Baba és gyerekcipők, Baba kiegészítők, Babaruha típusok, Kiegészítők kisgyerekeknek, Kisgyerekek öltöztetése

Baba és gyerekruhák a nagyvilágból

Praktikus és csinos baba és gyerekruhákJúnius végén Olaszországba utaztam a világ egyik legnagyobb baba és gyerekruhás expojára, amelyet már 79. alkalommal rendeztek meg Firenzében. 24 országból érkezett közel 500 kiállító, akiknek nagy része már a 2015-ben aktuális kollekcióját mutatta be. A vásár célja elsősorban az, hogy a baba és gyerekruha, kiegészítők, cipők készítőit összehozza a viszonteladókkal, számomra azonban ennél sokkal többet adott: megismerhettem rengeteg minőségi, igényes és nagyon sok esetben praktikus baba és gyerekruha illetve cipőkészítő vállalkozást.

Az expo szervezői és a kiállítók tényleg beleadtak minden kreativitásukat a standok kivitelezésébe és a helyszín berendezésébe, nagyon ötletes megoldásokat találtam már itt is:

 

Praktikus és csinos baba és gyerekruhák Praktikus és csinos baba és gyerekruhák

Praktikus és csinos baba és gyerekruhák

 

A legnagyobb meglepetés

A blogomon eddig megjelent baba és gyereköltöztetéssel kapcsolatos tanácsaim közül a legtöbb telefonos és emailes megkeresés a keresztelőruhás cikkel kapcsolatosan érkezik. Az a tapasztalatom, hogy Magyarországon nem nagy a választék az alkalmi baba és gyerekruhák kínálatában, sőt inkább „végletesnek”nevezném: vannak a nagyon habos-babos ruhák és a nagyon egyszerűek. Pedig van igény a csinos, letisztult fazonokra, amelyeket akár később is rá lehet adni a picikre.

Praktikus és csinos baba és gyerekruhák Praktikus és csinos baba és gyerekruhák

Praktikus és csinos baba és gyerekruhák Praktikus és csinos baba és gyerekruhák

Nem is kell Amerikába menni a szép keresztelőruhákért: az olasz gyerekruha készítők elég jelentős része foglalkozik keresztelő és alkalmi ruhák gyártásával, amelyek megfizethető áron vannak és minőségi anyagokból készülnek, ötletes megoldásokkal.

Praktikus és csinos baba és gyerekruhákPraktikus és csinos baba és gyerekruhák

Szükség van a minőségre!

Mivel a standokon kiállított darabok mindegyikét meg lehetett fogni, szagolni, tapogatni – szóval kiteljesedhettem 🙂 – egyértelműen azt tapasztaltam, hogy azokon a standokon volt a legtöbb látogató, ahol a ruhák szépen ki vannak dolgozva (legyen szó melegítőről vagy alkalmi ruháról), nagyon ötletes mintájú vagy fazonúak és a felhasznált anyagok szuper minőségűek. Tehát a vásárlóknak igenis szükségük van a minőségi termékekre!

Praktikus és csinos baba és gyerekruhák Praktikus és csinos baba és gyerekruhák

A cipőknél pedig látványos volt a „Made in Italy” jelzésű termékek kiállítóinak népszerűsége, hát igen, néhány helyen én is hosszasan időztem és az „Úristen, de gyönyörűűűű!” vagy az „Neeee, ez nagyon szép!” mondataimat hangoztattam, mosolyogva közben a gyártókra! 🙂

Praktikus és csinos baba és gyerekruhák Praktikus és csinos baba és gyerekruhák

A titok az apró részletekben rejlik

Nekem azok a gyerekruhák és cipők tetszenek a legjobban, amelyek egyszerűek, de van bennük egy kis plusz; ami mássá teszi, ami a meglévő funkciója mellett valami újat is nyújt. Itt az expon bizony találtam nagyon praktikus és szép dolgokat, ilyenekre gondolok:

Praktikus és csinos baba és gyerekruhák Praktikus és csinos baba és gyerekruhákPraktikus és csinos baba és gyerekruhák

(Az első képen egy olyan cipőt láttok, amely fehér és a gyerek rajzolhat rá bármit, a hozzá tartozó filctoll segítségével, majd könnyedén le lehet törölni kézzel;

a második képen egy hózentróger van, amelyet lehet választani legalább 25 féle színben és a maci helyett szívecskével vagy pillangóval;

a harmadik képen látható ruhák mindegyikén valamelyik minta térben van, sok esetben le is szedhető és külön játékként használható)

Itt még ezeknek a menő harisnyák tervezőjével, Karen Brosh-sal is megismerkedhettem:

Praktikus és csinos baba és gyerekruhák

 

Együtt könnyebb!

Sok helyen találkoztam előre összeválogatott ruhás-cipős szettekkel, főleg az újszülötteknek készülő babaruhás standokon. Ezek azért is praktikusak, mert nem kell gondolkodni, hogy mihez mit adjunk a gyerekre, hiszen már előre össze vannak válogatva az ugyanolyan mintájú apró ruhák és cipők. Ez a csomagos megoldás az alkalmi és a kezdő ruhatárnál mindenképpen jó ötlet, ajándéknak is kiváló, de akár nagyobb gyerekeknek is jó lehet.

Praktikus és csinos baba és gyerekruhák Praktikus és csinos baba és gyerekruhák

Tényleg, Ti melyik előre összeállított gyerekruhás-cipős-kiegészítős csomagot vásárolnátok meg?

A: csak az újszülötteknek valót (évszaktól függően:body, rugdalózó, kiscipő, sapka, kardigán, takaró-névre szólóan vagy azonos mintájú anyagból)

B: ovisoknak valót (strapabíró kinti ruha, benti ruha, kinticipő, benticipő, tornaruha, tornacipő, oviszsák – persze a gyerek jelével mindenen)

C: alkalmi fiús vagy lányos ruhás-cipőset (csinos ruha a hozzá való kiegészítőkkel, cipővel)

D: kiegészítők, alsóruházat (bugyi, zokni, trikó, harisnya)

A válaszaitokat itt várom hozzászólásként!

2 című bejegyzés “Baba és gyerekruhák a nagyvilágból” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. B

    és egy + ha lehet
    korosztálytól függetlenül összeillő nadrág/szoknya+felső+Kardigán vagy pulóver

    A babaklubba ahova járok pedig arról beszélgettek az anyukák (gyerekek fél-2,5 évesek) sokkal egyszerűbb lenne ha lehetne évszakra illő ruhatár csomagot kapni, és nem kéne minden ruhadarabot más boltba megvenni ebbe lehetne néhány felső nadrág cipő pulcsi ami mind variálható egymással és évszakhoz illő kiegészítőkkel.

    1. Szia Eszter! Köszi az ötletet, ez utóbbi nekem is eszembe jutott már, úgy látom másnál is probléma! Üdv, Kata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*