Baba és gyerekcipők, Ezt én is megcsinálom! - Kreatív ötletek Babáknak Mamáktól

Hogyan tegyünk víz ellenállóvá egy gyerekcipőt?

Beköszöntöttek az esősebb őszi napok, ezért ideje volt egy zárt cipőt venni a négyévesemnek, mert tavaly ősz óta két számot nőtt a lába. Mivel már nagyon „tudatos vásárló”, ezért vele mentem cipőt nézni, ami abból állt, hogy az összes fiúcipőt összeszedte, hogy szerinte a két öcsinek melyikeket vegyük meg…

Fél órás győzködésem eredményeként végre elkezdte nézni a lányos cipőket is és nyilván a szín alapján választotta ezt (mert ez „naggyon menő!”):

Gyerekcipő víz ellenállóvá tétele

Mondtam, hogy jó lesz, legalább tépőzáras, egyedül is fel tudja venni és arra, hogy egy hónapig használja az udvaron, teljesen jó lesz (azt viszont tüzetesen megnéztem, hogy a bokacsontnak hagyott ív jól passzoljon a lábára!).

Mivel már ebben jött haza a boltból, ezért rögtön tesztelte is. Amikor viszont levette, akkor derült ki, hogy az orr-részen lévő anyag, az egy darab béleletlen textil, ezért az összes létező esőcseppet – ami a füvön volt – összeszedte vele, vagyis frankón beázott.

Gyerekcipő víz ellenállóvá tétele

Gondoltam kitalálok erre valamit, mert őszintén szólva nem akartam visszamenni a boltba és kicseréltetni még egy hasonlóra és az jutott eszembe, hogy gyorsan „impregnálom”:):

Elővettem a kopott orrú cipők felújításánál használt dekupázs ragasztót és felvittem egy réteget a cipő beázós textil darabjaira ecsettel:

Gyerekcipő víz ellenállóvá tétele

Kicsit ki is mentem a vonalból, hogy biztosan befedje, de ez nem baj, mert úgyis átlátszóra szárad a ragasztó.

Aztán száradás után (kb. fél óra) még egy réteget rákentem:

Gyerekcipő víz ellenállóvá tétele

És másnap tesztelte Frida az esős fűben, teljesen jól működött. Én pedig rálocsoltam vizet, és annak is ellenállt.

Gyerekcipő víz ellenállóvá tétele

Az utóbbi két nap esőmennyiségének nem tettük ki a cipőt, mert ez határozottan gumicsizmás idő volt, de a víz “ellenállósított” új cipő eddig jól helytállt.

Tudod mi a különbség a víz ellenálló, a víztaszító és a vízálló között? Olvasd el itt->->->

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*