Baba és gyerekcipők, Magyar babacipő webáruház

Puhatalpú babacipők földjén: Carozoo és Little Blue Lamb

Eiffel torony, focilabda, színes virág, cápa, cseri,az egyiken baseball labda, a másikon kesztyű, pasztellszínek, jópofa minták, finom bőrillat, „ez milyen jól menne Frida virágos ruhájához!”, „ez meg – bár kislány – de jól mutatna az unokatesótól örökölt csíkos pólóhoz!” és „ebből sok kell majd a gyereknek!” :-)…ezek a gondolatok jutottak eszembe, amikor megnéztem a nemrégiben megnyílt www.gyerekcipowebaruhaz.eu babacipő kínálatát. Horváth-Kővári Juditot, a webshop ügyvezető igazgatónőjét kértem meg, hogy meséljen a kiscipőkről és jellemzőikről.

Honnan jött az ötlet, hogy gyerekcipőkkel foglalkozz?

Végzettségemet tekintve idegenforgalmi közgazdász vagyok, ami hát valljuk be elég messze áll a babacipőktől. Igazából kiskorom óta imádom a gyerekeket, valami megmagyarázhatatlan kötelék fűz hozzájuk. Sok-sok évig vigyáztam gyermekekre. Annak ellenére, hogy nekem még nincs saját gyermekem, mindig is nagy álmom volt, hogy kimondottan nekik készülő dolgokkal foglalkozzam. Tulajdonképpen lehetett volna ez bármi más is. Hogy miért éppen cipő, arra csupán annyi a válasz, hogy az internetet böngészve jelenleg a puhatalpú cipőcskék fogtak meg leginkább, és azóta is órási a szerelem irántuk :-)! 

Miért pont a puhatalpú cipők forgalmazását választottad? Miért jó ez a gyerekeknek?

Mielőtt a puhatalpú cipők forgalmazása mellett döntöttem, számos tanulmányt és cikket olvastam, hogy valójában miért is jó a gyermeknek. A cikkekből kiderült, hogy néhány kivételével, szinte minden ortopéd szakorvos a mezítlábas járást tartja a legegészségesebbnek. Sokkal inkább hozzásegíti a pici lábát ahhoz, hogy használja a lábujjait, illetve számos olyan izmot, melyet egy merev talpú cipőcskében egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben használna. Sokszor látok olyan csöppséget az utcán aki még csak most tanul járni, de pont, hogy a cipő talpának merevsége, illetve a bokánál történő szorítás akadályozza meg az első önfeledt lépések megtételében. A Shoeszoo cég nagy előnye, hogy a cipők talpa hasított bőrből készül, ezáltal nem csúszik és kiváló szellőzést biztosít, tehát még nyári időszakban is bátran használható. Mindkét cég termékei tökéletesen megfelelnek az európai standardnek, mind a gyártás, mind a technológia illetve az anyag (bőr) vonatkozásában is.

Jelenleg a Carozoo és a Little Blue Lamb márkájú cipőket forgalmazod. Jellemeznéd őket külön-külön?

CAROZOO

 

A Shoeszoo céghez tartozó Carozoo márkájú kiscipők Kanadából érkeznek. A Shoeszoo cég 2003 óta készít puhatalpú babacipőket és több mint 300 modelljük van. Szarvasmarha- és báránybőrt használnak a cipők elkészítéséhez, amelyek kikészítése megfelel az európai standerdnek.

Miért jók a Carozoo cipők?

– a szarvasmarhabőrből készült modellek strapabíróak, ezért használhatók bent is és kint is

– a talp egy rétegű hasított bőrből van, így nem csúszik

– gumírozott a bokánál, így nem tudja lerúgni a gyerek a lábáról

A Carozoo cipők méretei

A cipőcskék 0-6, 6-12, 12-18 és 18-24 hónapos babák méretére készülnek. Judit webáruházában minden egyes modellnél fel van tüntetve a cipő belső talphosszának mérete. Vásárlás előtt mindenképpen mérjétek meg a baba lábát a megfelelő méret kiválasztásához, mert a kor általi cipőméret-besorolás csak tájékoztató jellegű! (Ehhez segítségként le tudjátok tölteni a Babám cipőmérete méretvevő lapot és a hozzá tartozó lábhossz mérése útmutatót innen.)

A Carozoo cipők ápolása

A Carozoo cipőket hideg, enyhén mósószeres vízben lehet kimosni és a legcélszerűbb a szabad levegőn szárítani. Ha a mosás során után felpöndörödne vagy meggyűrődne a bőr, akkor azt (gőz nélkül) vasalóval ki lehet egyengetni vagy egy kanállal ki lehet nyomkodni belülről a meggyűrődött széleket.

LITTLE BLUE LAMB

A Little Blue Lamb cipők Kínában készülnek, természetesen minden EU által támasztott követelménynek megfelel a babacipők gyártása, a felhasznált bőrök minősége.

A Little Blue Lamb cipők jellemzői:

– szarvasmarha és borjúbőrből készülnek

– puha, párnázott bőrtalp: a kézzel varrt, valódi bőr külső talp és a belső, szivacsbetétes bőrtalp párnázottságot, védelmet és tökéletes kényelmet biztosít a babák és tipegők számára.

– A marhabőr talpba varrt vékony gumikorongok kopásállóvá és csúszásmentessé teszik a járófelületet.

– Tépőzár: a Little Blue Lamb lábbelik tépőzárral készülnek a baba biztonsága, valamint a gyors és könnyű felvétel érdekében (akár egy kézzel is).

– Kültéri és beltéri használatra: a Little Blue Lamb puhatalpú cipő kiváló minőségű bőr talpával és flexibilis, csúszásgátló felületével ideális bel- és kültéri használatra egyaránt.

A Little Blue Lamb cipők méretei

A www.gyerekcipowebaruhaz.eu webshopjában jelenleg kapható Baby Series sorozatból három méret közül lehet választani: S (6-12 hónapos), M(12-18 hónapos), L(18-24 hónapos). A pontos méret meghatározásához elengedhetetlen a helyes méretvétel!

A LBL cipők készülnek még 1-3 éves és 2-4 éves korú gyerekeknek is, amelyet Juditék az igényeknek megfelelően be tudnak szerezni.

A Little Blue Lamb cipők ápolása

A cég a nedves ruhával történő áttörlést és a szabad levegőn való kiszárítást ajánlja a finom bőrcipőcskék ápolására.

Milyen gyakran készítenek új kollekciót a gyártók és vannak-e szezonális darabok?

Mindkét cég esetében vannak szezonális termékek: szandálok a nyári, illetve csizmák a téli szezonra. A kollekció minden évben új modellekkel bővül.

Miben különbözik a gyerekcipowebaruhaz.eu a többi gyerekcipős webshoptól?

Hogy miben különbözünk? Próbáljuk talán a kis és nagycsaládosok pénztárcájához is igazítani árainkat, állandó kedvezményeket, nyereményjátékokat hirdetni, a lehető legolcsóbb szállítási dijakat alkalmazni. És természetesen ami a legfontosabb, szeretnénk vevőink igényeinek a legtökéletesebb módon eleget tenni. Előzetes egyeztetés alapján bárki eljöhet hozzánk megnézni és felpróbálni a kiscipőket Budapest melletti telephelyünkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*