Babaruha típusok, Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól

Ezt én is megcsinálom!: Rendszerező címkék a babaszekrénybe

Szépen összehajtogatott body-k, rugdalózók, kisnadrágok, két sorban a polcos szekrényben. Nagyjából tudjátok, hogy melyik milyen, hányas méret, milyen minta van rajta, de amikor ráadnátok a babára a hátsó sorban fekvő, vadonatúj, külföldről kapott pólót, kiderül, hogy már kicsi rá. Dühösek lesztek és berakjátok egy zsákba, hogy “Majd a következő gyereknek/tesóm gyerekének jó lesz!”, aztán fogalmatok sincs egy idő után, hogy mit tartalmaz a zacskó. Ismerős ez a helyzet? Ezeken a problémákon könnyen tudtok segíteni. Hogyan? Itt egy nagyon egyszerű, és praktikus megoldás.

Hozzávalók:

 

– színes/fehér papírok

– olló, ragasztó (stift és cellux)

– ceruza, toll

– ha akasztós szekrénybe is akartok tenni rendszerező címkéket, akkor: szalag

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Elkészítés:

1. Rajzoljátok meg azokat a babaruhákat, amelyeket rendszerezni akartok színes papírokra, de lehet fehérre is és akár nagyobb gyerekkel ki is lehet színeztetni. Ha nem szeretnétek rajzolni (gondolom, vagytok így néhányan :-)), akkor használhatjátok az általam rajzolt sablonokat, melyet ITT tudtok letölteni.

2. Ha a sablont használjátok, akkor nyomtassátok ki, vágjátok körbe a kívánt babaruhákat.

Lehet nyomtatni rögtön a színes papírra, vagy a fehér lapra kinyomtatott mintákat könnyen át tudjátok rajzolni ceruzával bármilyen papírra az ablak és a napsütés segítségével 🙂 így:

3. Írjátok rá a kis papír babaruhákra – több gyerek esetén azt is, hogy kié – hogy éppen mekkora méret van a ruhából a szekrényben. Ráírhattok egyéb, számotokra fontos ismertetőt is pl. a papír babapólóra: Eiffel tornyos!

4. Vágjatok ki a kivágott babaruhákkal azonos színből 2 cm széles, 8 cm hosszú csíkokat. Ezeket meghajtva ragasszátok a babaruhák hátuljára úgy, hogy a hajtásvonal a babaruha aljánál legyen. (a kisebb babaruha címkéknél pl. rövidnadrág, szoknya vágjatok le a tetején kilógó “tartócsík” fölösleget)

5. Ragasszátok a babaruhás szekrény polcaira úgy, hogy a címkék talpa legyen odaragasztva és így a papír babaruhák megállnak. (Nálam a az egymás melletti címkékből a jobb oldali a hátsó sort jelenti)

6. Ha akasztós szekrénybe is szeretnétek babaruha elválasztókat, akkor vágjatok ki – más színű papírból, mint a kivágott babaruha – annyi kört (sablonnak tökéletes egy befőttes üveg, babateás doboz vagy egy tányér), amennyi elválasztóra szükségetek van.

7. Ragasszátok rá a papír babaruhát a megfelelő adatokkal, lyukasszátok ki a kör tetejét (lyukasztóval vagy óvatosan ollóval) és fűzzetek át egy szalagot, zsinórt, majd akasszátok a baba ruhásszekrény megfelelő helyére.

8. A már kicsi, vagy még nagy babruhák általában zsákokban vannak, vagy dobozokban. Ezekre is érdemes ráragasztani, rákötni a megfelelő papír babaruhákat, mert így elég egyszer átnézni és akkor felcímkézni a zsákokat, dobozokat.

Így most már van egy iránytű nálatok a babaruhák útvesztőjében! 😉

1 című bejegyzés “Ezt én is megcsinálom!: Rendszerező címkék a babaszekrénybe” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*