Baba öltöztetése évszakok szerint, Baba öltöztetése nyáron, Magyar babaruha webáruház

Egyedi, praktikus, a ’70-es évek stílusát idéző gyerekruhák Manuelától

Először úgy beszéltük meg, hogy egy játszótéren találkozunk Manuelaval, akinek – kétgyermekes Anyuka lévén – ez a legjobb helyszín egy beszélgetésre. Végül a rossz idő miatt nála találkoztunk, ami azért volt nagy élmény, mert betekintést nyerhettem egy kislányait egyedül nevelő Édesanya és babaruha-tervező,  kivitelező délutánjába. Két cserfes szőke kislánya szalad oda hozzám, majd segítenek Manuelának a narancsos muffin sütésében. „Nem semmi!”- gondoltam: egyedül a két óvodás gyerekkel, mellette fél állásban egy könyvesházban dolgozik, varrja az egyedi gyerekruhákat, Anyaként is maximálisan helytáll és mindezt segítség nélkül, de hogy csinálja?

Manuela mosolyogva mesélte egy napjukat:

„Reggel elviszem a lányokat óvodába, mivel „waldorfosok”, ezért dél körül már itthon vannak. Én délelőtt dolgozom félállásban, délután megyünk a játszótérre és este, miután lefeküdtek én akkor állok neki varrni az éjszakába nyúlóan. Mivel szüleim vidéken élnek, ezért nincs családi segítségem a gyerekvigyázás tekintetében, így csak az éjszaka marad a varrásra.” Példaértékű, amit csinál és ezt a gyerekeiért és önmagáért teszi, hiszen egyik munkája a hobbija is egyben: egyedi gyerekruhák tervezése és kivitelezése.

Manuela elmondta, hogy öt évig élt Helsinkiben, ahol megismerte a skandináv minimalizmust, melyet ötvöz a magyar retróval a babaruhákon, vagyis egyszerű szabásmintájú ruhákra magyaros anyagokból készít díszítéseket. Ruhái a ’70-es, ’80-as évek gyerekruháinak hangulatát tükrözik. 2012. májusában ő lett „A hónap designere” a budapesti WAMP design vásár kiállítói közül.

Mióta foglalkozol egyedi gyerekruha tervezéssel?

2011-ben készítettem az első gyerekruha kollekciómat, előtte női utcai ruhák tervezésével foglalkoztam.

Milyen korosztálynak készülnek a „Manuela” gyerekruhák?

Mi adja az ötletet a gyerekruhák tervezésénél Neked?Jelenleg az 1-6 éves gyerekeknek készítem a ruhákat, és fölfelé tervezem bővíteni a méretválasztékot.

Az, hogy a két kislányomnak mire van szüksége! 🙂 Látom azt, hogy mi lenne praktikus és így készítem el az új babaruha-darabokat. Amellett, hogy praktikus egy babaruha, fontos, hogy jó minőségű is legyen. A legutóbbi tapasztalatom az, hogy nagyon jól néznek ki a „gyerekleggings”-ek, de kevés helyen lehet jó minőségűt kapni, ezért ezt is készítek majd nekik.

Mennyire nyitottak a szülők az egyedi babaruhák iránt?

Azt tapasztalom, hogy itthon sok szülő a nagyáruházakban vesz olcsó gyerekruhákat és nem zavarja őket, hogy másokon is lehet látni, pedig adott esetben az általam tervezett egyedi ruha csak nagyon kicsivel kerül többe.

Mit gondolsz, a szülőknek vagy a gyerekeknek kell eladni egy gyerekruhát?

Főleg az Anyukáknak, de a gyerekek is nagyon kritikusak –már az óvodás korosztály is – abban, hogy milyen ruhát vegyenek föl. A gyerekruháim egyik fotózásán például az egyik kisfiúra úgy kellett rákönyörögnünk egy piros pólót, mert neki nem tetszett a színe. Volt viszont egy kislány, aki egy vásáron az apukájával meg akarta vetetni a fél kollekciót, és volt egy nagyobbacska kislány, aki viszont a baba-homokozó párnáért volt oda, pedig abból mar kinőtt! 🙂 Végül az Anyukája megvette neki, mert annyira akarta.

Melyek a „Manuela” gyerekruhák legfőbb jellemzői?

Praktikus és egyben ízléses megjelenést ad a gyerekeknek és a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat bennük, ne feszengjenek.

Milyen anyagokból készíted a ruhákat és milyen típusú gyerekruhákat készítesz?

100%-os pamut anyagokat használok. Van olyan anyag, amit egész évben használok a kollekciókhoz, de mindig megváltoztatom: átfestem, kivilágosítom, díszítem.

Kislányoknak ruhákat, szoknyákat, felsőket, kisfiúknak pólókat, nadrágokat. Vannak kiegészítőim is: homokozó párna, kötény, sál, bölcsődei zsák, napellenző. A ruhák több méretben készülnek, de ha éppen nincs a gyereknek megfelelő méretű darab, akkor azt elkészítem, ez nem jelent problémát.

Mi jellemzi a legújabb kollekciódat?

Eddig a fő díszítőelemként a 70-es évekből jól ismert farkasfogat használtam, most viszont nyomott mintás anyagokat készíttettem és ezekből van a legtöbb ruha. Volt egy nyuszink otthon, ő adta az inspirációt az új mintákhoz.

A nyuszi helyett jelenleg két tengerimalac lakik a Manuelával és a két kislányával, lehet, hogy a következő kollekció tengerimalacos lesz? 🙂 Végül a muffin is elkészült (és nagyon finom volt!).

Manuela egyedi gyerekruháival személyesen Budapesten a Wamp-on, a Mono és a Nami boltokban találkozhattok, a www.manuela.hu oldalon pedig webshop formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*