagy sima hajgumi/szalag

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Elkészítés:

1. Fűzzétek be a cérnát duplán, majd patentoljátok össze a body nyakán lévő patentokat (ha vannak) és fordítsátok ki a body-t.

2.Simítsátok ki az egyik ujját és összefogva varrjátok össze a tisztázások tövében sima tűzőöltéssel. Ismételjétek ezt meg a másik ujjal is.

3. Ezután húzzátok össze középre a body nyakkivágását és kössétek meg egy befőttes vagy sima hajgumival, esetleg szalaggal.

4. Ahhoz, hogy a body rövidujjai „pohártartóként” működjenek, hajtsátok vissza az egyik ujjat és varrjátok oda a body oldalához, de fontos, hogy az anyag szegésének közepére, mert így nem fog látszódni kívülről a varrás. Ismételjétek ezt meg a másik ujjal is.

5. Fordítsátok vissza a „táskát” és egyengessétek el az alját a varrásoknál és belül a „pohártartóknál”.

Készen is vagytok! Lehet díszíteni az elejét masnival, gyöngyöket lehet rávarrni, vagy bármilyen díszt.

5 című bejegyzés “Ezt én is megcsinálom!: Rövid ujjú body-ból babakocsi táska” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

    1. Szia Juli! Esernyőkocsira talán úgy lehetne rátenni, ha egy szalagot átkötsz a babakocsi két fogantyúja közé és arra akasztod! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*