Baba öltöztetése évszakok szerint, Babaruha típusok, Kisgyerekek öltöztetése

6 dolog amire figyelnetek kell, ha hordhatatlan gyerekruhákat akartok vásárolni!

Biztosan vásároltatok vagy kaptatok már olyan baba vagy kisgyerek-ruhákat, amelyek elsőre nagyon jól néznek ki, de amikor ráadjátok a gyerekre, kiderül, hogy kicsi, zavaró a díszítés rajta, lecsúszik, enged a színe…Mi az a 6 dolog, amire figyelned kell, hogy biztosan hordhatatlan babaruhákat vásárolj? 😉

1. A body/póló: minél több kiálló díszítés legyen rajta!

Olyan body-t vagy pólót vásároljatok, hogy legyen rajta jó sok gomb, strassz vagy kiálló díszítés, ami pont a mellkas részére essen a ruhának, így a hason fekvő babát biztosan nyomni fogja!

Nagyobb gyerekeknek pedig azért jó a sok dísz, mert van mit leszedni, főleg a strasszköveket szeretik nagyon lekapargatni és megkóstolni!

2. A nadrág: jó szoros, gumírozott dereka legyen!

A nagy babapocak kedvenc ruhadarabja a szoros gumival készített babanadrág, ami azért kellemes, mert az eleve jól összeragasztott és szoros pelenkán még van egy szoros nadrág is.

Még egy dolog: legyen minél rövidebb a nadrág derékrésze, így már egészen a kúszó-mászó babakortól kezdve kilóghat a gyerek dereka!

3. A rugdalózó: alul ne legyen rajta patent!

Biztosan “gyors” lesz a baba öltöztetése, ha olyan rugdalózót vásároltok, amely nem elöl, hanem hátul patentos és alul sincsen rajta patentsor. Így aztán minden pelenkázáskor le kell venni a babáról, először hasra kell fordítani, aztán hanyatt, hogy le lehessen húzni róla a rugit és pelenkázás után újra fel. Ez az átmozgatós öltöztetés-vetkőztetés akkor izgalmas még, ha evés után pelenkázzátok, hiszen ilyenkor biztosan visszaköszön a baba által elfogyasztott étel.

4. A kabát és a pulóver: rövid legyen és bő kapucni legyen rajta!

Azzal, hogy rövid a kabát derékrésze szinte garantált, hogy ki is fog lógni az örökmozgó kisgyerek dereka. A bő kapucni pedig azért nagy segítség, mert egy kisebb szél is lefújja a gyerek fejéről, persze, ha sapka van alatta ez nem is olyan nagy probléma; ha viszont nincs, mert melegebb idő van, akkor az állandóan lecsúszó-kapucnis pulóver biztos jó választás!

5. A zokni: mindenképp szoros legyen a bokarésze!

Ez a biztos bababoka-szorító megoldás, hiszen a puha bokácskában egy röpke fél óráig tartó nyomot hagy a szoros zoknigumi, igazán kényelmes lehet a kicsiknek!

6. A sapka: ne legyen rajta se megkötő se fülvédős rész!

Főleg a téli sapkák közül érdemes azt választani, amin nincsen megkötő és fülrész nélküli, mert így a babakocsiban fekvő kisbaba minden fejforgatásánál a sapka egyik oldala a szemébe csúszik és a füle is kilóg – ilyenkor látni a séta közben babakocsi fölött hajlongó anyukákat, akik a sapkát igazgatják 😉 – , a nagyobb gyerekeknek pedig felcsúszik a fejükön és csak a fejbúbot fogja védeni a havas, szeles időben.

Még egy jó tipp: melegebb napokon érdemes kipróbálnotok a fejkendőt, főleg azt a típust, amelyik “egy méret” jellel van ellátva, így azt hihetnénk, hogy jó a kisbabára és a két éves gyerekre is, de hamar kiderül, hogy a baba fején előre csúszik, a nagyobb gyerek fején pedig felcsúszik és a füle fog kilógni.

Lehetne folytatni még a sort, de remélem sikerült egy kis ízelítőt adnom a hordhatatlan babaruhák jellemzőiről ezzel megkönnyítve azt, hogy elkerüljétek az otthon halmozódó, egyszer sem használt baba és gyerekholmik gyűjtését!

3 című bejegyzés “6 dolog amire figyelnetek kell, ha hordhatatlan gyerekruhákat akartok vásárolni!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Hú, minden pontnál felszisszentem! Azt hittem csak én vagyok iszonyú kényelmes, de én nem bírom magamon sem elviselni pl. a szoros zoknit. Régen míg még nem találtam meg a tutit, addig képes voltam bevágni a passzérészt, hogy ne szorítson… 🙂 Szerencsére találtam a gyerekeknek is, pedig nekik nehéz volt. Konkrétan csak egyfélét ismerek, ami pamut, laza gumírozású és normális árú. Túl nagyok az igényeim? 🙂
    Most a legnagyobb utálatomnak a nadrágderékba bevarrt gumi örvend, főleg hogy mindkét gyerekem vékony alkat.

    1. Szia! Szerintem ha belegondol az Anyuka, hogy milyen érzés saját magán elviselni a szoros derekú nadrágot, vagy zoknit, akkor biztos nem vásárol ilyen típusúakat a pici gyereknek. Az biztos, hogy nehéz megtalálni a kényelmes babaruhákat, de nem lehetetlen. Örülök, hogy Te is egyetértesz az általam említett “hibákkal”! 🙂 Üdv, Kata

  2. Sziasztok!Én is ki vagyok akadva,mert rengeteg ruha tényleg hordhatatlan…És azon elgondolkoztatok-e már,hogy az elől gombolós rugik,amik nyaktól lefelé van rajta vagy 5-6 pattent illetve kising aminek a hátán van a gerinc vonalában fenntről lefelé 4-5 gomb?Azokat szeretem,amik alul illetve a vállánál patentoltak.Szerintem a vállon levő általában 2 db patent a leg nemzavaróbb a babáknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*