Ajándékok a babának, Baba kiegészítők, Babaruha típusok, Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól

Ezt én is megcsinálom!: Muffin babaruhából

Épp most kaptátok meg a jó hírt: megszületett a legújabb családtag egy barátnál vagy rokonnál. Elérkezik az ideje a babalátogatásnak is és kezdődik a fejtörés, hogy mit kellene vinni a babának ajándékba. Amire mindig szüksége van fiú és lány  babának egyaránt, az a body, a zokni és a sapka. De ahhoz, hogy ne egyszerűen csak ajándékzacskóba beletett babaruhát vigyetek (amin még az ajándékkísérő kártya sincs kitöltve:)), hanem egyben egy egyedi süteményt is, amitől senki sem hízik el viszont örökre emlékezetes marad az Anyuka számára, itt van egy gyors és egyszerű recept: babaruhák muffin formába öntve.

Hozzávalók (a fotón látható muffinokhoz):

– 3 db bébi body (én a hármasával csomagolt szettet használtam)

– 2 pár babazokni

– 1 babasapka

–  rögzítéshez: baba hajgumi/befőttes gumi, biztosítótű- díszítéshez: baba hajgumi, csat, konfetti (színes papírból vágtam lyukasztóval), matrica, kisautó…

a muffinok csomagoláshoz: papírtörlő/színes selyempapír/sütőpapír

tartónak: kartondoboz/bébiételes papírtálca

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Elkészítés:

1. Az egyik body-t fordítsátok mintával lefelé és hajtsátok be a két ujját. (Rövid ujjúnál ugyanígy kell). Ezután hajtsátok vissza a patentos részét,

majd hajtsátok föl az ujjáig és hajtsátok félbe.

2. Jó szorosan tekerjétek föl:

3. Illesszétek a „tekercset” a négyzet alakú papírtörlő, vagy selyempapír/sütőpapír közepére és alulról rögzítsétek egy baba hajgumival/befőttes gumival.

4. Most a „muffin” közepén csináljatok egy lyukat, ebbe kerül majd a „zoknitöltelék” 🙂

5. A zoknikat fordítsátok ki, tegyétek egymásra és így hajtsátok ketté őket.

6. Fordítsátok ki és a kapott zoknigombócot alakítsátok gombafej formájúvá.

7. Ezután illesszétek a muffin közepébe és formázzátok úgy, hogy muffin alakú legyen.

Díszítés:

A fiúknak a legegyszerűbb konfettit szórni vagy matricát ragasztani a tetejére, a lányoknak egyszerűen csak rá lehet csíptetni csatot vagy egyszerűen el lehet készíteni a hajgumi-bogyót a tetejére így:

Az egyik hajgumit tekerjétek duplán az ujjatok hegyére, majd a másikat tekerjétek keresztbe szintén duplán az első gumira. Pici biztosítótűvel rögzítsétek a zoknitöltelék tetejére.

Kész az első muffin, a másik kettőt ugyanilyen módon kell elkészíteni, a babasapkát picire hajtogassátok és szintén gombafej formára formázzátok.

A kész muffinokat beletehetitek egy kartondobozba, vagy kartontálcára, amelyet szép csomagolópapírral könnyen be lehet vonni és egy egyedi ajándékkísérő kártyával még egyedivé tudjátok varázsolni.

Jó étvágyat! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*