Baba és gyerekcipők, Ez milyen jó ötlet!

Kukkantsatok be a babacipőbe!

Milyen jó lenne, ha a baba tudná mondani, hogy már kinőtte a cipőjét, vagy éppen nyomja a lábát, ugye? A legkönnyebben a lábujjak cipőben való megnyomkodásával tudjátok megállapítani, hogy hol tart éppen a baba lába. Ez jó módszer, de van ennél egy még jobb, amelyet a Preshoolians nevű babacipő-készítő cég alkotott meg: a “Visu-Fit” ablak, amely minden babacipőjük talpán megtalálható.

Ennek az a funkciója, hogy könnyen észrevehető tegye a még beszélni nem tudó babánál, hogy a cipő még jó, vagy már le kellene cserélni. Egy csík mutatja, hogy hol kell lennie a lábujjaknak, amikor megvásároljátok a cipőt, egy másik vonal pedig azt, hogy már ideje nagyobb méretet vásárolni.

Ez a fejlesztés 2003-ban elnyerte a Time magazin “Legjobb találmány” díját.

A Preschoolians cipőkről még érdemes tudni, hogy a gyerekeket aktivitásuk szerint három korosztályra bontva készítik: tipegő, már biztosan járni tudó és az ide-oda szaladgálókra más cipő való. A babacipők talpkikészítése az előbb említett csoportosítás szerint eltérő, de a “kukkantó ablak” mindegyiken rajta van. A cipők belső talpágya viszont nagyon rugalmas – ami a mezítlábas járás érzését hozza vissza.

És még egy dolog, amire a “mekkora ötlet!” felkiáltást mondtam én is: a cipők három nagyon rugalmas talpbetéttel kaphatók – a lábfej szélességének különbségei miatt – amelyet otthon lehet “személyre szabni” a baba lábához.

Ha pedig nem tetszenek Nektek a kínált modellek, a Preschoolians elkészíti azt a modellt, amelyet Ti terveztek meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*