Baba öltöztetése évszakok szerint, Baba öltöztetése ősszel, Kisgyerekek öltöztetése

Mit csináljak, ha éjszaka mindig kitakarózik a gyerek?

A legegyszerűbb válasz nyilván az, hogy: “Menj be hozzá és takargasd be!”. Ehhez viszont érdemes lenne a szülőnek egész éjszaka ébren maradnia, amennyit egy kisgyerek képes helyezkedni! Észrevettétek viszont, hogy reggelre sosincs takaró a rajtuk? 🙂 Így a legegyszerűbb megoldás, ha jól felöltöztetitek a gyereket a hűvösebb éjszakákra, de ahhoz, hogy ne három rétegnyi ruhában aludjon, mutatok Nektek egyszerű, de nagyszerű ötleteket:

Még keveset mozgó babáknak

Már egészen újszülött kortól kényelmes viselet a babáknak éjszakára a pólya, vagy a hálózsák. Nyári újszülötteknek persze ne a bélelt verziót válasszátok, mert abban nagyon melegük lesz. Hálózsákokból létezik ujjas – ez alá elég egy rövid ujjú body-t adni; ujjatlan – ez alá mehet a hosszú ujjú body; és olyan, amiből nem tudja kidugni a baba a kezeit, ez a klasszikus hálózsák forma.

Source: smallable.com via www.mammba.hu on Pinterest  Source: thingsforboys.com via www.mammba.hu on PinterestSource: en.smallable.com via www.mammba.hu on Pinterest

TIPP: pici babáknak olyan hálózsákokat válasszatok, amit könnyű le és föladni rájuk, hiszen akár éjszaka is szükséges a tisztába tevés, akkor jó, ha minél előbb végeztek a pelenkacserével. Nagyon praktikus a körbe patentos vagy cipzáras, mert azt egyszerű levenni.

Örökmozgó, állandóan kitakarozóknak

Így ősszel az éjszakák is jóval hűvösebbek már, ezért nem könnyű az állandóan kitakarózó gyereket úgy felöltöztetni, hogy ne legyen melege, de ne is fázzon éjjel. És Ti sem mehettek be óránként visszatakarni. A bélelt hálózsák itt is jó megoldás, csak a többet mozgó gyerekek általában már nem kedvelik azt, ha a lábuk nem külön mozog. 🙂 Ezért egy másik jó ötlet, a bélelt, vagy thermo anyagból készült kezeslábas, hosszú ujjú pizsama, ami alá elég egy rövid ujjú body.

Akik éjszaka már egyedül közlekednek 🙂

Azoknak a gyerekeknek, akik éjjel már akár önállóan kimennek a mosdóba, vagy csak a szülők mellé bújnak, mert rosszat álmodtak ;), nekik fontos, hogy tudjanak lépkedni, ezt viszont zárt aljú hálózsákban elég nehéz megtenni. Ilyen esetekben jó ötlet a hálózsák, ami alul ki van vágva a lábaknak. Ilyenkor egy hosszú ujjú body-t adjatok a hálóruha alá és egy zoknit a lábfejekre. A vastagabb, két részes pizsama is megoldás lehet, csak akkor a nadrágot húzzátok rá a felsőre, hogy a gyerkőc dereka ne lógjon ki.

Source: onestepahead.com via www.mammba.hu on Pinterest

Mindegyik esetben még nyugodtan be is takarhatjátok elalváskor a kisgyereket – csak, hogy magatokat is megnyugtassátok:) – de a fenti ötleteket használva legalább nem kell majd aggódni, hogy megfázik a gyerek éjszaka.

Néhány különleges hálózsák ötlet:

 

 

4 című bejegyzés “Mit csináljak, ha éjszaka mindig kitakarózik a gyerek?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Tényleg jó a cikk :). De nehéz hálózsákot 126-os méretben találni.
  Az én kislányom nagyra nőtt és sajnos állandóan kitakarózik, ráadásul állandóan ki van a dereka.eddig 1-2 mérettel nagyobb pizsivel oldottam meg, de jó lenne valami praktikusabb. Tudtok-e nagyobbaknak is hasonló megoldást?
  köszönöm

  1. Szia Andi! Én is hasonló “nagyranőtt” problémával küzdök, találtam nagy méretű (128), bélelt hálózsákot pl. itt: http://www.bebibolt.hu/index.php?main_page=product_info&products_id=11209&zenid=77e01738f
   A legideálisabb megoldás szerintem ez a lábas verzió lenne: https://www.halosleep.com/products/detail/193/sleepsack_early_walker/273/micro-fleece_early_walker_sleepsack_wearable_blanket_/, de sajnos nem találtam még erre magyar forrást!
   Mit szólnál mondjuk egy ilyen “kukac” típusúhoz, alul akár lábrészzel, csak az lenne még a plusz, hogy lehet növelni újabb darabokkal, a gyerek növekedésének megfelelően? 😉 http://image.dhgate.com/upload/200912/3/ff808081206b414e01206c0e3dec761d/productimg1259681896200.jpg
   Üdv, Kata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*