Ajándékok a babának, Babaruha típusok, Magyar babaruha webáruház

Egyforma ruhákban a család

Sokszor látok kistestvéreket – nemcsak ikreket – ugyanolyan ruhába öltöztetve, vagy ugyanolyan anyagból készített különböző ruhadarabokban. Mi hárman vagyunk lánytestvérek és emlékszem, hogy nekünk is voltak „egyenruháink”: lambada szoknya :-), denevérujjas ing, pólók. Nem számított, hogy a nővéreim 6 és 8 évvel idősebbek, akkor is fölvettük az ugyanolyan ruhát a saját méretünkben. Ez az összetartozást jelenti vagy azért adják a szülők a gyerekekre, mert aranyos? A testvéreken kívül egyre nagyobb divat az egyforma baba-mama, baba-papa ruhák. Vajon ezek miért jók?

Az egyformaság a szeretet jele?

Ha megnézitek, akkor az egyforma ruhák vagy kiegészítők mind a szeretet kifejezéséhez vezethetők vissza: például az egyforma ruhák, vagy barátnőknél az egyforma kiegészítők, házasoknál az ugyanolyan karikagyűrű, egy ismert ember stílusának utánzása. A kislány az Anyukájára akar hasonlítani, ezért felveszi az ő ruháit, cipőit, ékszereit; a kisfiú ugyanolyanra alakíttatja a haját, mint az Apukájáé; már gyerekként mutatjuk a szeretet jeleit nemcsak a szívünkkel, hanem a külsőnkkel is.

Mivel nem ajánlatos, hogy a kislányok egész nap az Anyukájuk magassarkújában, a kisfiúk pedig bezselézett hajjal rohangáljanak, ezért szuper ötlet a baba-mama/papa egyforma ruhák vagy kiegészítők használata. Minden szülőnek jól esik a dicséret, ha egyformában vagytok a gyerekkel, ez biztos meg is történik; a gyerekeknek pedig biztonságot nyújtó jó érzés, hogy látják a hasonlóságot saját és szüleik, testvéreik ruháiban.  Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a gyerekek mindig ugyanolyan ruhákban járjanak mint mi, de bizonyos alkalmakon – esküvő, születésnap, családi összejövetelek – egy-egy hasonló vagy ugyanolyan ruha, kiegészítő Apával vagy Anyával az pozitív hatást vált ki. Az egyformaság a szereteten kívül jó érzéssel, büszkeséggel tölt el, még erősebb kötődést mutat a szülő-gyerek, gyerek-gyerek között és szerintem kedves, ötletes dolog, de csak a jó ízlés határáig… 😉

Az egyforma szülő-gyerek ruha, kiegészítő mellesleg szuper ajándékötlet Anyák napjára, Apák napjára, születésnapokra is!

Egyformában a Mamával

A leggyakoribb az, hogy azonos anyagból készült ruhában van az Anyuka és a Kisgyerek: kislányok ruhában, kisfiúk pedig abból az anyagból készült ingben vagy nadrágban. Az is nagyon jól mutat, ha csak egy-egy azonos színű vagy mintájú ruhadarab egyezik meg.

Kiegészítőknél is lehet egyezőt választani: például a kislány hajpántja azonos anyagú az Anyuka sáljával vagy azonos mintájú hajbavalók; vagy a Kisfiú sapkája ugyanolyan anyagból készül, mint az Anyukáé.

Előfordul azonos cipő és azonos táskakollekció is:):

Egyformában a Papával

Leginkább a nyomott mintás, egyedi, humoros pólókat kedvelik az Apukák, az eddigi tapasztalataim szerint ezeket szívesen és büszkén hordják is. Gyakori még az azonos mintájú vagy színű anyagból készült baba és felnőtt egyforma ruha pl. mellény, ing, nadrág, sapka. Alkalmi viseletnél szoktak az Apukák és a Kisfiúk azonos nyakkendőt hordani.

Egyformában a Tesóval

A kislányok szeretik, ha a Testvérükkel egyforma ruhába öltözködhetnek, a kisfiúkat pedig az anyaggal és a mintákkal lehet könnyen egyenbe öltöztetni. A kiegészítők közül az egyencsatok, egyensapkák, egyencipők a leggyakoribbak.

Próbáljátok ki Ti is valamelyik „egyforma” lehetőséget, ami nemcsak az összetartozást jelképezi, hanem maradandó élmény marad mindenki számára az ötletesség és a humorosság miatt.

Egyforma Baba-Mama-Papa-Tesó ruha lelőhelyek Magyarországon:

Vampiregang, Mikka gyerekruha

Frida szemeiből olvastam:

„Anya megint jön és méreget, legalább játszom ezzel a zöld szalaggal. Hát ez meg mi? Valami virágos anyag, amit hozzám tesz. Hehe, hehe, ezt most ledobom. Anya úgyis fölveszi és akkor újra ledobhatom. De nem, már végzett. Most lefekszem aludni…Juhéj, Anya már itt is van! És megint nála van az a virágos, de már rám is adja. Ez valami új ruha lehet. De Anyán is ez a virágos van !Le is veszem róla! Ez nem jön le, Anya nekem is kell ez! (Ekkor készültem el a mi baba-mama kollekciónkkal!;))”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*