Baba és gyerekcipők

Gyerekpapucs készítése törölközőből és habtapiból

A szállodákban található vendégpapucsokban az a jó, hogy puhák (a szivacsbetét miatt), felszívják a nedvességet (a frottír anyaguk miatt). Viszont nem készítenek gyerek méretet belőlük. Én most megmutatom, hogyan csinálhattok Ti magatok gyerekméretben! 😉

Gyerekpapucs készítése törölközőből

Hozzávalók:

– kisméretű frottír törölköző

– filc anyag (ez lesz a “közbélés”)

– vékony, 2-3 mm-es szivacs (el is hagyható, de nagyon jó puhává varázsolja a papucsot, ha van benne)

– habtapi (gyerekeknek való, összeilleszthető, szivacs játszószőnyeg) – a frottírhoz illő színű legyen, és a gyerek lehetőleg ne vegye észre, mikor elveszitek :))

– ragasztópisztoly

– olló

Gyerekpapucs készítése törölközőből

Elkészítése:

1. Egy meglévő, méretben megfelelő gyerekcipő talpát – a jobb és bal lábast is – rajzoljátok körbe egy papírra, majd vágjátok ki. Ez lesz a sablon.

2. Ezt a sablont rajzoljátok át a filc anyagra és a habtapira is, majd vágjátok ki őket. (A habtapi papírvágó ollóval könnyedén vágható!)

3.  A frottírból vágjatok ki két akkora darabot, hogy be lehessen vonni vele a filc anyagból kivágott talpat (plusz a vékony szivacsot, ha azt is használtok).

4. Ragasszátok rá a frottírt a filcre, majd vágjátok körbe a talp formájára, de legalább 1 cm-rel nagyobb legyen a filcnél.

5. Ezt a ráhagyást vágjátok be kb. 1 centinként és ragasztózzátok be a kis cikkek alját, majd hajtsátok rá a filcre ezeket a kis darabokat.

6. Vágjatok ki a frottírból egy kb. 10 cm széles és a gyereklábfej méretének megfelelő hosszú téglalapot, majd ezt hajtsátok ketté és ragasztózzátok össze. (ez lesz a papucs belebújós teteje)

7. A két szélének belső végeit jól ragasztózzátok be és illesszétek a filces frottírtalpra, majd az egészet jól beragasztózva illesszétek a habtapira. Jól nyomjátok össze és várjátok meg, amíg megszárad!

Most már otthon is szállodai hangulatot teremtettek! Jó pihenést! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*