Baba és gyerekcipők

Nyitott vagy zárt orrú szandált vegyek a gyereknek?

Ez a kérdés a már járó gyerekek szüleit foglalkoztatja, hiszen itt van a jó idő és az örökmozgók egyre többet vannak kint a szabadban. Ezzel együtt jár a játék is, ahol a különféle tevékenységek miatt nem mindegy, hogy milyen cipőt van rajtuk.

A nyitott szandál

A klasszikus szandi nagyon jó célt szolgál benti cipőnek, és ha sétálni mentek, vagy alkalmi öltözet van a kisgyereken. A kinti igazi „kölykös” mászós, építős, kövezős, sarazós, motorozós játékhoz viszont nem ajánlom, még zoknival együtt sem, mert nem védi semmi a lábujjakat a sérülésektől. A zoknis eset még veszélyes is lehet, főleg, ha homok kerül a szandálba és előre csúszik benne a láb, hiszen ilyenkor a gyerek a lábujjaival kapaszkodik a szandál elejébe, ami a talpizomzatát nagyon megterheli!


A gumiklumpák


Mivel van rajtuk sarokpánt, ezek is használhatóak a kinti játékhoz, de mindenképpen érdemes a jó minőségűt megvásárolni belőlük, mert ezek vannak úgy kialakítva, hogy megfelelő mennyiségű szellőzőnyílás van rajtuk és követik a talp ívét (a gumiból készült cipő nem szellőzik olyan jól, mint a bőrből készültek, szóval ne lepődjetek meg, ha tiszta „víz” lesz, miután a kisgyerek kilép belőle!). Figyeljetek oda, hogy akkora méretűt vásároljatok, amelyikben a gyerek lábát nem nyomja a sarokpánt, amikor hátra van hajtva. A gumiklumpa igazán a vizes felületeken való járáshoz, játékhoz a legalkalmasabb viselet, hiszen nem csúszik a talpa.

A zárt orrú szandál


Ez a legjobb megoldás: szellőzik is benne a láb és védi is a lábujjakat. Bőrből készültet vásároljatok, mert az engedi át a legjobban a levegőt, még ha pamut zokni is van a gyerek lábán. Olyan modellt keressetek, amelyik orrára felér a gumitalp, mert ezeket nyugodtan koptathatja a kisgyerek, nem a bőr sérül meg.

Még egy tipp a meleg időre:

Ha zoknit is adtok a gyerekre ezekhez a cipőkhöz, érdemes jó minőségű pamut zoknit vásárolni. Ajánlom az organikus bambuszból készült darabokat, mert ezeknek sokkal nagyobb a nedvességfelszívó-képességük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*